aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑO «βασιλιάς της ανόδου» αποκάλυψε ότι είχε πρόταση από ομάδα της Κύπρου

O «βασιλιάς της ανόδου» αποκάλυψε ότι είχε πρόταση από ομάδα της Κύπρου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ο πορτογάλος προπονητής Βίτορ Ολιβέιρα μετρά καριέρα 34 ετών και έχει αναλάβει τα ηνία συνολικά… 23 ομάδων. Παρότι η φήμη του είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην πατρίδα του, αυτό που πραγματικά τον ξεχωρίζει είναι η μοναδική του παράδοση. Έχει καταφέρει να ανεβάσει στην πρώτη εθνική κατηγορία… 11 ομάδες.

Ο 65χρονος «νομάς» έχει αλλάξει 23 φορές ομάδα και τα τελευταία επτά χρόνια κατάφερε να χαρίσει την απόλυτη επιτυχία και την άνοδο και στις έξι ομάδες που προπονούσε. Δικαιολογημένα λοιπόν αποκαλείται στην πατρίδα του ως ο «βασιλιάς της ανόδου». Πάμε όμως, τώρα στα δικά μας…

Σε μια συνέντευξη του στην ιστοσελίδα «espanol.eurosport.com» με αφορμή να αναφερθεί στο μοναδικό επίτευγμα, μεταξύ άλλων μίλησε και για το μέλλον του. Τνισε ότι έχει πολλές προτάσεις από ομάδες Β’ Κατηγορίας της Πορτογαλίας για τη σεζόν 2019-20, ανέφερε επίσης ότι έχει αρκετές προτάσεις από ομάδες της Α’ Κατηγορίας της χώρας του, ενώ αποκάλυψε ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε προτάσεις από το εξωτερικό, μεταξύ αυτών και από την Κύπρο.

Ο Βίτορ Ολιβέιρα ωστόσο δεν θελήσει να αποκαλύψει από ποιαν, όμως αρκέστηκε να πει πως δεν προχώρησε ποτέ λόγω οικονομικού: «Είχα προτάσεις από ομάδες από τις αραβικές χώρες, από την Κύπρο, τη Ρουμανία, την Πολωνία κλπ., Αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκαν επειδή δεν συμφωνήσαμε στο οικονομικό ζήτημα».

Αναλυτικά οι ομάδες που προβιβάσθηκαν στην Primeira Liga υπό την καθοδήγηση του Βίτορ Ολιβέιρα:

Πάκος Φερέιρα (1990/91)

Ακαντέμικα (1996/97)

Ουνιάο Λεϊρία (1997/98)

Μπελενένσες (1998/99)

Λεϊσόες (2006/07)

Αρούκα (2012/13)

Μορεϊρένσε (2013/14)

Ουνιάο Μαδέιρα (2014/15)

Τσάβες (2015/16)

Πορτιμονένσε (2016-18)

Πάσος Φερέιρα (2018-19)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ