aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ Νεοκλέους πέταξε την μπάλα στην ΚΟΠ

Ο Νεοκλέους πέταξε την μπάλα στην ΚΟΠ

Την μπάλα στην ΚΟΠ πέταξε ο Ανώτερος Εκτελεστικός διευθυντής της Cyta, για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και παράλληλα να ανεβεί το επίπεδο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Όσα είπε ο Ανδρέας Νεοκλεους είναι η ωμη αλήθεια, αφού το παραδέχτηκε και ο Χάρης Λοιζίδης στην δευτερολογία του, αμέσως μετά.

Η Cyta είναι αποφασισμένη να επενδύσει και άλλα λεφτά στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου, όχι όμως χωρίς να γίνουν έργα και χωρίς αυτά τα ποσά που θα ξοδευτούν να μην πιάσουν τόπο.

Το σημαντικό κομμάτι της ομιλίας του Ανδρέα Νεοκλέους:

«Είμαστε αποφασισμένοι να επενδύσουμε και να συνεισφέρουμε στην ουσιαστική αναβάθμιση του προσφερόμενου τηλεοπτικού προϊόντος και της εμπειρίας θέασης των πελατών, στα πρότυπα που ακολουθούν τα μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Από την αύξηση της αξίας του προϊόντος, όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν να κερδίσουν, όχι μόνο η Cyta και η ΚΟΠ, αλλά και όλες οι ομάδες και οι φίλαθλοι. Έχουμε πολλές ιδέες για να αυξήσουμε την αξία του τηλεοπτικού προϊόντος του Πρωταθλήματος Cyta, έχουμε και την απαραίτητη θέληση, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε μόνοι μας να τις υλοποιήσουμε. Χρειαζόμαστε την ΚΟΠ και τα σωματεία συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια.

Το τηλεοπτικό προϊόν στην παρούσα του μορφή δεν μπορεί να δικαιολογήσει επιπλέον επενδύσεις, τα οικονομικά δεδομένα μάλλον δείχνουν ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες για εξοικονόμηση. Δεν είναι όμως αυτή η επιθυμία μας. Για να διατηρηθούν και να αυξηθούν τα κεφάλαια που επενδύονται, χρειαζόμαστε μια κοινή στρατηγική που να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης. Τα νέα κεφάλαια που χρειάζεται το Κυπριακό ποδόσφαιρο θα έρθουν με καλύτερη εμπορική αξιοποίηση κάθε δευτερολέπτου τηλεοπτικού χρόνου.

Για παράδειγμα, η επιλογή του χρόνου που γίνονται οι αγώνες, θα πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν την τηλεοπτική εμπορική αξία του κάθε αγώνα. Οι επιχειρήσεις που θέλουν να διαφημίσουν, είναι αιμοδότες του ποδοσφαίρου και πρέπει να τυγχάνουν απόλυτου σεβασμού αλλιώς θα βάλουν αλλού τις διαφημίσεις τους.

Ευχαριστούμε την ΚΟΠ για την επιβεβαίωση της διεξαγωγής αγώνα κάθε Κυριακή στις 7, που επιτρέπει τον καλύτερο προγραμματισμό των εκπομπών και την πώληση διαφημιστικού χρόνου. Υπάρχουν όμως πολλά περιθώρια βελτίωσης σε αυτό τον τομέα, απαιτείται μια διαφορετική προσέγγιση, μια κοινή προσέγγιση για τον προγραμματισμό.

Οι κάτοχοι των τηλεοπτικών δικαιωμάτων πρέπει να έχουν ρόλο και λόγο στον προγραμματισμό των αγώνων, αν θέλουμε να αναπτύξουμε το προϊόν και να φέρουμε κι άλλα κεφάλαια μέσα. Επίσης, αναμένω ότι με την νέα αγωνιστική χρονιά θα επιλυθεί το γνωστό θέμα του φωτισμού των γηπέδων ώστε να μπορούν οι πελάτες να βλέπουν παραγωγές HD σε όλα τα γήπεδα, με εικόνες που αξίζουν σε ένα Πρωτάθλημα που φέρει το όνομα της Cyta.

Γνωρίζω καλά ότι όλοι αγαπάτε το ποδόσφαιρο και είναι πάνω σε αυτή την αγάπη που έχει χτιστεί η όποια επιτυχία έχει έρθει μέχρι σήμερα. Όμως, μόνο με την αγάπη, το ποδόσφαιρο έφτασε σε ένα σημείο που δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο. Χρειάζεται επιχειρηματική λογική, χρειάζεται εμπορική στρατηγική, χρειάζεται εξέλιξη και μεταρρύθμιση όπως έγινε σε όλες τις προηγμένες χώρες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ