aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟ… πεναλτάκιας Ζοάο Πινέιρο στο ΑΠΟΕΛ - Ανόρθωση

Ο… πεναλτάκιας Ζοάο Πινέιρο στο ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση

Από τους Ιταλούς στους Ισπανούς και τώρα στους Πορτογάλους. Η ανάγκη για κάθοδο ξένων διαιτητών στα κρίσιμα παιχνίδια του πρωταθλήματος και του κυπέλλου ανάγκασε τον Μίρολαντ Μάζιτς να κάνει τον γύρο της Ευρώπης για την εξεύρεση διαιτητών.

Η εμβόλιμη αγωνιστική της Τετάρτης σε Serie A (Ιταλία) και La Liga (Ισπανία) οδήγησε τον Σέρβο αρχιδιαιτητή σε συμφωνία με την πορτογαλική Ομοσπονδία. Και στις δύο επαναληπτικές ημιτελικές αναμετρήσεις της Τετάρτης, ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση (20:00) και ΑΕΛ – Ολυμπιακός (18:00) ορίστηκαν Πορτογάλοι διαιτητές και VARίστες.

Στο Τσίρειο θα βρίσκεται ο Φάμπιο Βερίσιμο με τον Γκουστάβο Κορέια στο VAR, ενώ στο ΓΣΠ θα σφυρίξει ο Ζοάο Πινέιρο με τον Μπρούνο Εστέβες στο VAR.

Το who is who του Ζοάο Πινέιρο

Ο διαιτητής του ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση τη φετινή σεζόν ορίστηκε σε 28 παιχνίδια με highlight το παιχνίδι των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ ανάμεσα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και τη Ριέκα. Στα 28 ματς που σφύριξε έκανε χρήση 112 φορές της κίτρινης κάρτας, ενώ απέβαλε πέντε ποδοσφαιριστές. Δεν φοβάται να καταλογίσει πέναλτι και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έδειξε την εσχάτη των ποινών 14 φορές. Δηλαδή, κατά μέσο όρο δίνει ένα πέναλτι σε κάθε δύο αγώνες.

Ο 33χρονος διαιτητής έκανε ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία της Πορτογαλίας το 2015 και από το 2019 ορίζεται σε αγώνες ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Στη διαιτητική του καριέρα ορίστηκε δύο φορές σε αγώνες ομίλων Γιουρόπα Λιγκ και άλλες δύο σε παιχνίδια προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Συνολικά ορίστηκε σε 220 αγώνες, 97 εκ των οποίων στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ