aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟ Τιμούρ ήθελε πότισμα και η Δόξα αρνήθηκε

Ο Τιμούρ ήθελε πότισμα και η Δόξα αρνήθηκε

Το μπαλάκι στη Δόξα για το γεγονός ότι δεν ποτίσθηκε ο αγωνιστικός χώρος του Μακαρείου πριν τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής με την Ανόρθωση πέταξε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης. Ο πρόεδρος του ΚΟΑ σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στον Super Sport FM απάντησε στις δηλώσεις του Τιμούρ Κετσπάγια χαρακτηρίζοντας γελοία τα όσα ειπώθηκαν περί απλήρωτου λογαριασμού νερού.

«Θα τον έπαιρνα τηλέφωνο τον Τιμούρ, έψαξα το θέμα. Καταρχάς είναι γελοίο αυτό με το νερό το απλήρωτο. Το νερό είναι καλά πληρωμένο. Μιλήσαμε στην ομοσπονδία και υπάρχει προκήρυξη για αυτό το θέμα, ο κανονισμός προνοεί να ποτίζεται. Η Δόξα έπρεπε να αποφασίσει αν θα έκανε δεκτό το αίτημα της Ανόρθωσης και δεν δέχθηκε να ποτίσει το γήπεδο. Όταν έπαιζε η Ανόρθωση έτρεχαν όλοι να φροντίσουν τις εγκαταστάσεις για να μην κάνει παράπονο ο Τιμούρ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Αναζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος επιβεβαιώσαμε πως ο λογαριασμός του νερού είναι πληρωμένος όπως και η εταιρεία συντήρησης του αγωνιστικού χώρου, έξοδα που καλύπτει ο ΚΟΑ.

Μετά τις δηλώσεις του Τιμούρ Κετσπάγια στη συνέντευξη Τύπου, στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού κινητοποιήθηκαν και έγινε έρευνα για το συμβάν. Το συμπέρασμα είναι πως ο Γεωργιανός τεχνικός της Ανόρθωσης ζήτησε να ποτιστεί ο αγωνιστικός χώρος όμως η επιθυμία του δεν εκπληρώθηκε εξαιτίας της άρνησης των ανθρώπων της Δόξας.

Πάντως, στην προκήρυξη του πρωταθλήματος υπάρχει σχετικό άρθρο που υποχρεώνει το πότισμα σε ολόκληρο το γήπεδο 60 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, ενώ είναι στην ευχέρεια της γηπεδούχου ομάδας εάν θα πραγματοποιηθεί περαιτέρω πότισμα μεταξύ 10 με 5 λεπτών πριν την έναρξη του αγώνα και/ή κατά την διάρκεια του ημιχρόνου.

Αναλυτικά τι αναφέρει η προκήρυξη

Το πρόγραμμα για πότισμα του γηπέδου θα πρέπει να ανακοινώνεται από την γηπεδούχο ομάδα με επιστολή προς την Ομοσπονδία την τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

73.1 Το πότισμα θα πρέπει να γίνεται σε ολόκληρο το γήπεδο, όχι μόνο σε ορισμένες περιοχές.

73.2 Θα πρέπει να ολοκληρωθεί 60 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.

73.3 Ωστόσο, μετά από απόφαση της γηπεδούχου ομάδας, περαιτέρω πότισμα θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, υπό την προϋπόθεση ότι πραγματοποιείται:

73.3.1 μεταξύ 10 με 5 λεπτών πριν την έναρξη του αγώνα και/ή

73.3.2 κατά την διάρκεια του ημιχρόνου (το μέγιστο 5 λεπτά).

73.4 Ο διαιτητής έχει το δικαίωμα να κάνει αλλαγές στο πρόγραμμα του ποτίσματος του γηπέδου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ