Οι 13 που θα συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη για το κυπριακό ποδόσφαιρο

Τα επόμενα βήματα και τα κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν το ποδόσφαιρο θα συζητήσουν σε σημερινή τηλεδιάσκεψη ΚΟΠ, σωματεία, ΠΑΣΠ και σύνδεσμος προπονητών. Το ποδόσφαιρο παγκοσμίως βρίσκεται σε… καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και ουδείς μπορεί να προβλέψει μετά βεβαιότητας πότε και αν θα στηθεί ξανά η μπάλα στη σέντρα.

Η γραμμή της ΟΥΕΦΑ στις Ομοσπονδίες είναι πως θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και τέθηκε ως ημερομηνία ορόσημο η 30η Ιουνίου. Για να γίνει αυτό κατορθωτό θα πρέπει η μπάλα να στηθεί στη σέντρα αρχές Μαίου, κάτι που με τα υφιστάμενα δεδομένα μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Στο ενδεχόμενο επανέναρξης του πρωταθλήματος υπάρχει το εμπόδιο των συμβολαίων που λήγουν τέλος Μαΐου, κάτι που θα τεθεί στο τραπέζι στη σημερινή τηλεδιάσκεψη. Επίσης, τα σωματεία του β’ γκρουπ ετοιμάζουν κοινή πρόταση για ακύρωση του ομίλου υποβιβασμού, να μην ισχύσει η διαβάθμιση και να αυξηθούν οι ομάδες σε 16.

Στην τηλεδιάσκεψη που θα αρχίσει στις 16:00 θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Μούσκος, ο γενικός διευθυντής Ανθούλης Μυλωνάς. Από πλευράς σωματείων οι πρόεδροι  Πρόδρομος Πετρίδης (ΑΠΟΕΛ), Σταύρος Παπασταύρου (Ομόνοια), Ευγένιος Χαμπουλλάς (Ανόρθωση), Κώστας Σεραφείμ (Ολυμπιακός) και Θουκής Θουκιδίδης (Νέα Σαλαμίνα).

Ο ΠΑΣΠ θα εκπροσωπηθεί από τον εκτελεστικό πρόεδρο Σπύρο Νεοφυτίδη και άλλα τρία μέλη, ενώ τον Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών ο πρόεδρος, Άντρος Κουλουμπρής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ