aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟι αποφάσεις το ένα, η υλοποίηση το άλλο

Οι αποφάσεις το ένα, η υλοποίηση το άλλο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε να ευαισθητοποιείται με την «πρώτη», όσον αφορά στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν την περασμένη Κυριακή και η Κυβέρνηση ανακοίνωσε αποφάσεις μετά από πολύωρη συνεδρία του Υπουργικού Συμβούλιο για πάταξη της βίας από τους αθλητικούς χώρους.

Οι αποφάσεις είναι το ένα και λήφθηκαν και στο παρελθόν πολλές χωρίς να είναι αποτελεσματικές, η πάταξη της βίας είναι το άλλο και το σημαντικό. Θα πρέπει, οι όποιες αποφάσεις της Κυβέρνησης, να είναι αποτελεσματικές και όχι αύριο ή μεθαύριο να βρεθούμε μπροστά από παρόμοια ή και πιο δυσάρεστα γεγονότα. Και η λύση δεν είναι να διεξάγονται αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, αλλά στην παρουσία φιλάθλων και υπό σωστή αστυνόμευση. Γιατί και πάλι να την πληρώσουν οι πολλοί για τους λίγους. Σ’ αυτό θα πρέπει να βοηθήσουν έμπρακτα και οι διοικήσεις των σωματείων και όχι να βγάζουν έξω την ουρά τους.

Την ίδια ώρα, επιβάλλεται σωστή εφαρμογή των μέτρων από την Αστυνομία και όχι μόνο, ενώ θα πρέπει οι παραβάτες να τιμωρούνται παραδειγματικά. Ώστε στο μέλλον όσοι προτίθενται να προβούν σε ενέργειες όπως αυτές της περασμένης Κυριακής, να το σκέφτονται διπλά και τριπλά, γνωρίζοντας τις συνέπειες που θα έχουν οι πράξεις τους.

Οι χούλιγκαν, ιδιαίτερα στην Κύπρο, είναι εύκολο να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Φτάνει κάποιοι να το θέλουν και να δείξουν αποφασιστικότητα. Και όχι να γίνεται λόγος από τον ίδιο τον ΠτΔ ότι «ή κάποιοι θα συμμορφωθούν ή θα γίνονται όλοι οι αγώνες χωρίς κανένα θεατή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ