aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΟ Κίνγκσλι και οι συνοδοιπόροι του στο σκοράρισμα

Ο Κίνγκσλι και οι συνοδοιπόροι του στο σκοράρισμα

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τέσσερα ματς πρωταθλήματος έδωσε η Νέα Σαλαμίνα· σκόραρε στα τρία. Μάλιστα, στο πρώτο που έδωσε, απέναντι στο Παραλίμνι, ήταν ιδιαίτερα παραγωγική πετυχαίνοντας πέντε γκολ. Με τον ΑΠΟΕΛ σκόραρε δυο φορές και μια με αντίπαλο την ΑΕΚ. Μόνο απέναντι στον Απόλλωνα έμεινε άσφαιρη.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα επτά από τα οκτώ «ερυθρόλευκα» γκολ επιτεύχθηκαν από τη βασική τριάδα στην επίθεση. Πρώτο βιολί είναι ο Κίνγκσλι, ο επιθετικός κορυφής, που μάτωσε τρεις φορές τα αντίπαλα δίχτυα. Τον ακολουθούν οι Τιάγκο και ο Ελουντού, από δύο. Το όγδοο γκολ το πέτυχε ο νεαρός Κωστή.

Ο Κίνγκσλι, που αποκτήθηκε με στόχο να αναπληρώσει το κενό που άφησε με τη φυγή του ο Καρλάο, αποδεικνύεται λίρα εκατό. Τόσο με τα γκολ που πέτυχε όσο και με τις κινήσεις του στο παιχνίδι, δείχνει πως είναι ικανός να κάνει τη διαφορά και να οδηγήσει την ομάδα του στο σκοράρισμα. Έχει το γκολ και τις καλές τοποθετήσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Όσον αφορά στους άλλους δύο, Τιάγκο και Ελουντού, που αγωνίζονται πιο πίσω από τον επιθετικό κορυφής στον σχηματισμό 3-4-3 που εφαρμόζει ο Πουρσαϊτίδης, είναι γνωστοί από το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Ικανοί ποδοσφαιριστές να δημιουργήσουν αλλά και να τελειώσουν φάσεις.

Η Νέα Σαλαμίνα βλέπει δίχτυα με μέσο όρο δύο γκολ ανά παιχνίδι. Το ίδιο ποσοστό όμως παρατηρείται και στα γκολ παθητικό. Οπόταν, εάν συνεχίσει να σκοράρει με την ίδια ευχέρεια και παράλληλα βελτιωθεί στην άμυνα, τότε μπορεί να ελπίζει σε μια καλή σεζόν. Έχει ποιότητα, απομένει να βρει ισορροπία και να αυξήσει τα καλά διαστήματά της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ