aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Στρούσκι ντύθηκε Άγιος Βασίλης, o ΑΠΟΕΛ κάνει ρεβεγιόν στην κορυφή

Ο Στρούσκι ντύθηκε Άγιος Βασίλης, o ΑΠΟΕΛ κάνει ρεβεγιόν στην κορυφή

Μονομαχία ακατάλληλη για καρδιακούς επεφύλαξαν Άρης και ΑΠΟΕΛ στους 2.400 που βρέθηκαν στο Στάδιο «Αλφαμέφα» και εννοείται, αυτούς που καρφώθηκαν μπροστά στην τηλεόραση για ένα δίωρο. Ντέρμπι που ήταν καθηλωτικό, επιφύλαξε συγκινήσεις και κράτησε άπαντες σε αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Για να ακριβολογούμε δευτερόλεπτο, καθώς ο VARίστας Κωνσταντίνος Φωτίου εξέτασε πιθανή ανατροπή στην περιοχή του Γιάννη Σατσιά από τον Καζού (ο διαιτητής Μενέλαος Αντωνίου δεν σφύριξε παράβαση). Δύσκολη φάση, με τις επαναληπτικές προβολές να δείχνουν πως ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ παίζει μπάλα…

Σε καυτό και γρήγορο παιχνίδι, με έντονα τα στοιχεία της δύναμης και του πάθους, οι μονομάχοι λοιπόν σφράγισαν τις προσπάθειές τους με το ισόπαλο 1-1. Κεντρικό πρόσωπο; Ο παίκτης που έφερε τον αριθμό «23» στην πλάτη. Ο Πολωνός μεσοεπιθετικός, Κάρλο Στρούσκι, με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ (42΄) και σε χρόνους καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος, η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο Μαρκίνιος, δεν λάθεψε σε εκτέλεση πέναλτι (45΄+5).

Το ντέρμπι στο νεόδμητο στάδιο της Λεμεσού εξελίχθηκε σε ρωσική… ρουλέτα. Οι γηπεδούχοι ρίσκαραν πολύ περισσότερο, ξέροντας ότι δεν τους βόλευε καθόλου ο βαθμός, με βάση τους στόχους που έχουν στη συνέχεια του μαραθωνίου. Κατέγραψαν την τρίτη διαδοχική ισοπαλία και τέταρτη στα τελευταία πέντε ματς, ανέβηκαν στους 32 και έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν την κορυφή. Ο ΑΠΟΕΛ, την ίδια ώρα, κατέγραψε την πρώτη του απώλεια βαθμών μετά από 10 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, έφτασε τους 37, βρίσκεται στην πρώτη θέση, ωστόσο με… συγκάτοικο την ΑΕΚ, ενώ ενδέχεται να προστεθεί και τρίτος, εάν η Πάφος κερδίσει τον Ακρίτα. Το μόνο σίγουρο; Θα κάνει ρεβεγιόν στην κορυφή!

Αρκετά καλό στη γενική του εικόνα, με εναλλασσόμενα τα θετικά και τα αρνητικά για κάθε ομάδα ήταν το 90λεπτο. Άγρια πλοκή εικόνας, που προκαλούσε αισθήματα αγωνίας και πολλές συγκινήσεις με τα όσα άφηνε πίσω του και για όσα έδινε την εντύπωση πως θα μπορούσαν να γίνουν. Άγχος, νευρικότητα, και παράλληλα, δύναμη, πάθος, παλικαριά και αυταπάρνηση, ήταν κυρίαρχα στοιχεία και η νίκη θα μπορούσε να χαμογελάσει και στις δύο ομάδες. Γιατί, έχασαν από δύο τουλάχιστον πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλο γκολ (Μαγιαμπέλα 67΄, Μπαμπίκα 72΄ / Κβιλιτάια 11΄, Σούσιτς 47’). Επιστράτευσαν στενό μαρκάρισμα, ο ένας στα «ατού» του άλλου, έβγαλαν ψηλές πιέσεις και η μάχη άρχισε πρώτα για τον έλεγχο του κέντρου και από εκεί το… χτύπημα. Υπήρξε πειθαρχία στην τακτική των κινήσεων, όμως γρήγορα ξεχώρισε η ατομική ποιότητα κάποιων ποδοσφαιριστών, που άρχισαν να κάνουν τη διαφορά και έτσι ακριβώς κύλησε μέχρι τέλους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΑΠΟΕΛ που πήγε στη Λεμεσό χωρίς κόσμο και με πέντε απουσίες (Δώνης, Φεράρι, Εφραίμ, Βιγιαφάνες, Ηλία) ολοκλήρωσε το ματς με νέα αγωνιστικά προβλήματα, αφού έγιναν αναγκαστική αλλαγή οι Κονσταντίνοφ, Ντβάλι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ