aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ κίνδυνος διακοπής απειλεί (και) το κυπριακό πρωτάθλημα

Ο κίνδυνος διακοπής απειλεί (και) το κυπριακό πρωτάθλημα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η Ευρώπη με τα κρούσματα κορωνοϊού να πληθαίνουν και να απειλούν επικίνδυνα ολόκληρη την ανθρωπότητα. Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να μην πληγεί και πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων οι Ομοσπονδίες όλων των χωρών έβαλαν «λουκέτο» στα γήπεδα. Ανάμεσά τους και η Κυπριακή Ομοσπονδία, η οποία το μεσημέρι της Παρασκευής ανακοίνωση αναστολή όλων των πρωταθλημάτων, όλων των κατηγοριών μέχρι τέλος Μαρτίου. Προσωρινή ή όχι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, αφού η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα εξαρτηθεί από την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Σε όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης ελλοχεύει ο κίνδυνος η μπάλα να μην στηθεί ξανά στη σέντρα και η κάθε Ομοσπονδία να κληθεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Τα ερωτήματα σε τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι πολλά. Πρωταθλητής; Κυπελλούχος; Ομάδες που θα υποβιβαστούν; Ομάδες που συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν; Ερωτήματα που αυτή την στιγμή δεν μπορούν ν’ απαντηθούν και ενδεχομένως να είναι πρόωρα και αχρείαστα. Όμως, την ίδια ώρα δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα. Τα σενάρια είναι πολλά και ήδη σε άλλες χώρες αναπτύσσονται από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα.

Στην Αγγλία για παράδειγμα το Sky Sports αναφέρει ότι κατά 75% η Πρέμιερ Λιγκ δεν θα επαναρχίσει και ανέλυσε τα τρία σενάρια.

-Να δοθεί ο τίτλος στη Λίβερπουλ και να μην υπάρξει υποβιβασμός ομάδας. Επιπλέον, η νέα αγωνιστική περίοδος να ξεκινήσει με 22 ομάδες – μαζί με τις Γουέστ Μπρομ και Λιντς που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις δύο πρώτες θέσεις της Τσάμπιονσιπ και «κανονικά» κέρδιζαν – μέχρι σήμερα – απευθείας άνοδο.

-Η σεζόν να θεωρηθεί ως μη γενόμενη και να μην αλλάξει τίποτα από τη σύνθεση του πρωταθλήματος. Οι 20 ομάδες που συμμετέχουν φέτος να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα και την επόμενη περίοδο, ενώ παράλληλα η Λίβερπουλ να χάσει την ευκαιρία να κατακτήσει τον τίτλο μετά από 30 χρόνια.

-Το πρωτάθλημα να λήξει και ως τελική βαθμολογία να θεωρηθεί αυτή που είναι σήμερα. Δηλαδή πρωταθλήτρια η Λίβερπουλ και υποβιβασμός για Μπόρνμουθ, Άστον Βίλα και Νόριτς.

Τα πιο πάνω είναι σενάρια και σκέψεις που μπορεί να πέσουν στο τραπέζι σε όλες τις χώρες. Σημαντική είναι τηλεδιάσκεψη της Τρίτης των 55 χωρών μελών της ΟΥΕΦΑ που συγκάλεσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για συζήτηση της κατάστασης και λήψη αποφάσεων. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αναβληθούν οι προγραμματισμένοι αγώνες των Εθνικών ομάδων τέλος Μαρτίου, ενώ ολοένα και πληθαίνουν οι φήμες για αναβολή του Euro 2020 και διεξαγωγή του το ερχόμενο Καλοκαίρι. Το ποδόσφαιρο σε όλη την Ευρώπη έχει βάλει «λουκέτο» και οι αποφάσεις που παρθούν στην τηλεδιάσκεψη πιθανόν να επηρεάσουν και την Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: Η αναγκαία απόφαση, τα σενάρια επανέναρξης και τα συμβόλαια που λήγουν

Η υγεία είναι πάνω απ’ όλους και όλα. Το ποδόσφαιρο όσο μεγάλη επιρροή και να έχει στο νησί μας δεν αποτελεί προτεραιότητα. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες προέχει η ατομική ευθύνη του καθενός, η προστασία του εαυτού μας και των γύρω μας. Όλα τ’ άλλα, περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Ευχή όλων, φυσικά, να καταπολεμηθεί ο ιός το συντομότερο δυνατό, η ζωή όλων να επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς και η μπάλα να στηθεί ξανά στην σέντρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ