Ο Ουζόχο, η ακατάσχετη υποκρισία και ο… «παράγκας»!

Ευαισθησία κατά το δοκούν, αλ καρτ δικαιοσύνη κι όλα για την πάρτη μας! 

TOY IAKΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Είναι πασιφανές ότι κάτι… δεν πήγε καλά στην έκδοση του δελτίου υγείας του Φρανσίς Ουζόχο. Γι’ αυτό, εξάλλου, και ακυρώθηκε -κατά πλειοψηφία- από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ. Το σίριαλ του διεθνούς Νιγηριανού τερματοφύλακα μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων και όχι μόνο, σε πρωτόγνωρο επίπεδο.

Ενδιαφέρει, βλέπετε, πολυεπίπεδα… Σε σημείο που στις τάξεις των οπαδών έχουν δημιουργηθεί δύο «στρατόπεδα». Οι οποίοι, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, δεν πολυενδιαφέρονται για την ουσία της πολύκροτης υπόθεσης, παρά μόνο σε ποιο στρατόπεδο θα πάνε οι… πόντοι. Σε ένα περιβάλλον ακατάσχετης υποκρισίας.

Έχουμε και λέμε… Από τη μία, οι φίλοι της Ανόρθωσης έχουν τη «συμπαράσταση» των φίλων του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να μην θέλουν τον Απόλλωνα να πάρει τους τρεις βαθμούς και από την άλλη, οι φίλοι του Απόλλωνα που έχουν τη «συμπάθεια» των φίλων της Ομόνοιας, οι οποίοι προσδοκούν ότι θα μπουν στην πρώτη εξάδα σε ενδεχόμενο μηδενισμό και αφαίρεση βαθμών της «Κυρίας». Για να είμαστε σωστοί, υπάρχουν, βέβαια, και διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στους οπαδούς, αλλά αν πιστέψουμε στις δημόσιες τοποθετήσεις τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, πρόκειται για μειοψηφία.

Διαβάστε επίσης: Λήγει το διάταγμα προσωποκράτησης του Κυριακού Γιάγκου

Έχοντας ως βασική αρχή, ότι στη δικαιοσύνη δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις, καλό θα ήταν να αφήσουμε την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και τα όποια άλλα δικαστήρια να αποφασίσουν. Με αυτό το σκεπτικό, ορθότατα έπραξε ο Απόλλων με τις καταγγελίες του, ορθότατα ο ΚΟΑ τις χαρακτήρισε «πολύ σοβαρές» και ορθότατα οι ανακριτικές αρχές προχωρούν με γοργούς ρυθμούς -και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αποτελεσματικά- τις διαδικασίες. Αυτό επιβάλλουν οι βασικές αρχές και της δικαιοσύνης κι αυτό (πρέπει να) θέλουν όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι.

Διαβάστε επίσης: Αίτημα του Αθλητικού Δικαστή στον ΚΟΑ για την υπόθεση Ουζόχο

Εδώ κολλάει γάντι το περιβάλλον ακατάσχετης υποκρισίας που έχει σκεπάσει τα πάντα. Χωρίς αμφιβολία, εφόσον δεν τίθεται ουσιαστικό θέμα για την υγεία του αθλητή, η υπόθεση Ουζόχο δεν είναι η πιο σοβαρή και η πιο «τοξική» που εμφανίστηκε ποτέ στον δύσμοιρο ποδοσφαιρικό μας χώρο. Υπάρχουν κι υπήρξαν ένα σωρό άλλες πολύ πιο σοβαρές. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι ο αείμνηστος πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης και ο επίτιμος πρόεδρος, ο Μάριος Λευκαρίτης, μάς είχαν αποκαλύψει ότι για περίοδο πέντε χρόνων περίπου έφτασαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας 150 περίπου υποθέσεις «στημένων» αγώνων στο κυπριακό ποδόσφαιρο!

Διαβάστε επίσης: Ο λόγος που αναβλήθηκε η εκδίκαση της ένστασης για τον Ουζόχο

Οι περίφημοι κόκκινοι (και λοιποί) φάκελοι της UEFA. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι είχαμε σοβαρότατες καταγγελίες διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις κασέτες του «παράγκα» με τις ατάκες τύπου «είμαστε μες στη Λεμεσό τζιαι ευνοάτε την Ομόνοια. Εννά φκάλουμε νάμι!», «είπαμέν σου να βοηθήσεις την Πάφο τζιαι εβοήθας την Ανόρθωση», «οι άλλοι εν κουμμούναροι, εν μας κόφτει που τους άλλους», «με τον τρόπο σου εννά βοηθήσεις λίον. Εντάξει;», «πιστεύω ότι τζιαι ο διαιτητής εννά τον βοηθήσει τζιαι ούλλα. Αν έσιεις πρόβλημα με τον παρατηρητή να με πιάσεις τηλέφωνο μετά»!

Σε τελική ανάλυση πότε βγήκε ο κόσμος στο δρόμο για να υπερασπίσει το αγαπημένο του άθλημα; Ευαισθησία κατά το δοκούν, αλ καρτ δικαιοσύνη κι όλα για την πάρτη μας!