aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ο Κατσαράβα και τα… κατσάβραχα!

Θυμάστε τον Νίκα Κατσαράβα; Τον υψηλόσωμο ποδοσφαιριστή που πριν από έξι χρόνια είχε «ματώσει» τα δίχτυα αγωνιζόμενος στον Εθνικό Άχνας και το όνομά του «έπαιζε» για μήνες ολόκληρους στο ρεπορτάζ των μεγάλων ομάδων της χώρας; Επικρατούσε πανικός! Τον Γεωργιανό επιθετικό που έπειθε πως σφύζει από ταλέντο και έχει μπόλικο μέλλον στο άθλημα;

Από τότε, λοιπόν, δεν κατάφερε ποτέ να «πατήσει» στα πόδια του. Ούτε με προπονητή στην Ανόρθωση τον πνευματικό του πατέρα, Τιμούρ Κετσπάγια. Είναι θέμα χαρακτήρα; Μήπως συμπεριφοράς ή προσπάθειας; Το μόνο σίγουρο είναι πως κανένας δεν τράβηξε το χαλί στον 29χρονο, πλέον, Νίκα. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε και σε αυτό, ευθύνεται μόνο ο ίδιος.

Ξεκίνησε να μην κάνει καλές εμφανίσεις και σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς, δεν πήρε ποτέ μπρος. Έκανε κύκλο κι επέστρεψε στη Γεωργία, υπογράφοντας προσφάτως συμβόλαιο στην Τορπέντο Κουταΐσι. Θα είναι, όντως, η τελευταία ευκαιρία να «σώσει την παρτίδα».

Γιατί εάν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, με μαθηματική ακρίβεια θα «σβήσει» από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Ούτε αγωνιζόμενος στο πολωνικό πρωτάθλημα με τα χρώματα των Κορόνα Κιέλτσε και Λεχ Πόζναν, ούτε σε αυτό της Νότιας Κορέας με τη φανέλα Τζεονάμ Ντράγκονς, κατάφερε να επανεκκινήσει. Και από τη χλιδάτη Ροστόφ… κατέληξε στα κατσάβραχα.

Εν κατακλείδι: Η πορεία του «Κάτσα» και γενικώς, το πώς έδρασε και διαχειρίστηκε καταστάσεις , αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν για κάθε παίκτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ