aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑΟι αποφάσεις του αθλητικού δικαστή

Οι αποφάσεις του αθλητικού δικαστή

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

*Καταγγελία του διαιτητή Ιωάννη Χριστοδούλου κατά του LEDES EVANGELISTA GUSTAVO LUIS, ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ που αποβλήθηκε για βίαιο επικίνδυνο παίξιμο στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάση, Α’ Όμιλος ΑΕΚ Λάρνακας – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού/13.03.2023 (1η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο. 

*Καταγγελία του διαιτητή Ιωάννη Χριστοδούλου κατά του ΤOMOVIC NENAD, ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ που αποβλήθηκε για βίαιη συμπεριφορά, κτύπησε και έπιασε από τον λαιμό τον αντίπαλο  ποδοσφαιριστή στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάση, Α’ Όμιλος  ΑΕΚ Λάρνακας – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού /13.03.2023 (1η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο. 
*Καταγγελία του διαιτητή Ιωάννη Χριστοδούλου κατά του Κώστα Γαβριηλίδη, Λοιπόν Προσωπικό της ΑΕΚ που αποβλήθηκε για ανεπαρκή συμπεριφορά στον πάγκο, στον  αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάση, Α’ Όμιλος ΑΕΚ Λάρνακας – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού/13.03.2023 (1η αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός από τρεις αγώνες και πρόστιμο. 
*Καταγγελία του διαιτητή Ιωάννη Χριστοδούλου κατά του HENTY EZEKIEL ISOKEN, ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΛΛΩΝΑ που αποβλήθηκε για βίαιη συμπεριφορά, έπιασε από τον λαιμό και κτύπησε αντίπαλο ποδοσφαιριστή στον  αγώνα Πρωταθλήματος CYTA  Β’ Φάση, Α’ Όμιλος ΑΕΚ Λάρνακας – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού/13.03.2023 (1η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο. 

*Καταγγελία του διαιτητή Θωμά Χατζηβασιλείου κατά του Θεοδόση Κύπρου, ποδοσφαιριστή του σωματείου ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου που αποβλήθηκε γιατί γύρισε προς το μέρος της κερκίδας και έκανε άσεμνη χειρονομία  στον αγώνα Πρωταθλήματος  Β’  Κατηγορίας,  B’  Φάσης, Α’  Όμιλος ΠΟ ΑΧΥΡΩΝΑΣ ΟΝΗΣΙΛΟΣ – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου/12.03.2023 (9η αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός από δύο αγώνες και πρόστιμο. 

*Καταγγελία του διαιτητή Χαράλαμπου Θεοδώρου κατά του Μάριου Στεφανή, ποδοσφαιριστή της ΑΕΖ που αποβλήθηκε γιατί έβρισε το Βοηθό Διαιτητή στον  αγώνα Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Β’ Κατηγορίας ΑΕΖ Ζακακίου – ΠΑΕΕΚ Κερύνειας/12.03.2023(20η αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός από τρεις αγώνες και πρόστιμο. 

*Καταγγελία του διαιτητή Χαράλαμπου Θεοδώρου κατά του Μιχάλη Κωνσταντίνου, ποδοσφαιριστή της ΑΕΖ που αποβλήθηκε γιατί μετά το τέλος του αγώνα κουτούλησε αντίπαλο ποδοσφαιριστή στον  αγώνα Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Β’ Κατηγορίας ΑΕΖ Ζακακίου – ΠΑΕΕΚ Κερύνειας /12.03.2023(20η αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός από δύο αγώνες και πρόστιμο. 

*Καταγγελία της διαιτητή Ιωάννας Αλλαγιώτου κατά του Γιώργου Χατζηδημητρίου, προπονητή της ΠΑΕΕΚ που αποβλήθηκε γιατί καθόταν στον πάγκο του και με ειρωνική συμπεριφορά χειροκροτούσε προς το μέρος των διαιτητών και έλεγε «εντάξει, εκάμετε μας τα ούλα σήμερα, δεν ξέρετε τους κανονισμούς» και συνέχιζε να χειροκροτεί ειρωνικά, επίσης κατά την έξοδο του από τον αγωνιστικό χώρο ειρωνεύτηκε τους διαιτητές στον αγώνα Πρωταθλήματος Παίδων Κ-17 ΠΑΕΕΚ Κερύνειας – ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ Προσφύγων Λατσιών/12.03.2023 (18η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο. 

*Καταγγελία κατά της ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΣ Πολεμιδιών:
(α)γιατί  η  ομάδα  συμπεριφέρθηκε  απρεπώς  (5 κάρτες),  κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της  ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(β) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της  ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσούς, καπνογόνα) κατά  παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της  ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(γ) για   πυροδότηση  στην  κερκίδα  επικίνδυνων   αντικειμένων  (πυρσούς, καπνογόνα) κατά την διάρκεια του ημιχρόνου, κατά  παράβαση του άρθρου 10.2γ(1) των Πειθαρχικών Κανονισμών  της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(δ) για είσοδο στον αγωνιστικό χώρο και στο χώρο των αποδυτηρίων  μη εξουσιοδοτημένων ατόμων (δεν ήταν γραμμένοι στο φύλλο  αγώνος και δεν έφεραν κονκάρδα για τον χώρο) κατά την διάρκεια  του  ημιχρόνου,  κατά  παράβαση  των  άρθρου  10.2(α)  των Πειθαρχικών  Κανονισμών της Κ.Ο.Π. και των άρθρων 37 και 38  του Κεφαλαίου VΙΙ της  Προκήρυξης  Πρωταθλήματος CYTA  περιόδου 2022-2023 και για για επεισόδιο που προκάλεσαν στο χώρο των  αποδυτηρίων παράγοντας της ομάδας και μη εξουσιοδοτημένα άτομα που είχαν  εισέλθει στο χώρο τον αποδυτηρίων  κατά  την ανάπαυλα του  ημιχρόνου που δημιούργησε αναταραχή στο χώρο και που είχε στόχο παράγοντες της φιλοξενούμενης ομάδας (τους φώναζαν  και τους έσπρωχναν προσπαθώντας να μπουν στα αποδυτήρια  των φιλοξενουμένων) γεγονός που προκάλεσε την επέμβαση της  αστυνομίας για να επιβάλει την τάξη, κατά παράβαση του άρθρου 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(ε) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή  προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου  Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022- 2023. Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο  έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως  ποδοσφαιριστής στο αρχείο  ποδοσφαιριστών  της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον  αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάση, Β’ Όμιλος ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ Πολεμιδιών – ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου /10.03.2023 (1η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου για πρόκληση  επεισοδίου από παράγοντα της ομάδας στο χώρο των αποδυτηρίων  κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου (που προκάλεσε ένταση στο χώρο  προκαλώντας παράγοντα της αντίπαλης ομάδας), κατά παράβαση του άρθρου 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. στον αγώνα   Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάση, Β’ Όμιλος ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ Πολεμιδιών – ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου /10.03.2023 (1η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο. 

*Καταγγελία κατά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας:
(α) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της   ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες) κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(β) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια και  μετά το τέλος του αγώνα και για πυροδότηση και ρίψη επικίνδυνων  αντικειμένων  (κροτίδες) κατά την διάρκεια του αγώνα και μετά το  τέλος του αγώνα  στην κερκίδα και στην καταπακτή, κατά παράβαση  των άρθρων 10.2β και 10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της    ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
στον  αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάση, Α’ Όμιλος ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας–ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας /11.03.2023 (1η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας:
(α) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της  ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες, πυρσούς, καπνογόνα)  κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών  της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(β) για  πυροδότηση  και  ρίψη στην  κερκίδα  και  στην  καταπακτή επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες, πυρσούς, καπνογόνα) κατά  την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 10.2γ(1)(2)  των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(γ) για ανάρτηση πανό ακατάλληλο για αθλητικές εκδηλώσεις με  υβριστικό περιεχόμενο κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ε) των  Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(δ) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα,  δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή  προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο  αρχείο  ποδοσφαιριστών  της   ΚΟΠ   κατά   παράβαση   του Κεφαλαίου Χ.18  της   Προκήρυξης   Πρωταθλήματος  CYTA περιόδου 2022-2023. Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά  το  18ο   έτος  της   ηλικίας   του  ή  προηγούμενα  ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο ποδοσφαιριστών  της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον  αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάση, Α’ Όμιλος ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας–ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας/11.03.2023 (1η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά:
(1) της ΑΕΚ Λάρνακας:
(α) για σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα στον  περιβάλλοντα  χώρο  του  σταδίου έξω από  την  κύρια  είσοδο  του  γηπέδου  που απείλησαν  την  ασφάλεια  και   τη σωματική ακεραιότητα  των διαιτητών (επιτέθηκαν στους Διαιτητές του αγώνα στην  παρουσία των υπευθύνων της  ασφαλείας  του γηπέδου και προξένησαν ζημιά στο αυτοκίνητο του Διαιτητή γεγονός  που  για το οποίο ο  Διαιτητής  προέβη  σε   καταγγελία    στην Αστυνομία κατά παράβαση των άρθρων 4 (γ), 4(κβ) και 5 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο και απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για ένα αγώνα. 
(β) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του  αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του Κεφαλαίου Χ.18 της  Προκήρυξης  Πρωταθλήματος   CYTA  περιόδου  2022-2023
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(2) του  OLTRA  CASTANER JOSE  LUIS,  προπονητή  της  ΑΕΚ Λάρνακας που επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά μετά το  τέλος του αγώνα προς τον τέταρτο διαιτητή  του  αγώνα κατά παράβαση των άρθρων 4(γ) και 9(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(3) του ROCA MATEO JAVIER,  Άλλο  Προσωπικό  της  ΑΕΚ  που επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά μετά το τέλος  του αγώνα κατά την είσοδο στα αποδυτήρια προς τον προπονητή  της αντίπαλης ομάδας (τον έσπρωχνε) και ακολούθως επιτέθηκε στον 4ο διαιτητή του αγώνα τον οποίο κτύπησε στη κοιλιακή χώρα  με  τον  αγκώνα  και τον  κτύπησε στο λαιμό με το  χέρι  του) κατά παράβαση  των  άρθρων  4(γ)  και  9(ε)  και  9(η) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο και ποινή αποκλεισμού μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου 2023.
στον  αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάση, Α’ Όμιλος ΑΕΚ Λάρνακας – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού/13.03.2023 (1η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά:
(1)του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού:
(α) γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά  παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών  Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(β) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από τους  οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες, πυρσοί) κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(γ) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο κατά την  διάρκεια του αγώνα και πυροδότηση και ρίψη επικίνδυνων  αντικειμένων (κροτίδες, πυρσοί) πριν την έναρξη και κατά  την διάρκεια του αγώνα στην κερκίδα και στον αγωνιστικό  χώρο κατά παράβαση του άρθρων 10.2(β) και  10.2(γ)(1),(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(δ) για  χρήση  λέιζερ από  οπαδούς της  ομάδας   κατά  την διάρκεια  του  αγώνα  που είχε στόχο τον διαιτητή κατά  παράβαση του  άρθρου  10.2(ιβ) των  Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(ε) για ανάρτηση πανό ακατάλληλο για αθλητικές εκδηλώσεις,  κατά  παράβαση του άρθρου 10.2(ε) των Πειθαρχικών  Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(2) του MOHSEN WARDA  AMR MEDHAT ποδοσφαιριστή  του Απόλλωνα για αντιαθλητική συμπεριφορά που  επέδειξε κατά την λήξη του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο (προκαλούσε με χειρονομίες τους φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας και αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο κοντά   στην φυσούνα προέβη σε άσεμνη χειρονομία προς τους   φιλάθλους της ΑΕΚ Λάρνακας) κατά παράβαση των άρθρων 4(γ) και 9(ι) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο. 
στον  αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάση, Α’ Όμιλος ΑΕΚ Λάρνακας – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού/13.03.2023 (1η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά:
(1) της ΠΑΦΟΣ FC:
(α) για είσοδο στον αγωνιστικό χώρο  και  στο  χώρο  των  αποδυτηρίων μη εξουσιοδοτημένων ατόμων (δεν ήταν  γραμμένοι στο φύλλο αγώνος και δεν έφεραν κονκάρδα για  τον χώρο) κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση  των άρθρου 10.2(α) των Πειθαρχικών Κανονισμών  ΚΟΠ και των άρθρων 37 και 38 του Κεφαλαίου VΙΙ της  Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(β) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο στο τέλος του  ημιχρόνου και μετά το τέλος του αγώνα που είχαν στόχο  τους διαιτητές του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(γ) για επεισόδιο που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας στην  κερκίδα  στο  88  λεπτό  του αγώνα   που   προκάλεσε  αναταραχή στην κερκίδα (άναψαν φωτιά στην κερκίδα), κατά παράβαση του άρθρου 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ και για  για επεισόδιο που προκάλεσαν άτομα της ομάδας μετά το  τέλος  του αγώνα που είχαν στόχο τους διαιτητές (κατά την  κάθοδο των  διαιτητών στα αποδυτήρια διαμαρτύρονταν  προς   το μέρος τους με πολύ έντονο και  αντιαθλητικό τρόπο  και  με χειρονομίες  δημιουργώντας αναταραχή  στον χώρο), κατά  παράβαση του άρθρου 4(κβ)  των Πειθαρχικών Κανονισμών  της ΚΟΠ.
Απόφαση:Πρόστιμο. 
(δ) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του  αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της  ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ  κατά παράβαση του Κεφαλαίου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος   CYTA  περιόδου  2022-2023
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(2) του TANCHEV ILYA, Λοιπό Προσωπικό της ΠΑΦΟΣ FC για  αντιαθλητική συμπεριφορά προς  τους  διαιτητές  του  αγώνα  (διαμαρτυρόταν έντονα προς τους  διαιτητές  δημιουργώντας  ένταση),  κατά  παράβαση  των  άρθρων  4(γ)  και  9(ια)  των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(3) του ΞΕΝΟΦΩΝ ΟΝΗΣΙΦΟΡΟΥ Έφορου Ποδοσφαίρου της  ΠΑΦΟΣ FC για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε στο 43  λεπτό του  αγώνα  (ουρλιάζοντας  κλώτσησε  με  δύναμη μπουκάλα με νερό από τον πάγκο της ομάδας με κατεύθυνση τον αγωνιστικό χώρο) και για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε μετά το τέλος του αγώνα προς τον διαιτητή (του επιτέθηκε λεκτικά  με αντιαθλητικό τόνο και νεύρα προκαλώντας ένταση) και προς τον παρατηρητή του αγώνα (του επιτέθηκε έντονα λεκτικά μεαντιαθλητικό τρόπο ζητώντας εξηγήσεις για την διαιτησία  και θίγοντας τον ίδιο προσωπικά), κατά παράβαση των άρθρων 4(γ) και 9(ια)  των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Αποκλεισμός από ένα αγώνα και πρόστιμο.
(4) του  MUAMER  ΤANKOVIC   ποδοσφαιριστή  της  ΠΑΦΟΣ FC για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε μετά το  τέλοςτου αγώνα (γρονθοκόπησε την οθόνη του VAR),  κατά  παράβαση του άρθρου 4(γ)  των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(5) του ONNI JOHANNES SIMONPOIKA VALAKARI  ποδοσφαιριστή της ΠΑΦΟΣ FC για αντιαθλητική συμπεριφορά που   επέδειξε  μετά  το  τέλος  του  αγώνα  στο   χώρο   των αποδυτηρίων   (γρονθοκόπησε  με  δύναμη  την  πόρτα  των αποδυτηρίων των διαιτητών κατά την διαδρομή του προς  τα αποδυτήρια),  κατά παράβαση του άρθρου 4(γ)  των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(6) του JORDAN IKOKO, ποδοσφαιριστή της ΠΑΦΟΣ FC  για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε στον χώρο  των  αποδυτηρίων μετά το τέλος του αγώνα προς τους διαιτητές (τους έβρισε κατά την διαδρομή του προς τα αποδυτήρια της ομάδας  του), κατά  παράβαση  του  άρθρου  4(γ)   των  Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση:Πρόστιμο. 
στον  αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάση, Α’ Όμιλος ΠΑΦΟΣ FC – ΑΡΗΣ Λεμεσού/12.03.2023 (1η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του ΑΡΗ Λεμεσού:
(α) για είσοδο στο χώρο των αποδυτηρίων μη εξουσιοδοτημένων ατόμων πριν την έναρξη του αγώνα (δεν ήταν γραμμένοι στο φύλλο  αγώνος και δεν έφεραν κονκάρδα για τον χώρο), κατά παράβαση   των άρθρων 37ο και 38ο  του Κεφαλαίου VΙΙ της Προκήρυξης  Πρωταθλήματος  CYTA περιόδου 2022-2023
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(β) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα,  δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή  προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο  αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του Κεφαλαίου
Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022- 2023. Συγκεκριμένα  κατά την έναρξη του αγώνα  μόνο  ένας   ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο  έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως  ποδοσφαιριστής στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον  αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάση, Α’ Όμιλος ΠΑΦΟΣ FC – ΑΡΗΣ Λεμεσού/12.03.2023 (1η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του ΟΘΕΛΛΟΥ Αθηαίνου:
(α) γιατί η  ομάδα  συμπεριφέρθηκε  απρεπώς  (5 κάρτες),  κατά  παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της  ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες, πυροτεχνήματα, πυρσούς, καπνογόνα) κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(γ) για πυροδότηση και ρίψη στην κερκίδα και στον αγωνιστικό χώρο επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες, πυροτεχνήματα, πυρσούς,          καπνογόνα) κατά την διάρκεια του αγώνα και μετά το τέλος του αγώνα (κροτίδα), κατά παράβαση του άρθρου 10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(δ) για επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας κατά την    διάρκεια του αγώνα που προκάλεσαν αναταραχή στον αγωνιστικό     χώρο και/ή απείλησαν να προκαλέσουν ζημιά σε άτομα εντός του   γηπέδου (έριχναν επικίνδυνα αντικείμενα φωτοβολίδες που  προκάλεσαν μειωμένη ορατότητα και περαιτέρω έφτυναν τον β΄  βοηθό διαιτητή) γεγονότα που προκάλεσαν την διακοπή του αγώνα στο 2ο λεπτό για 5 λεπτά και στο 38 λεπτό για 1 λεπτό, κατά παράβαση του άρθρου 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(ε) για φτύσιμο από οπαδούς της ομάδας προς τον β΄ βοηθό διαιτητή  του αγώνα στο 38 λεπτό, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(στ)  των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(στ) για   πλημμελή    εκτέλεση   των   καθηκόντων  των   παιδιών  επαναφοράς της μπάλας (ball boys) κατά την διάρκεια του αγώνα,  κατά παράβαση των άρθρων 40 – 47 του Κεφαλαίου VII  της  Προκήρυξης   Πρωταθλημάτων    Β’   Κατηγορίας   περιόδου 2022/2023.
Απόφαση:Πρόστιμο. 
στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, Β’ Φάση, Α’ Όμιλος ΟΘΕΛΛΟΣ Αθηαίνου – ΑΕΖ Ζακακίου/10.03.2023 (9η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της ΠΕΓΕΙΑΣ 2014 για ρατσιστική συμπεριφορά που επέδειξαν οπαδοί της ομάδας  στο 82 λεπτό του αγώνα η οποία προσβάλει την ανθρώπινη  αξιοπρέπεια και/ή μειώνει την αξιοπρέπεια του ατόμου (κατά την  αλλαγή ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας στο πιο πάνω λεπτό, οι οπαδοί της ομάδας τον εξύβρισαν και έκαναν ιαχές μαϊμούς),   κατά   παράβαση   των   άρθρων  11.1(α)(β) των  Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
στον  αγώνα  Πρωταθλήματος Β’  Κατηγορίας,  Β’  Φάση ΠΕΓΕΙΑ 2014 – ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου/11.03.2023 (9η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του ΠΟ ΑΧΥΡΩΝΑΣ ΟΝΗΣΙΛΟΣ γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες) κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, Β’ Φάση, Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΠΟ ΑΧΥΡΩΝΑΣ ΟΝΗΣΙΛΟΣ – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου /12.03.2023 (9η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά του σωματείου ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου:
(α) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδα), κατά παράβαση του  άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(β) για πυροδότηση στην κερκίδα και ρίψη στον αγωνιστικό χώρο  επικίνδυνου  αντικειμένου (κροτίδα) κατά την διάρκεια του αγώνα,  κατά παράβαση  του  άρθρου  10.2γ(1)(2)  των  Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(γ) για  αναφώνηση και για αναγραφή σε τοίχους σε χώρους του  σταδίου (συνθημάτων) με προκλητικό και/ή πολιτικό περιεχόμενο  ακατάλληλο  για  αθλητικές  εκδηλώσεις, κατά παράβαση του  άρθρου 10.2(ε) των  Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(δ) για   κατανάλωση  οινοπνευματωδών  ποτών  (μπύρες)  από οπαδούς της       ομάδας που βρίσκονταν στην ανατολική κερκίδα του  σταδίου κατά την διάρκεια του αγώνα,  κατά  παράβαση   του  άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π και του άρθρου 7 του κεφαλαίου VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Β’  Κατηγορία περιόδου 2022-2023.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(ε) για ζημιές που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας (έσπασαν camera του κλειστού κυκλώματος του σταδίου στην ανατολική κερκίδα),  κατά              παράβαση   του   άρθρου   10(η)    των    Πειθαρχικών  Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο. 
στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, Β’ Φάση, Α’ Φάση ΠΟ ΑΧΥΡΩΝΑΣ ΟΝΗΣΙΛΟΣ – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου /12.03.2023 (9η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του ΕΡΜΗ Αραδίππου για κατανάλωση από οπαδούς οινοπνευματωδών ποτών (μπύρες) που βρίσκονταν στην κεντρική   κερκίδα του σταδίου κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ και του άρθρου 7  του κεφαλαίου VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορία περιόδου 2022-2023 στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, Β’ Φάση, Β’ Όμιλος  ΕΡΜΗΣ Αραδίππου – ΠΑΕΕΚ Κερύνειας/10.03.2023 (9η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο. 

*Καταγγελία κατά της ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες) κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας, Β’ Φάση, Α’ Όμιλος ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου – ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς/11.03.2023 (8η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο. 

*Καταγγελία κατά του ΠΟ Ορμήδειας γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες) κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας, Β’ Φάση, Β’ Όμιλος ΧΑΛΚΑΝΟΡΑΣ Ιδαλίου – ΠΟ Ορμήδειας/11.03.2023 (8η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά της ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες) κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Cablenet περιόδου 2022-2023 ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου – ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου/11.03.2023 (21η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά:
(α) της   ΑΕΖ   Ζακακίου   για   επεισόδιο    που    προκάλεσαν ποδοσφαιριστές της ομάδας με ποδοσφαιριστή της αντίπαλης  ομάδας   μετά  το   τέλος    του  αγώνα  στον  αγωνιστικό χώρο  (πιάστηκαν από τον λαιμό μεταξύ τους  αλληλοσπρώχνονταν και γρονθοκοπήθηκαν), κατά παράβαση του  άρθρου  4(κβ)  των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση:  Πρόστιμο. 
(β) του ΑΝΔΡΕΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ποδοσφαιριστή της ΑΕΖ Ζακακίου για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε σε ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας μετά το τέλος του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο (έπιασε ποδοσφαιριστή της αντίπαλης  ομάδας από τον λαιμό τον έσπρωχνε και  γρονθοκοπήθηκαν  μεταξύ τους), κατά  παράβαση των άρθρων 4(γ) και 9(ε) των  Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Αποκλεισμός από τρεις αγώνες. 
(γ) του ΜΙΧΑΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ποδοσφαιριστή της  ΑΕΖ Ζακακίου για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε σε    ποδοσφαιριστή της        αντίπαλης ομάδας μετά το τέλος του αγώνα  στον αγωνιστικό χώρο (έπιασε ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας από τον λαιμό τον έσπρωχνε και γρονθοκοπήθηκαν  μεταξύ τους), κατά   παράβαση των άρθρων 4(γ) και 9(ε) των  Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση:  Αποκλεισμός από τρεις αγώνες.
στον αγώνα Πρωταθλήματος Νέων Κ-19  Β’  Κατηγορίας ΑΕΖ Ζακακίου – ΠΑΕΕΚ Κερύνειας/12.03.2023 (20η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά:
(α) της  ΠΑΕΕΚ  Κερύνειας   για   επεισόδιο  που  προκάλεσαν  ποδοσφαιριστές της ομάδας με ποδοσφαιριστή της αντίπαλης  ομάδας    μετά  το   τέλος   του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο  (πιάστηκαν από τον λαιμό μεταξύ τους  αλληλοσπρώχνονταν και γρονθοκοπήθηκαν), κατά παράβαση του  άρθρου  4(κβ)  των  Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση:  Πρόστιμο. 
(β) του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ ποδοσφαιριστή της ΠΑΕΕΚ για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε σε ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας μετά το τέλος  του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο (πιάστηκαν από τον λαιμό μεταξύ  τους αλληλοσπρώχνονταν και  γρονθοκοπήθηκαν),  κατά  παράβαση  των   άρθρων   4(γ)   και   9(ε)  των  Πειθαρχικών  Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση:  Αποκλεισμός από τρεις αγώνες.
στον αγώνα Πρωταθλήματος Νέων Κ-19  Β’  Κατηγορίας  ΑΕΖ Ζακακίου – ΠΑΕΕΚ Κερύνειας/12.03.2023 (20η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά:
(α) της    ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ  Πολεμιδιών   ότι     κατά    παράβαση  της Προκήρυξης   του  Πρωταθλήματος  Γ’  Κατηγορίας περιόδου 2022- 2023 και  της  Προκήρυξης  Νέων  &  Παίδων   περιόδου  2022-2023 στον αγώνα Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Β’ Κατηγορίας     FC   KRASAVA  ENY   ΔΙΓΕΝΗΣ  Ύψωνα   –   ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ  Πολεμιδιών/12.03.2023  χρησιμοποίησε  αντικανονικά  τον  ποδοσφαιριστή  YUSUF, RASHEED OREOLOWA/303467 και  συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής δεν δικαιούται  να αγωνισθεί  γιατί  είναι ξένος άνω των 18 ετών
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(β) του ποδοσφαιριστή YUSUF RASHEED OREOLOWA   ότι έλαβε μέρος αντικανονικά ενώ δεν εδικαιούτο να αγωνισθεί  στον αγώνα Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Β’ Κατηγορίας περιόδου  2022-2023 FC KRASAVA ENY ΔΙΓΕΝΗΣ Ύψωνα –  ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ Πολεμιδιών /12.03.2023 γιατί είναι ξένος άνω των 18 ετών στον αγώνα Πρωταθλήματος  Νέων  Κ-19  Β’ Κατηγορίας FC KRASAVA ENY ΔΙΓΕΝΗΣ Ύψωνα – ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ Πολεμιδιών/12.03.2023 (20η αγωνιστική)
Απόφαση: Αποκλεισμός από δύο αγώνες. 

*Ο  αγώνας   Πρωταθλήματος   Νέων  Κ-19   Β’  Κατηγορίας  FC KRASAVA EΝΥ ΔΙΓΕΝΗΣ Ύψωνα – ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ Πολεμιδιών/12.03.2023 (20η αγωνιστική) για την τύχη του.
Απόφαση:  Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ της FC KRASAVA ENY ΔΙΓΕΝΗΣ Ύψωνα.

*Καταγγελία κατά του ΚΟΥΡΗ Ερήμης γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες) κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Γ’ Κατηγορίας ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου – ΚΟΥΡΗΣ Ερήμης/12.03.2023 (3η αγωνιστική).
Απόφαση:  Πρόστιμο.

*Μη  διεξαχθείς  αγώνας  Πρωταθλήματος  Παίδων Κ-17   περιόδου  2022-2023 ΑΕΖ Ζακακίου – ΕΡΜΗΣ Αραδίππου/12.03.2023 (18η αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του Ερμή.

*Μη   διεξαχθείς  αγώνας  Πρωταθλήματος  Παίδων  Κ-16  ΠΟ Ξυλοτύμπου 2006 – ΑΣΙΛ Λύσης/12.03.2023 (18η αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του ΑΣΙΛ. Πρόστιμο στην Ξυλοτύμπου.

*Καταγγελία κατά της ΔΟΞΑΣ  Κατωκοπιάς  γιατί  η  ομάδα  συμπεριφέρθηκε  απρεπώς (5  κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των  Πειθαρχικών  Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
*Καταγγελία κατά του προπονητή της Δόξας Κατωκοπιάς Στέλιου Νικολάου για αντιαθλητική συμπεροφορά που επέδειξε μετά τη λήξη του αγώνα προς τους διαιτητές του αγώνα (εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο, πρόσβαλε τους διαιτητές, έσπρωξε και εξύβρισε τον διαιτητή και τον απείλησε κατά παράβαση των άρθρων 4 (γ) και 9(η) των πειθαρχικών κανονισμών ΚΟΠ.
Απόφαση: Αποκλεισμός 6 αγώνες και πρόστιμο
στον αγώνα της Επίλεκτης Κατηγορίας Παίδων Κ-16 β’ φάση Εθνικός Άσσιας – Δόξα Κατωκοπιάς/11.03.2023 (12η αγωνιστική).

*Μη διεξαχθείς  αγώνας  Πρωταθλήματος  Κοριτσιών McDonald’s Κ-18 Amazons Β’Φάση PAFOS GEROSKIPOU FC LADIES – LAKATAMIA F C/11.03.2023 (10η αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ της ομάδας της Πάφου.

*Καταγγελία κατά της ΑΕΛ για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο (τενεκεδάκι αναψυκτικού) κατα τη διάρκεια του αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 10.2 (β) των πειθαρχικών κανονισμών ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Futsal ΑΕΛ Λεμεσού – Ομόνοια Λευκωσίας/13.03.2023
Απόφαση: Πρόστιμο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ