aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟι πιθανοί προσυνεννοημένοι αγώνες πάνε σύννεφο

Οι πιθανοί προσυνεννοημένοι αγώνες πάνε σύννεφο

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η Αστυνομία θα έλεγα ότι έδειξε τρομερή ευαισθησία στο θέμα που προέκυψε με το δελτίο υγείας του Ουζόχο και καλά έκανε. Προχώρησε σε συλλήψεις, προέβη και συνεχίζει να το κάνει σε ανακρίσεις και γενικά συγκεντρώνει στοιχεία που θα βοηθήσουν να αποδειχθεί εάν παράτυπα ή όχι εκδόθηκε το δελτίο υγείας του ποδοσφαιριστή. Αν ευθύνονται κάποιοι ας πληρώσουν αναλόγως.

Την ίδια ώρα, οι πιθανοί προσυνεννοημένοι αγώνες, όπως τους χαρακτηρίζει και η ΚΟΠ σε χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή της, στη Β’ Κατηγορία πάνε σύννεφο. Έχει καταντήσει συχνό φαινόμενο η αποστολή εκθέσεων (αν θέλετε φακέλων) από την ΟΥΕΦΑ προς την Ομοσπονδία. Συγκεκριμένα η ΚΟΠ ενημέρωσε: «Στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ, ο πρόεδρος και τα μέλη εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την εμφάνιση του φαινομένου αποστολής εκθέσεων από την UEFA για πιθανούς προσυνεννοημένους αγώνες στο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας.

Έγινε ανταλλαγή απόψεων και αποφασίστηκε η λήψη επιπρόσθετων, αποτρεπτικών μέτρων πέραν αυτών που ήδη προνοούνται στους κανονισμούς, τα οποία θα οριστικοποιηθούν στην επόμενη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας».

Πρόκειται για μάστιγα και κάποιος θα πρέπει να την πατάξει. Αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από την Αστυνομία, που καλείται να επιδείξει την ίδια ευαισθησία όπως την περίπτωση Ουζόχο. Καταγγελίες, εξ όσων γνωρίζουμε, έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν. Όλοι λίγο ή πολύ γνωρίζουν τι γίνεται, όμως μέχρι στιγμής απλοί θεατές. Ο ένας ρίχνει την μπάλα στον άλλο. Δεν είναι καιρός η Αστυνομία να διεξάγει έρευνα; Να προχωρήσει σε πιθανές συλλήψεις, να κάνει ανακρίσεις και να αρχίσει να ξετυλίγει το κουβάρι με ένα μείζον θέμα όπως είναι οι πιθανοί προσυνεννοημένοι αγώνες;

Μήπως είναι τυχαίο το γεγονός ότι, η ΟΥΕΦΑ υποχρεώνεται να αποστέλλει συνεχώς φακέλους στην ΚΟΠ και να την ενημερώνει και παράλληλα να την προειδοποιεί γι’ αυτό το φαινόμενο; Σε καμιά περίπτωση όχι. Πλέον, η κατάσταση έχει ξεφύγει και είναι καιρός, έστω και αργά, κάποιοι εξυπνάκηδες να πληρώσουν. Αναμένουμε, λοιπόν, από τους αρμόδιους να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο, να κινητοποιηθούν και να αγγίξουν επιτέλους το θέμα των πιθανών προσυνεννοημένων αγώνων, να βάλουν το μαχαίρι στο κόκαλο και όχι να το ξεπερνούν επιφανειακά. Είμαστε σε αναμονή καταγγελιών, συλλήψεων, κρατήσεων, ανακρίσεων. Τώρα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ