aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥO υπερ-πρωταθλητής Απόλλων και το σίγουρο για Ομόνοια

O υπερ-πρωταθλητής Απόλλων και το σίγουρο για Ομόνοια

Το τέταρτο τρόπαιο Σούπερ Καπ και πρώτο μετά το 2017, πανηγυρίζει ο Απόλλων. Με γκολ των Μπακαλί Νταμπό (12΄) και Φέλιξ Βα (73΄), επικράτησε χθες βράδυ της Ομόνοιας με 2-0 στην «Αρένα». Η ομάδα της Λεμεσού, εκεί που άφησε τις εγχώριες υποχρεώσεις τον περασμένο Μάιο, έπιασε τις φετινές. Με μία «κούπα», δηλαδή, αγκαλιά! Διασκέδασε μέχρι ενός βαθμού τις εντυπώσεις του αποκλεισμού από τη Μακάμπι Χάιφα, αντλώντας γερή ώθηση ενόψει των διπλών αγώνων με τον Ολυμπιακό Πειραιώς για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Ομόνοια με σχηματισμό 3-5-2, έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο μέρος, πλησίασε στο γκολ, βλέποντας ωστόσο την μπάλα να σταματά δύο φορές στο δοκάρι (Μπέζους 64΄, Γιούστε 78΄). Ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από τα έξι στα έξι που μετρούσε κόντρα στον Απόλλωνα στο Σούπερ Καπ, αλλά αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι να παρουσιαστεί όπως πρέπει στα κρίσιμα ραντεβού με τη Γάνδη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται βελτίωση, με βάση την εικόνα που παρουσίασε και στα φιλικά 90λεπτα που προηγήθηκαν.

Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού, παρά τις εννέα αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με το προηγούμενο ματς, μπήκαν με ορμή, ήλεγξαν το χώρο της μεσαίας γραμμής και ο Νταμπό, αφού πρώτα προειδοποίησε (10΄), με άπιαστο συρτό σουτ ο Γάλλος στράικερ άνοιξε το σκορ (προηγήθηκε λάθος πάσα του Μίλετιτς και κλέψιμο του Κολ). Η αλήθεια πως οι πράσινοι ανέβασαν πιο ψηλά τις γραμμές, έφτασαν στην πρώτη τελική έξι λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του 45λεπτου (Χαραλάμπους), αλλά ώς εκεί. Μάλιστα, εάν ο Φαμπιάνο δεν άναβε «κόκκινο» σε εκτέλεση πέναλτι του Ψύχα σε χρόνο καθυστερήσεων, θα είχαν ένα ολόκληρο βουνό να ανέβουν στο δεύτερο ημίχρονο.

Το ματς, στη συνέχεια, άνοιξε. Ενδεικτικό είναι το στοιχείο των οκτώ πολύ καλών φάσεων από το 54΄έως το 78΄.  Αφού οι Μπρούνο (54΄), Κακουλλής (58΄) δεν σημάδεψαν σωστά και ο Μπέζους (ντεμπούτο) βρήκε το δοκάρι (64΄), ο Βα τιμώρησε τους «τριφυλλοφόρους» με ψύχραιμο πλασέ (73΄). Ο Απόλλων, ολοκλήρωσε το ματς με 10 δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Φιλιώτη (79΄). Από την κερκίδα είδε τον αγώνα ο Λένον αφού είχε αποβληθεί, υπενθυμίζουμε, στον τελικό κυπέλλου, ενώ με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησαν οι Νταμπό, Αρτυματάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ