aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟ Μερκής, ο καπνός και η φωτιά

Ο Μερκής, ο καπνός και η φωτιά

Λένε πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και «φωτιά». Σε μετεγγραφικές περιόδους πολλές φορές ο καπνός μένει ως τέτοιος. Η ποδοσφαιρική «πιάτσα» βούιξε για πιθανή μετεγγραφή του Γιώργου Μερκή στην Ανόρθωση και μάλιστα η φήμη μετατράπηκε σε δημοσιογραφικές πληροφορίες και ρεπορτάζ.

Το κατά πόσο ο… καπνός θα γίνει φωτιά θα το δείξει ο χρόνος. Ο Γιώργος Μερκής αν και βαδίζει στο 36ο έτος της ηλικίας του πραγματοποίησε την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του. Παρά το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ «χρυσοπλήρωσε» τον Βούγιαντιν Σάβιτς ο Κύπριος στόπερ αποδείχθηκε πιο αξιόπιστη λύση στα μετόπισθεν, ενώ με εννέα γκολ (έξι στο πρωτάθλημα, δύο στην Ευρώπη και ένα στο Σούπερ Καπ) χάρισε βαθμούς και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Η παραμονή του στον ΑΠΟΕΛ γι’ άλλο ένα χρόνο έμοιαζε δεδομένη. Μπορεί να ανατραπεί το σκηνικό και να μην επεκταθεί το συμβόλαιό του που λήγει στις 31 Μαΐου; Η πανδημία του κορωνοϊού και οι συνέπειές της θα σταθούν εμπόδιο σε πιθανή νέα συνεργασία του ΑΠΟΕΛ με τον δυναμικό κεντρικό αμυντικό; Προτεραιότητα του Μερκή είναι η παραμονή στον ΑΠΟΕΛ. Άλλωστε, το δήλωσε δημόσια και αναφέρθηκε πολλάκις με κολακευτικά λόγια για τα όσα έζησε στον «Αρχάγγελο» από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι σήμερα.

Να θυμίσουμε πως η μετεγγραφή του Μερκή στον ΑΠΟΕΛ ήταν επιλογή του Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός τον εμπιστεύθηκε και παρόλο που αρκετοί δεν είδαν την κίνηση με καλό μάτι επιβεβαιώθηκε απόλυτα με τον Λεμεσιανό στόπερ να εξελίσσεται σε αρχηγό του ΑΠΟΕΛ και ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας. Ο Τιμούρ Κετσπάγια εκτιμά απεριόριστα τον Γιώργο Μερκή αναζητά μια αξιόπιστη λύση στα στόπερ για να πλαισιώσει τους Σίλτνενφελντ και Βργκοτς.

Επομένως, ή η φωτιά θα σβήσει σε διάστημα δευτερολέπτων εάν ο Μερκής δώσει τα χέρια με τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομο Πετρίδη για νέο συμβόλαιο, ή θα αναζωπυρωθεί για τα καλά…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ