aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟι γενικολογίες και η ώρα της κρίσης – κατάθεσης

Οι γενικολογίες και η ώρα της κρίσης – κατάθεσης

Το να λες απ’ εδώ και απ’ εκεί ή ακόμη και σε επίσημη ανακοίνωση ότι, γίνεται το ένα ή το άλλο στον χώρο του ποδοσφαίρου, γενικολογίες δηλαδή, είναι το ένα και το εύκολο. Είτε γιατί ένας παράγοντας άκουσε ή υποψιάζεται είτε συζητείται σε ποδοσφαιρικά στέκια, μπορεί να ακούσουμε πολλά καθημερινά. Ή ακόμη και με κάποιες αποφάσεις, να κινηθεί η υποψία ότι κάτι… βρωμάει.

Το δύσκολο, η ώρα της κρίσης, είναι τη στιγμή που αυτός που λέει και υπερθεματίζει γεγονότα, να πάει να καταθέσει. Να δώσει στοιχεία και παράλληλα να υπάρχει μαρτυρία που να στοιχειοθετεί τις όποιες καταγγελίες. Είναι αυτό που λέμε, εδώ σε θέλω κάβουρα. Την ίδια ώρα, είτε αυτή λέγεται Επιτροπής Δεοντολογίας είτε Αστυνομία, θα πρέπει να γνωρίζουν πότε διατάσσουν μια έρευνα. Όταν τα πράγματα είναι κρύσταλλο, τότε είναι λογικό και επιβάλλεται να ξεκινήσει άμεσα η έρευνα. Εάν όχι, θα πρέπει να αναζητήσουν περισσότερα στοιχεία.

Οι πρόσφατες καταγγελίες του Χριστόφορου Τορναρίτη κρίθηκαν ως πολύ σοβαρές, όπως σημείωσε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας. «Πρέπει να δούμε όμως αν υπάρχει μαρτυρία που να τις στοιχειοθετήσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πογιατζής. Ο Χρ. Τορναρίτης κλήθηκε λοιπόν να δώσει στοιχεία, όπως έκανε στο πρόσφατο παρελθόν και ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Σταύρος Παπασταύρου.

Σε αντίθεση με τον πρόεδρο της Δόξας, Κώστα Χριστοδούλου, που παρόλο που κλήθηκε από την Επιτροπή, ήταν αρνητικός. Ωστόσο, η Επιτροπή έχει υποχρέωση βάσει νόμου να αναγκάσει τον «Καραβίδα» να πάει και να δώσει στοιχεία. Επιβάλλεται! Άλλωστε, δεν μπορεί κάποιος να βγαίνει δημόσια και να λέει ό,τι θέλει ή πιστεύει ή άκουσε ή υποψιάζεται, να δημιουργεί εντυπώσεις, και τη στιγμή που θα πρέπει να μιλήσει να κάνει στροφή. «Όταν κάποιος αρνηθεί, διαπράττει ποινικό αδίκημα», σχολίασε ο κ. Πογιατζής.

Η φίλαθλη κοινή γνώμη παρακολουθεί και αναμένει το συντομότερο τα όσα κατήγγειλε ο Χριστόφορος Τορναρίτης να τεκμηριωθούν. Το θέμα της όλης υπόθεσης είναι να υπάρχει η τόλμη από κάποιους να καταθέτουν, εφόσον έχουν στοιχεία. Για να δούμε τι μπορεί να αποφέρει η όλη κατάσταση, κι αν κάποτε κάποιοι βρεθούν ένοχοι και πληρώσουν. Λέτε;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ