aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Πίττας ξέρανε (και) τον ΑΠΟΕΛ και οδήγησε τον Απόλλωνα στην κορυφή (vid)

Ο Πίττας ξέρανε (και) τον ΑΠΟΕΛ και οδήγησε τον Απόλλωνα στην κορυφή (vid)

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Το σακούλι με τα δώρα που έκαναν Ομόνοια και ΑΕΛ άνοιξε το βράδυ του Σαββάτου ο Απόλλων και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία. Οι γαλάζιοι με πανέμορφο γκολ του Ιωάννη Πίττα στο 73’ επικράτησαν 1-0 του ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο για την 22ή αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη κυριάρχησε σχεδόν σε ολόκληρο το ενηντάλεπτο, κατά διαστήματα άσκησε μεγάλη πίεση στην εστία του ΑΠΟΕΛ και λυτρώθηκε με το σπάνιας ομορφιάς τέρμα του Κύπριου επιθετικού, ο οποίος έφτασε τα 11 στο πρωτάθλημα.

Θετικότατο ντεμπούτο για τον Ντιέγο Μπίσεσβαρ με τη φανέλα του Απόλλωνα, με τον Ολλανδό όσο έχει δυνάμεις να δείχνει δείγματα γραφής και να είναι μέσα σε αρκετές επιθετικές προσπάθειες της λεμεσιανής ομάδας. Βασικός με την επιστροφή του στο Κολόσσι και ο Γιώργος Μαλεκκίδης.

Στην πρώτη θέση με 47 βαθμούς, τρεις περισσότερος από τη δεύτερη Ομόνοια και πέντε από την τρίτη ΑΕΛ ο Απόλλων. Έμεινε στη 10η θέση με 24 βαθμούς ο ΑΠΟΕΛ που ξύπνησε στο τελευταίο δεκάλεπτο και έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τους Ζαχίντ και Εφραίμ και έτσι η απόσταση από την 6η Δόξα αυξήθηκε στους πέντε βαθμούς. Ήταν η πρώτη ήττα των γαλαζοκιτρίνων με τον Σάββα Πουρσαϊτίδη στον πάγκο τους.

To ματς

Με κινητήριο μοχλό τον Ντιέγο Μπίσεσβαρ ο Απόλλων ήταν πιο απαιτητικός στο πρώτο ημίχρονο. Χωρίς να είναι καταιγιστική η ομάδα της Λεμεσού ήταν αυτή που έλεγξε τον ρυθμό της αναμέτρησης και έφτασε με περισσότερες αξιώσεις στο γκολ. Στο 15’ μετά από κάθετη πάσα του Μπίσεσβαρ στον Πίττα, ο Σίλβα απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Κύπριου άσου. Δύο λεπτά αργότερα καταγράφηκε η φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς γηπεδούχων. Ο διαιτητής καταλόγισε κακώς πέναλτι για χέρι του Λουντεμό στην περιοχή των γαλαζοκιτρίνων, αφού το χέρι του ποδοσφαιριστή ήταν σε φυσική θέση.

Στα επαναληπτικά ριπλέι της Cytavision φάνηκε πως η μπάλα κτυπά στη γάμπα και μετά στο χέρι του, όμως ακόμα και κατευθείαν να πήγε στο χέρι ήταν ξεκάθαρο πως το χέρι του ήταν σε απόλυτα φυσιολογική θέση. Αφού ενημερώθηκε από το VAR για εξόφθαλμο λάθος ο κ. Νικολάου πήγε στο βίντεο και μετά από εξέταση της φάσης αναίρεσε την απόφασή του για πέναλτι και ακύρωσε την κίτρινη στον Λουντεμό. Το δεύτερο μεγάλο λάθος του Γιώργου Νικολάου με την απόφασή του να σφυρίξει πέναλτι ήταν ότι στέρησε από τον Απόλλωνα το δικαίωμα να σκοράρει στην εξέλιξη της φάσης αφού κάτοχος της μπάλας ήταν ο Ντιέγο Μπίσεσσβαρ.

Ο Ντιέγο Μπίσεσβαρ έχασε άλλες δύο ευκαιρίες, αρχικά στο 35’ έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, σούταρε και ανάγκασε τον Σίλβα σε απόκρουση, ενώ στο 38’ αστόχησε με κεφαλιά από κοντινή απόσταση. Πρώτη και μοναδική καλή στιγμή για τον ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο το άστοχο σουτ του Ζαχίντ στο 30’.

Επιθετικός μονόλογος του Απόλλωνα ήταν το πρώτο μισάωρο του δευτέρου ημιχρόνου. Οι ευκαιρίες των γαλάζιων διαδέχονταν η μία την άλλη και ο γρίφος λύθηκε στο 73’ από τον Ιωάννη Πίττα. Μετά από πάσα του Ντιγκινί, ο Κύπριος άσος πέρασε την μπάλα πάνω από το σώμα του Ενσούε με το δεξί και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΑΠΟΕΛ δίνοντας προβάδισμα 1-0 στην ομάδα της Λεμεσού.

Ο ΑΠΟΕΛ έβγαλε αντίδραση στα τελευταία λεπτά του αγώνα και άγγιξε δύο φορές την ισοφάριση με τους Ζαχίντ (81′) και Εφραίμ (90+3) να αστοχούν για εκατοστά.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Γιάννης Πετράκης): Δημητρίου, Πέδρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Μαλεκκίδης, Κυριάκου (66′ Ματέι), Μάρκοβιτς (90+3′ Ντένιτς), Παπουνασβίλι (66′ Γιαννιώτας), Πίττας, Μπίσεσβαρ (87′ Ψύχας), Ντιγκινί (90+3′ Μπένσοπ).

ΑΠΟΕΛ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Σίλβα, Ενσούε, Ζορζ (87′ Γαβριήλ), Σιέλης, Γουίλερ, Λουντεμό (66′ Σατσιάς), Μπερν (46′ Ανουάρ), Ζαχίντ, Εφραίμ, Κλωναρίδης (87′ Νούχιου), Σαχάρ (61′ Γκάρνερ).

Σκόρερ: Πίττας 73′

Κίτρινες: Χ. Κυριάκου (3η) / Ανουάρ (8η), Σατσιάς.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος.

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

4ος: Κουμή Δημήτρης.

VAR: Δημητρίου Βασίλης.

AVAR: Καλογήρου Μάριος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καπιτανής Κώστας.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ