aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΡΜΗΣΟ κατήφορος της Ομόνοιας σταμάτησε στα ένδεκα μέτρα (vid & pics)

Ο κατήφορος της Ομόνοιας σταμάτησε στα ένδεκα μέτρα (vid & pics)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Αγχώθηκε όμως στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη, έπειτα από πέντε συνεχόμενες ήττες η Ομόνοια. Το τριφύλλι επικράτησε 2-1 επί του Ερμή στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και στο ντεμπούτο του Γιάννη Αναστασίου, με σκόρερ τον Γκόμεθ ο οποίος ευστόχησε δύο φορές από την άσπρη βούλα. Οι «φτεροπόδαροι» δεν κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο γι’ αυτούς βαθμολογικό όφελος, παρά το γεγονός πως ισοφάρισαν νωρίς (50’).

Η Ομόνοια είχε την κατοχή, ο Ερμής είχε Αραμπατζή. Κάπως έτσι μπορούμε να περιγράψουμε με λίγα λόγια την εικόνα του πρώτου μέρους, αλλά πάμε να τα πάρουμε από την αρχή. Ο Ελλαδίτης κίπερ του Ερμή απομάκρυνε τον κίνδυνο στο 4ο λεπτό πριν ο Ραμίρες πάρει την κοντινή κεφαλιά μετά από εξαιρετική σέντρα του Σοάρες. Πέντε λεπτά αργότερα ο Χριστοφή πραγματοποίησε νέα πολύ καλή σέντρα και ο Κοσταρικανός επιθετικός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα μόλις πάνω από την εστία του Αραμπατζή. Ο τερματοφύλακας των «φτεροπόδαρων» έδιωξε και πάλι στο 22’ πριν ο Ραμίρες κάνει τη προβολή εντελώς ανενόχλητος.

Ο κεντρικός επιθετικός της Ομόνοιας κατέγραψε ξανά νέα ευκαιρία στο 27’ όταν έπιασε το γυριστό πλασέ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, με τη μπάλα να καταλήγει μόλις δίπλα από το δοκάρι. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 28’ με τον Γκόμεθ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Ζακρίνιο ανατράπηκε από τον Ψάλτη και σωστά ο ρέφερι καταλόγισε το πέναλτι υπέρ των πρασίνων. Μετά το γκολ ο Ερμής ισοζύγισε, ωστόσο δεν έβρισκε τον τρόπο να αντιδράσει ώστε να μπει ξανά στο παιχνίδι. Στα αξιοσημείωτα του πρώτου μέρους, ήταν ο τραυματισμός του Χριστοφή στο 45’, ο οποίος δεν επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη του δευτέρου μέρους και ο Ζαΐλσον πήρε τη θέση του Κύπριου διεθνή.

Στο δεύτερο μέρος το ματς πήρε… φωτιά με το «καλημέρα». Η ομάδα της Αραδίππου στο 50’ έφερε το ματς στα ίσα, καθώς ο Μαύρου εντελώς μόνος έκανε το όμορφο φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής «νικώντας» τον Μεχίας. Ωστόσο η χαρά των φιλοξενουμένων κράτησε μονάχα ένα λεπτό, αφού η Ομόνοια κέρδισε πέναλτι στο 51’ σε ανατροπή -και πάλι- του Ψάλτη στον Ζαρκίνιο. Ο ρέφερι έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα, όμως σύμφωνα με την επαναληπτική προβολή ενδέχεται να μην υπάρχει παράβαση ή αν υπάρχει είναι εκτός περιοχής. Ο Γκόμεθ ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση του στο 52’ και έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Το (δεύτερο) πέναλτι της Ομόνοιας και οι φωνές του Ερμή

Η επόμενη φάση που σημειώθηκε το παιχνίδι ήταν από την ομάδα του «τριφυλλιού» όταν ο Ραμίρες με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Αραμπατζή (72’).

Το τελευταίο δεκάλεπτο πήρε μια άγρια ομορφιάς τροπή με τις δύο ομάδες να ανεβάζουν απόδοση και να ψάχνουν το γκολ. Στο 80’ ο Ντε Μέλο έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε λίγο έξω. Οι πράσινοι δύο λεπτά αργότερα έφτασαν πολύ κοντά στο τρίτο γκολ, όμως το πλασέ του Ραμίρες σταμάτησε στο δοκάρι. Προηγουμένως, ο Κοσταρικανός έκλεψε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, όμως προτίμησε να τελειώσει μόνος την φάση και δεν έδωσε στον μόνο Κούσουλο. Έπειτα δεν καταγράφηκε άλλη φάση και η Ομόνοια επέστρεψε στις νίκες μετά από πέντε συνεχόμενες ήττες.

Ομόνοια (Γιάννης Αναστασίου): Μεχίας, Λόρα, Πρετσέ, Βύντρα, Μανρίκε, Χριστοφή (77′ Ζαΐλσον), Κατελάρης, Σοάρες, Αντόνια (81′ Κούσουλος), Γκόμεθ (71′ Ενρίκες), Ραμίρες.

Ερμής (Ζοάο ντε Ντέους): Αραμπατζής, Ψάλτης (62′ Κιπιάνι), Γκουλόν (74′ Ντεβέσα), Ταραλίδης, Πηλέας, Εσομπρέ (46′ Δημητρίου), Μαρτίνιουκ, Φυλακτού, Ντε Μέλο, Εμπαλό, Μαύρου.

Σκόρερ: 29′ (πέναλτι), 52′ (πεναλτι) Γκόμεθ / 50′ Μαύρου

Κίτρινες: Ζαΐλσον, Κατελάρης / Ψάλτης, Εμπαλό

Αποβολές:

Διαιτητής: Κώστας Ψευδιώτης.

Α’ βοηθός: Χρίστος Ε. Χρίστου.

Β’ βοηθός: Γεώργιος Γκίνος.

Τέταρτος: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.

Παρατηρητής: Κώστας Καπιτανής.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ