aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΟ Μέσι αλλαγή του Αβελάιρας! (pics)

Ο Μέσι αλλαγή του Αβελάιρας! (pics)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Δώδεκα χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από το ντεμπούτο του Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής κάτω των 20 χρόνων.

Τότε, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής (αυτή τη στιγμή) στον κόσμο είχε μόλις κλείσει τα 17 του και στις 29 Ιουνίου του 2004 πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο (4-0/τελικό 8-0) του αγώνα της Αργεντινής με την Παραγουάη.

Και κάπου εδώ συνδέεται η Νέα Σαλαμίνα! Ναι, καλά διαβάσατε η Νέα Σαλαμίνα και συγκεκριμένα το τελευταίο μετεγγραφικό απόκτημα της, Ματίας Αβελάιρας. Ο Αργεντινός επιτελικός μέσος, ο οποίος αποτελεί μία από τις πιο ηχηρές μετεγγραφές στην ιστορία των ερυθρολεύκων, σχετίζεται και μάλιστα πολύ με τον «Λίο».

Ήταν αυτός που είχε φανέλα βασικού σε εκείνο το φιλικό παιχνίδι της «αλμπισελέστε» και έμεινε στον πάγκο, στην ανάπαυλα, για να περάσει στο γήπεδο ο Μέσι! Με λίγα λόγια ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της εποχής μας ήταν παγκίτης και πέρασε ως αλλαγή στη θέση του νυν ερυθρόλευκου.

Συμπαίχτες του ήταν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι, Γκαράι, Ζαμπαλέτα και Λαβέτσι, ενώ το παιχνίδι διεξήχθη στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» στο Μπουένος Άιρες. Τα ΜΜΕ της Αργεντινής θυμήθηκαν το ντεμπούτο του Μέσι, με αφορμή τον τελικό του Κόπα Αμέρικα.

Bίντεο με τα στιγμιότυπα εκείνου του αγώνα.

Untitled-1

Untitled-2

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ