Ο Ιραόλα, ο Ιδιάκεθ, ο Μουρίγιο και ο Καραπατάκης

Από τη στιγμή που ανακινήθηκε το θέμα με το συμβόλαιο του Βάσκου τεχνικού της ΑΕΚ...

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η διοίκηση Άντρου Καραπατάκη έχει δώσει εδώ και χρόνια, τόσο τα δείγματα γραφής της, όσο και τον βαθμό ευθύνης και υπευθυνότητας που τη χαρακτηρίζει. Πόσο μάλλον, λοιπόν, να μιλούμε για σοβαρότητα και τρόπο αντιμετώπισης των εκάστοτε θεμάτων που αναφύονται κατά καιρούς. Όπως για παράδειγμα το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Όσο κι αν βαρύνουσα σημασία στην τελική απόφαση θα έχει και ο λόγος του Μουρίγιο…

Μπορεί κατά καιρούς να ακούστηκαν ή και να ακούγονται διάφορα για τον Βάσκο τεχνικό (ειδικά κατά την περσινή περίοδο) ως προς το κοουτσάρισμα, τις επιλογές και διάφορες άλλες σαχλαμάρες, κανένας όμως δεν αμφισβήτησε το πόσο καλός προπονητής είναι. Στο κάτω-κάτω κανένας δεν είναι τέλειος, ειδικά όταν έχει να κάνει κάποιος και με τους προπονητές της κερκίδας.

Δέχομαι ακόμα ότι, πέρσι, παρά την κατάκτηση του κυπέλλου, δεν πήγαν όλα καλά για την ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να προκύψει και η σχετική μουρμούρα. Η στροφή ωστόσο που έκανε η διοίκηση και ο Μουρίγιο με τον τερματισμό της συνεργασίας με τον Ιραόλα αποτελεί απόδειξη της εκτίμησης που χαίρει ο Ιδιάκεθ στην ομάδα της Λάρνακας.

Διαβάστε επίσης: Μουσκάλλης: «Συγκυριακά τυχερός ο Ιδιάκεθ, με Ιραόλα έπαιζε καλύτερα, αλλά…»

Διάβασα ακόμα τα όσα είπε ο φίλος μου, ο Ανδρέας Μουσκάλλης, στη σύγκριση που έκανε του Ιδιάκεθ με τον Ιραόλα και έχει εν πολλοίς δίκαιο. Υπάρχουν όμως και πολλές άλλες σημαντικές  παράμετροι. Πρώτον, ο Ιραόλα δεν πήρε το ζητούμενο στο πρωτάθλημα,  που ήταν αποτελέσματα. Η ομάδα έμεινε έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη (4 ήττες από Παραλίμνι, Πάφο, Σαλαμίνα, Ομόνοια, 2 ισοπαλίες με Απόλλων και Ερμή, από την 11η – 16η), με αποτέλεσμα να υποθηκευτεί ώς ένα σημείο κι αυτή ακόμα η έξοδος στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Ιδιάκεθ: Τι ανέφερε για το μέλλον του, για τον Μουσκάλλη και πώς αισθάνεται

Δεύτερο, αυτό (το ότι η ΑΕΚ επί Ιραόλα έπαιζε καλό ποδόσφαιρο) δεν αναιρεί την αξία και την ποιότητα του Ιδιάκεθ ως προπονητή, παρά τα όσα του καταλογίζουν ή και τις αδυναμίες που έχει (και όλοι έχουν). Τρίτο και πιο σημαντικό, ο νυν τεχνικός της ομάδας της Λάρνακας απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης και στήριξης της ολότητας των ποδοσφαιριστών! Αυτό δεν σημαίνει πως ο Ιραόλα δεν ήταν αποδεκτός από τους ποδοσφαιριστές, οι σχέσεις προπονητή-ποδοσφαιριστών (κοινώς τα αποδυτήρια) αποτελούν τον «θεμέλιο λίθο» για να βγάζει υγεία μια ομάδα.

Εν κατακλείδι και στο διά ταύτα, για να μην μακρυγορώ: Ακόμα κι αν δεχθώ πως ο αποκλεισμός από το κύπελλο, δεν παύει από του να είναι μια αποτυχία, η εικόνα που βγάζει η ΑΕΚ με την έλευση του Ιδιάκεθ και αυτή που θέλουν οι οπαδοί της να βλέπουν, είναι μια ομάδα που να βγάζει υγεία. Το ζητούμενο ή καλύτερα το ερώτημα που προκύπτει είναι: Τι παραπάνω και πόσα μπορεί να προσφέρει ο Βάσκος στην ομάδα της Λάρνακας; Υπάρχει φυσικά και η επιλογή του ρίσκου (όπως με τον Ιραόλα) που μπορεί να προσφέρει (θεωρητικά μόνο) καλύτερα αποτελέσματα και επιτυχίες, η διοίκηση Καραπατάκη έχει ενώπιον της ήδη ένα δείγμα, έχει και τη δοκιμασμένη συνταγή Ιδιάκεθ, κρατάει το μαχαίρι, κρατάει και το καρπούζι.