aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ πρωταθλητής Κύπρου της επόμενης σεζόν σχεδόν σίγουρα απευθείας σε ομίλους

Ο πρωταθλητής Κύπρου της επόμενης σεζόν σχεδόν σίγουρα απευθείας σε ομίλους

Την ιστορική δεύτερη συμμετοχή της σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης πανηγυρίζει από το βράδυ της Τρίτης (10/8) η Ομόνοια. Ότι δεν κατάφεραν σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ιστορία τους οι πράσινοι το πέτυχαν δύο φορές σε λιγότερο από ένα χρόνο, γεγονός που σκορπά περηφάνια και ικανοποίηση στο οικοδόμημα του «τριφυλλιού».

Η αλήθεια είναι πως η Ομόνοια είχε να διαβεί το πιο εύκολο μονοπάτι από κάθε άλλη κυπριακή ομάδα στο παρελθόν, καθώς η νεοσύστατη διοργάνωση του Κόνφερενς Λιγκ έδινε τριπλή ευκαιρία στην πρωταθλήτρια Κύπρου για πρόκριση σε ευρωπαϊκό όμιλο, όμως αυτό δεν μειώνει ούτε την σπουδαιότητα ούτε τα πολλαπλά οφέλη της επιτυχίας.

Εξάλλου, εκτός απροόπτου, το κυπριακό ποδόσφαιρο θα «γευτεί» την επόμενη σεζόν το πιο εύγεστο καρπό του επιτεύγματος της κατάληψης της 15ης θέσης στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Οι τεράστιες επιτυχίες κατά κύριο λόγω του ΑΠΟΕΛ και κατά δεύτερο του Απόλλωνα και της ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια είχαν ως αποτέλεσμα η μικτή και άσημη ποδοσφαιρικά Κύπρος να αφήσει από κάτω τις παραδοσιακές δυνάμεις της Ευρώπης.

Αποτέλεσμα αυτού, ο πρωταθλητής Κύπρου της σεζόν 2021-22, αυτής δηλαδή που βρίσκεται προ των πυλών, θα έχει εξασφαλισμένη θέση σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης με μία προϋπόθεση: να κατακτήσει το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ ομάδα η οποία θα έχει εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μέσω του εγχώριου πρωταθλήματος της.

Έτσι, ο πρωταθλητής Κύπρου θα ριχθεί στη μάχη των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2022-23 από τον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Επομένως, ακόμα και στο χειρότερο σενάριο θα καταλήξει στους ομίλους του νεοσύστατου Κόνφερενς Λιγκ, καθώς εάν αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα αγωνιστεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και εάν δεν τα καταφέρει ούτε εκεί να προκριθεί θα παίξει στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ. Αντιλαμβάνεται κανείς πόση αξία θα έχει για τις κυπριακές ομάδες η κατάκτηση του πρωταθλήματος που αρχίζει σε εννέα μέρες!

Η φετινή σεζόν χαρίζει εισιτήριο συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και στο δευτεραθλητή Κύπρου που θα αρχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι από τον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης και θα χρειάζεται μόλις μια πρόκριση για να «κλειδώσει» θέση σε ευρωπαϊκό όμιλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ