aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΚΑΔΗΜΙΕΣΟ Κονομής κι οι άλλοι πέντε «εμβολιασμοί» από Ομόνοια και Απόλλωνα

Ο Κονομής κι οι άλλοι πέντε «εμβολιασμοί» από Ομόνοια και Απόλλωνα

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Στο χθεσινό φιλικό της Νέας Σαλαμίνας με τον ΠΟ Ξυλοτύμπου, στο δεύτερο ημίχρονο χρόνο συμμετοχής πήρε ο 19χρονος αμυντικός μέσος (παίζει και ως «οκτάρι»), Λεωνίδας Κονομής. Πρόκειται για αδελφό του Παντελή Κονομή ο οποίος αγωνίστηκε πριν από μερικά χρόνια στην Ομόνοια.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε μέσω συμφωνίας με την Ομόνοια για να ενισχυθεί η ομάδα Κ-19 της Νέας Σαλαμίνας, και μαζί με κάποιους άλλους αξιολογούνται από τον Σάββα Πουρσαϊτίδη στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας. Αυτός είναι και ο λόγος που πήρε χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με τον ΠΟΞ.

Ο Κονομής δεν είναι ο μοναδικός παίκτης που ανήκει πλέον στην Κ-19 της Νέας Σαλαμίνας, της οποίας προπονητής είναι ο Νίκος Νικολάου που εργάστηκε πέρυσι στην Ομόνοια.

Στα ερυθρόλευκα της εφηβικής ομάδας των Βαρωσιωτών, ντύθηκε και ο 18χρονος επιθετικός Γιώργος Ποντικός, ο 17χρονος τερματοφύλακας Γιώργος Θεοχάρους κι ο επίσης 17χρονος δεξιός μπακ-αμυντικός μέσος, Τάσος Γεωργίου. Πρόκειται για τρεις παίκτες οι οποίοι επίσης αποκτήθηκαν από την Ομόνοια, ενώ για τον Ποντικό να αναφέρουμε πως είναι ξάδελφος αυτού (Γιώργου Ποντικού) που πήγε στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και γιος του παλαίμαχου παίκτης του «τριφυλλιού» και σημερινού προπονητή του Ονήσιλου, Γιαννάκη Ποντικού. Επίσης, ο εν λόγω ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στο παρελθόν σε πιο μικρές ομάδες της Ακαδημίας της Σαλαμίνας προτού πάει στην Ομόνοια Κ-19.

Από εκεί και πέρα, ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ-19 των ερυθρόλευκων είναι και οι Ξένιος Πηλαβάς (19 χρόνων στόπερ) και Χρίστος Ζαμπάς (18 χρόνων μεσοεπιθετικός), οι οποίοι αποκτήθηκαν μετά από συμφωνία με τον Απόλλωνα, αφού ανήκαν προηγουμένως στους κυανόλευκους της Λεμεσού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ