aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΟ σέντερ μπακ από την… εξωτερική

Ο σέντερ μπακ από την… εξωτερική

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η επιστροφή του Σάββα Τσαμπούρη στη Νέα Σαλαμίνα ήταν από τις μετεγγραφές του περασμένου καλοκαιριού, που προκάλεσαν ενθουσιασμό στους φίλους της. Εντούτοις, η δεύτερη θητεία του Ελλαδίτη δεξιού μπακ είναι διαφορετική από αυτήν που περίμεναν.

Στην πρεμιέρα απέναντι στην Πάφος FC (1-2) αγωνίστηκε σε ρόλο δεξιού μπακ-χαφ, αφού ο Σάββας Πουρσαϊτίδης παρατάσσει σχηματισμό 3-4-3. Ακολούθως, έμεινε στον πάγκο απέναντι στην Ομόνοια και αγωνίστηκε στην ίδια θέση κόντρα στον Ολυμπιακό, αντικαθιστώντας τον Χοσέ Σαν Ρομάν, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας. Στη συνέχεια, όμως, ήταν θεατής στα παιχνίδια με τον Εθνικό και την ΑΕΛ, ώσπου ο προπονητής του αποφάσισε να τον χρησιμοποιήσει σε άλλη θέση.

Η απουσία του Ιβάν Φουστάρ, ο οποίος δεν έγραψε ακόμα συμμετοχή, καθώς και οι… χαμηλές πτήσεις του Τζόρντι Σέσαρ, υποχρέωσαν τον Πουρσαϊτίδη να κοιτάξει ποια άλλη επιλογή είχε για τη θέση του σέντερ μπακ. Έτσι, δοκίμασε τον Τσαμπούρη ως δεξιό κεντρικό αμυντικό στην τριάδα και προφανώς έμεινε ικανοποιημένος, καθώς τον εμπιστεύτηκε σε τέσσερα συνεχόμενα 90λεπτα (Ένωση Νέων Παραλιμνίου, ΑΠΟΕΛ, Δόξα, Ανόρθωση). Στη θέση του κεντρικού αμυντικού πάντως αγωνίστηκε ξανά, κατά συνθήκη, όταν βρισκόταν στον Αστέρα Τρίπολης.

Συνολικά λοιπόν, μετρά 6 συμμετοχές, πέντε βασικός και μία αλλαγή, γράφοντας 481 λεπτά. Με την εμπειρία του λοιπόν αποδείχτηκε χρήσιμος για τους ερυθρόλευκους, καλύπτοντας τα κενά που εμφανίστηκαν και προσφέροντας ασφάλεια στα μετόπισθεν. Όσο μάλιστα δεν θα δηλώνει «παρών» ο Φουστάρ και όσο θα «βράζει» τον πάγκο ο Σέσαρ, ο Τσαμπούρης θα παραμένει ο βασικός σέντερ μπακ, που ήρθε από την… εξωτερική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ