aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟι δύο Κύπριοι παίκτες που ξεχώρισαν

Οι δύο Κύπριοι παίκτες που ξεχώρισαν

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Ελάχιστα είναι τα θετικά στοιχεία με τα οποία μπορεί κανείς να καταπιαστεί από τη φετινή πορεία του Ερμή στο πρωτάθλημα. Ο υποβιβασμός στη Β’ Κατηγορία δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για θετικά «παράθυρα» σε μία τόσο άσχημη σεζόν από κάθε άποψη.

Αυτό που μπορεί να πει κανείς ότι αποτελεί ένα θετικό σημάδι είναι η παρουσία δύο Κύπριων ποδοσφαιριστών στη λίστα με τους παίκτες με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής της ομάδας της Αραδίππου.

Στην κορυφή βρίσκεται ο Κουτασίκα με 2.079 λεπτά, 24 συμμετοχές και 2 γκολ, δεύτερος είναι ο Μαρτίνιουκ με 2.028 λεπτά, 23 συμμετοχές και επίσης 2 γκολ. Μόνο που ο Ουκρανός έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό, ενώ φαίνεται να έχει συμφωνήσει με τον ΑΣΙΛ. Αν συνέχιζε, θα ήταν με διαφορά πρώτος.

Ακολουθούν οι δύο Κύπριοι που έχουν κερδίσει φέτος θέση στο αρχικό σχήμα. Ο Γεράσιμος Φυλακτού με 1.872 λεπτά συμμετοχής, 23 συμμετοχές και 1 γκολ. Ακολουθεί ο Πάρης Ψάλτης με 1.844 λεπτά και 23 συμμετοχές. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Γιάννης Ταραλίδης με 1.454 λεπτά συμμετοχής, 19 συμμετοχές και 8 γκολ. Τουλάχιστον μέσα σε αυτή την πορεία, ο Ερμής έδωσε ευκαιρίες και χρόνο σε Κύπριους ποδοσφαιριστές. Είναι δύσκολο να τους κρατήσει και τη νέα αγωνιστική περίοδο, αν και λογικά θα γίνει προσπάθεια από τον Νίκο Παναγιώτου με όσους θεωρεί ότι μπορούν να του δώσουν λύσεις.

Εκείνο που θεωρείται σίγουρο είναι πως περιμένει τον Ερμή δύσκολη σεζόν στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας, το οποίο -υπενθυμίζουμε- θα διεξαχθεί με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με φέτος. Επιβάλλεται η ομάδα της Αραδίππου να δημιουργήσει ένα ικανό σύνολο ώστε να αντεπεξέλθει των δυσκολιών, επιστρέφοντας στη «μεγάλη» κατηγορία του κυπριακού ποδοσφαίρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ