aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟι διακοπές, τα καλοκαιρινά λάθη και οι ανάγκες των «big 6»

Οι διακοπές, τα καλοκαιρινά λάθη και οι ανάγκες των «big 6»

«Τώρα, θα δουλέψουμε στη διακοπή για να βελτιωθούμε στη συνέχεια», στο περίπου η ατάκα που λέγεται από όλους τους προπονητές σε κάθε ανάλογη περίπτωση. Όπως καλή ώρα η τωρινή, με αφορμή τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Τώρα, πόσες φορές συμβάλλει η ευκαιρία ενός δεκαπενθήμερου ώστε να αλλάξει δραματικά μία ομάδα, είναι άλλη ιστορία. Όπως λέγεται κατά κόρον: «Οι ομάδες χτίζονται το καλοκαίρι». Συνήθως όσοι χρειάζονται πολλή δουλειά κατά την εξέλιξη της σεζόν, κάτι δεν έκαναν σωστά στην προετοιμασία των θερινών μηνών. Η απάντηση, φυσικά, για το τι και σε ποιο βαθμό μπορεί να αλλαξει στη συγκεκριμένη περίπτωση στις ομάδες που χρειάζονται βελτίωση, θα δοθεί με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ποιες, όμως, από τις μεγάλες ομάδες είχαν πραγματικά ανάγκη την έξτρα δουλειά στη διακοπή; Πάμε να τις δούμε μία προς μία.

Απόλλων: Εκεί που ήταν αλάνθαστος σε τέσσερα ματς ήρθε το βαρύ 1-4 από την ΑΕΚ να ταρακουνήσει την ομάδα της Λεμεσού. Ίσως και να ήταν καλύτερα να είχε παιχνίδι σε σύντομο χρονικό διάστημα, διότι με μια νίκη (ειδικά εις βάρος της Ομόνοιας, που είναι η επόμενη αντίπαλος), αναστρέφεται το κλίμα. Από την άλλη, τα αμυντικά προβλήματα, που «έκαναν μπαμ» στα ματς με τη Ζίλινα, επανεμφανίστηκαν και έχει δουλειά σε αυτό το κομμάτι ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ.

ΑΕΚ: Ποιος προπονητής βλέπει την ομάδα του να βάζει τέσσερα σε ντέρμπι (4-1 τον Απόλλωνα), γενικά να φορμάρεται και θέλει να διακοπεί ο ρυθμός της; Μάλλον όχι ο αήττητος Καταλά, αν και το διάστημα που μεσολαβεί θα δώσει την ευκαιρία να αδειάσει το απουσιολόγιο ή να περιοριστούν τα ονόματα που περιλαμβάνει (Γκαρσία, Γκονθάλεθ, Τιάγκο, Χοέλ, Μιλίτσεβιτς).

ΑΕΛ: Δεν συγκαταλέγεται στις ομάδες που ήταν ντεφορμέ. Όχι μόνο επειδή νίκησε με ανατροπή την ΠΑΕΕΚ, μα και διότι γενικά είχε καλή παρουσία (εξαίρεση το δεύτερο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό). Στοίχημα του Ντούσαν Κέρκεζ είναι να επαναφέρει την ομάδα του στα επίπεδα που ήταν πριν από τη διακοπή, ή γιατί όχι, σε ακόμη καλύτερη κατάσταση.

Ανόρθωση: Η νίκη στο ντέρμπι επί του ΑΠΟΕΛ άλλαξε τα συναισθήματα στις τάξεις της προς το καλύτερο. Προηγουμένως, όμως, φάνηκαν αδυναμίες κυρίως στα μετόπισθεν, ενώ η ομάδα έβγαλε και κούραση σε κάποιες περιπτώσεις, προφανώς από τα συνεχή ματς σε Κύπρο και Ευρώπη.

Ομόνοια: Τα προβλήματα είναι πολλά. Αρνητικά αποτελέσματα σε Κύπρο και Ευρώπη, αγωνιστικά ζητήματα που αναζητούν λύσεις. Ε, ναι, οι πράσινοι είναι ανάμεσα στις ομάδες που χρειάζονταν ένα τάιμ άουτ από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Φρεσκάρισμα, δουλειά σε ανασταλτική και επιθετική λειτουργία, ηρεμία και γενική βελτίωση είναι τα ζητούμενα.

ΑΠΟΕΛ: Αυτός και αν χρειαζόταν τη διακοπή. Η φυσική κατάσταση είναι στην πρώτη γραμμή και άλλα ασφαλώς αγωνιστικά θέματα. Κάτι λογικό άλλωστε για ομάδα με τρεις βαθμούς σε πέντε αγώνες (μία νίκη και τέσσερις ήττες) και τέρματα 3-9.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ