aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ κοσμάκης «τσαντίζεται» περισσότερο με την ανομοιομορφία

Ο κοσμάκης «τσαντίζεται» περισσότερο με την ανομοιομορφία

Πάλι καλά, δηλαδή, που «οι άγιες μέρες που διανύουμε δεν προσφέρονται για αντιπαράθεση». Κάπως έτσι αρχίζει η ανακοίνωση της ΑΕΚ για να διαμαρτυρηθεί για τις αποφάσεις του αθλητικού δικαστή στον πολύκροτο αγώνα Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ. Ναι μεν οι άγιες μέρες δεν προσφέρονται για αντιπαράθεση, αλλά ο κόσμος όλος γνωρίζει ότι η πλειονότητα των ομάδων μας είναι στα χαρακώματα.

Ένας ανελέητος πόλεμος με μοναδική έγνοια το συμφέρον του σωματείου μας και τίποτε άλλο. Πανομοιότυπες ανακοινώσεις είχαμε και από τον ΑΠΟΕΛ κι από την Ανόρθωση, και από τον Απόλλωνα, ενώ τα γεγονότα σχολίασε διά εντυπωσιακής ανάρτησης και ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Σταύρος Παπασταύρου. Και δεν είμαστε σίγουροι ότι θα μείνουμε μέχρι εδώ.

Το έχουμε εμπεδώσει εδώ και πολλές δεκαετίες. Οι ομάδες μας ευαισθητοποιούνται μόνο για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Διαφορετικά, δεν τους καίγεται καρφάκι. Άμα είναι να εκμεταλλευθούν μια κατάσταση, έστω και κατά το ελάχιστο, θα δηλώσουν «παρούσες». Αν είναι κι ανέξοδα, για χάρη των εντυπώσεων, τόσο το καλύτερο. Για το ποδόσφαιρο, για τον αθλητισμό γενικότερα «ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε» ή «μια άλλη φορά».

Επί της ουσίας, ο φίλαθλος κόσμος «τρελαίνεται» περισσότερο με την ανομοιομορφία. Όπως τη διαιτησία ένα πράγμα. Στην ίδια φάση ακριβώς, για τους άλλους πέναλτι, για μας «παίζετε»! Πανομοιότυπη η κλοτσιά στο ψαχνό, στους μεν «κόκκινη» στους δε «δεν είχε πρόθεση, πάει για την μπάλα, κίτρινη»!

Πώς τα καταφέρνει ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης κι είναι συχνά πυκνά στο προσκήνιο, είναι μεγάλη ιστορία. Ο αθλητικός δικαστής στην Κύπρο, έχει έναν άχαρο ρόλο. Οι ποινές είναι κωδικοποιημένες. Στο 1,60 η αμόλυβδη των 95 οκτανίων (για να πας στην καφετέρια της γειτονιάς σου θέλεις 5 ευρώ βενζίνη), τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι, έξι το λαδόξιδο… Κωδικός 9, άρθρο 46, παράγραφος 2, πάρε μία αγωνιστική αποκλεισμό.

Ξέρετε πότε γίνεται ο χαμός; Όταν ο άλλος ανεβαίνει στα κάγκελα και (κακώς, πολύ κακώς) τραγουδά μαζί με τους οπαδούς ένα υβριστικό σύνθημα και τρώει μια αγωνιστική αποκλεισμό με τεκμήριο απ’ το Tik Tok. Κι άλλος επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα στον διαιτητή, παίζει ξύλο με αντιπάλους και όποιον βρίσκει μπροστά και δέχεται την ίδια ποινή! Θέλετε κι άλλα; Παίκτης με κατηγορητήριο ότι έπαιξε ξύλο, «τους κτυπούσε, τους κλοτσούσε!» τη βγάζει καθαρή! Κάτι δεν πάει καλά κύριε δικαστά…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ