aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣΟ ρόλος του υπεύθυνου φυσικής κατάστασης

Ο ρόλος του υπεύθυνου φυσικής κατάστασης

Οι ομάδες, στην εποχή μας, δίνουν έμφαση και επενδύουν αρκετά στο επιστημονικό προσωπικό. Μια θέση που θεωρείται καίρια είναι αυτή του υπεύθυνου φυσικής κατάστασης, εάν το θέλετε πιο απλά, του γυμναστή. Πλέον, οι πλείστοι σύλλογοι και στην Κύπρο έχουν πέραν τού ενός. Ο δεύτερος συνήθως λέγεται υπεύθυνος αποκατάστασης. Η δουλειά, λοιπόν, του γυμναστή κρίνεται ίσως και πιο σημαντική από ένα κοουτσάρισμα. Γιατί έχει να κάνει με τις δυνάμεις, τη φρεσκάδα, τις αντοχές των ποδοσφαιριστών.

Οι υπεύθυνοι φυσικής κατάστασης κρίνονται κατά κύριο λόγο από τους μυϊκούς ή όχι τραυματισμούς ποδοσφαιριστών. Ο πετυχημένος, είναι αυτός που η ομάδα στην οποία εργάζεται βγάζει τη σεζόν χωρίς ιδιαίτερους τραυματισμούς. Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο δουλειάς, τόσο στην προετοιμασία όσο και κατά τη διάρκεια της σεζόν. Θεωρείται σχεδόν απίθανο μια ομάδα να ολοκληρώσει μια αγωνιστική περίοδο χωρίς μυϊκά προβλήματα, όμως όσο λιγότερα τόσο καλύτερα. Χωρίς να σημαίνει ότι αυτά θα κρίνουν πόσο πετυχημένη ή όχι θα είναι η σεζόν.

Με μια πρώτη ματιά, ιδιαίτερα από τις ομάδες που έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους, η Πάφος FC μέχρι στιγμής είναι η κορυφαία. Δεν έχει βγάλει μυϊκούς τραυματισμούς, ο Μπεργκ σταθερά επιλέγει την ίδια ενδεκάδα, γεγονός που βοηθά στο να αποκτήσει η ομάδα του ομοιογένεια. Ο Λεωνίδας Παπαδάκης φαίνεται πως κάνει εξαιρετική δουλειά και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Μπεργκ, με τον οποίο συνεργάστηκε στην Ομόνοια, επέμενε σε πρόσληψή του. Βεβαίως, όπως όλοι, θα κριθούν στο τέλος της σεζόν όταν θα γίνει ο απολογισμός. Όμως, αναφέρομαι ειδικά στον Ελλαδίτη, για το μέχρι τώρα δείγμα, έχοντας δείξει έργο και στην Ομόνοια.

Ο ρόλος, λοιπόν, του γυμναστή, της προπόνησης και διαχείρισης των ποδοσφαιριστών, κρίνεται κομβικός. Γι’ αυτό και οι ομάδες είναι καλό να επενδύουν και στο επιστημονικό προσωπικό και όχι απλώς να δαπανούν χρήματα σε ποδοσφαιριστές. Οι ομάδες που θα πετύχουν και στην επιλογή γυμναστή, ο οποίος τις πλείστες φορές υποδεικνύεται από τον προπονητή, αυξάνουν αυτομάτως και τις πιθανότητες επιτυχίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ