aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟ Κουτσοκούμνης επιβεβαιώνει τις... προτάσεις του «Goal» (pics)

Ο Κουτσοκούμνης επιβεβαιώνει τις… προτάσεις του «Goal» (pics)

Πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο ξενοδοχείο Αμαθούς στη Λεμεσό η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ. Οι εργασίες της Συνέλευσης άρχισαν λίγο μετά τις 17:00.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, τόνισε: «Είχαμε πρόσφατα επαφές με την UEFA. Αποφασίσαμε το καλοκαίρι κάποια μέτρα για να πολεμήσουμε την ύποπτη δραστηριότητα και τους φακέλους. Με δεδομένο πως η UEFA συνέχισε να κατονομάζει τα σωματεία τα οποία έφταιγαν. Αυτό γινόταν κατά τη διάρκεια του 2015-16 με αναφορά στο σωματείο που ήταν υπεύθυνο για το στήσιμο ενός αγώνα.

Ξεκινήσαμε φέτος με το ΑΕΖ-Απόλλων χωρίς η UEFA να κατονομάζει σωματείο με ευθύνη. Επικοινωνήσαμε με το αρμόδιο τμήμα της UEFA αλλά μας είπαν πως δε θα κατονομάζουν ευθύνη. Αυτό μπορεί να γίνει με εκτεταμένη έρευνα που όμως οι αναφορές στους φακέλους δεν το επέτρεπαν.

Για αυτό έκανα τη δήλωση στον Κ. Παπαμωυσέως πως δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του πειθαρχικού κανονισμού. Ήμασταν σε απόγνωση. Όμως ήρθαν πρόσφατα οι διευθυντές της UEFA και μας συντάραξαν. Μας είπαν πως είμαστε σε επίπεδο Αλβανίας. Σύμφωνα με την UEFA, σημαίνει σχεδόν κατεστραμμένο ποδόσφαιρο.

Μας είπαν πως αν δεν παίρναμε μέτρα, θα έπαιρναν αυτοί. Ένα από αυτά, η μη αποδοχή ομάδων μας στις διοργανώσεις της. Φτάσαμε να είμαστε μια από τις χειρότερες χώρες. Διαβάζουμε τις δηλώσεις των παραγόντων σας, μας είπαν, και αυτά που λένε είναι τα τυπικά, τα γνωστά μιας ένοχης χώρας. Π.χ. να μην παίζεται στοίχημα. Για τα μάτια του κόσμου. Το στοίχημα παίζεται στο διαδίκτυο σε ξένες αγορές επί των οποίων δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Το στοίχημα παίζεται από το διαδίκτυο και από τα 3G. Ούτε από τα τηλέφωνα μπορούμε να βρούμε κάτι. Δε θα πει από το τηλέφωνο σε ένα παίκτη να έχει μειωμένη απόδοση. Δε θα χρειαστεί καν τηλέφωνο. Η UEFA όμως είναι αισιόδοξη. Πέρσι, όταν απέβαλε την Σκεντερμπέου από τα πρωταθλήματα της, αυτή προσέφυγε στο διαιτητικό δικαστήριο της Λωζάνης και αυτό δικαίωσε την UEFA. Ακούγοντας μόνο την ανάλυση του πως χτίζεται ένας φάκελος.

Όχι αποδείξεις, όχι τηλέφωνα. Το μόνο που είχε η UEFA ήταν οι φάκελοι. Το δικαστήριο απεφάνθη πως ο φάκελος είναι αρκετή απόδειξη. Κατά 99% ο φάκελος είναι αλήθεια και κατά 99% όταν σας λέω για ευθύνη, τότε μπορείτε να λάβετε μέτρα με βάση το δικό μου φάκελο και μόνο.

Σε επικοινωνία δε που είχαμε, πήγε και ο κ. Λευκαρίτης, με την UEFA, μας είπαν πως μπορούμε στο εξής να κατονομάζουμε το σωματείο που έχει ευθύνη. Θα σας δώσουμε και εισηγήσεις για τα μέτρα που πρέπει να πάρετε, ειδικά που κατά 99% ο φάκελος που στέλνουμε είναι σωστός. Η Αστυνομία παίρνει ανθρώπους φυλακή με λιγότερο ποσοστό.

Θέλουμε στον πρώτο φάκελο αφαίρεση έξι βαθμών και 50χιλ ευρώ πρόστιμο. Στο δεύτερο, απαγόρευση συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα είτε πρώτης, είτε δεύτερης είτε κύπελλο. Επίσης, τα οποιαδήποτε εισοδήματα να μην παραδοθούν στο σωματείο. Σε περίπτωση τρίτου φακέλου, το σωματείο να απαγορεύεται να συμμετέχει στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ για ελάχιστη περίοδο πέντε ετών και 100χιλ. ευρώ πρόστιμο.

Μας είπαν πως μπορούμε να τα συζητήσουμε τα μέτρα αυτά. Αλλά αν μας πείτε βλακείες και αν δεν έχετε σκοπό να καταπολεμήσετε το φαινόμενο, οι ποινές αυτές θα έρθουν ως εξαναγκαστικές. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό.

Μου είπαν και κάτι άλλο: Η ομάδα που συμμετέχει σε ένα αγώνα που τον έστησε ο αντίπαλός της, το ξέρει. Κατά 99% το ξέρει. Ίσως όχι από την αρχή, αλλά μέχρι το τέλος το ξέρει. Τα μέτρα αυτά δείχνουν τη σοβαρότητα του ποδοσφαίρου. Κακώς δεχθήκαμε σωματείο που είχε από τη δεύτερη κατηγορία φακέλους. Το μετάνιωσα. Δεν έπρεπε να το δεχθούμε ένα σωματείο που σου δείχνει τα δόντια του.

Πρέπει να δράσουμε. Ούτε χορηγούς θα βρίσκετε, ούτε κόσμος θα έρχεται στο γήπεδο. Όποιος λέει πως δεν παίζει ο ίδιος, να κοιτάξει ποιοι ελέγχουν την ομάδα του. Το οργανωμένο στοίχημα είναι μέσα στα πόδια μας.

Όλοι σας εδώ, θα έχετε ένα μικρό, έστω ελάχιστο στοιχείο, Πολλοί το Καλοκαίρι εκφράσατε ανησυχίες προς τον πρόεδρο για το τι δέον γενέσθαι. Η Γενική Συνέλευση σε άτυπη μορφή, έχει ενημερωθεί. Το Διοικητικό Συμβούλιο οφείλε σε συνεργασία με την UEFA να πράξει τα δέοντα. Θεωρώ πως μια προειδοποίηση είναι δίκαιη. Θα προτείνουμε ο πρώτος φάκελός να είναι γερό πρόστιμο. Δεύτερος αφαίρεση βαθμών, τρίτος διαβάθμιση και τέταρτος αποβολή από τις τάξεις της ΚΟΠ.

Δε θα ζητήσουμε να μας κατονομάσουν ποιος ευθύνεται για τους έως τώρα φακέλους. Ό.τι έγινε μέχρι τώρα, θεωρούμε πως έχει περάσει. Με εξαίρεση τον τελευταίο αγώνα ΑΠΟΕΛ-Καρμιώτισσα που πήραμε ευθύνη. Θα πρέπει να πάρουμε σαν Διοικητικό Συμβούλιο νέα μέτρα».

Διαβάστε επίσης: Ο κύβος ερρίφθη. Ποινές που θα πονάνε!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ