aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ εφιάλτης της βίας ξαναγυρίζει!

Ο εφιάλτης της βίας ξαναγυρίζει!

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του περσινού πρωταθλήματος, λόγω της επανεμφάνισης της βίας στα γήπεδα, ένας 20χρονος συνάνθρωπός μας βρέθηκε διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Τραυματίστηκε σε επεισόδια πριν την έναρξη του ντέρμπι Ανόρθωση – Απόλλων, με την άφιξη των οπαδών της λεμεσιανής ομάδας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Πετροπόλεμος, ανταλλαγή κροτίδων και φωτοβολίδων, με ζημιές σε υπηρεσιακά οχήματα της Αστυνομίας και εστίες φωτιάς.

Τις προάλλες στον αγώνα ΑΕΚ – Νέα Σαλαμίνα, σημειώθηκαν συμπλοκές και πετροβολισμός μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, επενέβησαν οι αντιοχλαγωγικές ομάδες της Αστυνομίας κι είχαμε τον τραυματισμό δύο ατόμων, μεταξύ των οποίων και αστυνομικός με κατάγματα και ανοιχτό θλαστικό τραύμα στο πρόσωπο.

Προχθές βράδυ οι ντροπιαστικές εικόνες επανεμφανίστηκαν και πάλι. Αυτή τη φορά, στο Στάδιο «Ελευθερία» στο Σούπερ Καπ του Φούτσαλ ανάμεσα στην Ομόνοια και τον ΑΠΟΕΛ. Θύμα των τραμπούκων είναι ο συνεργάτης της Cytavision Ανδρέας Κακουλλής, ο οποίος είχε την ευθύνη της τηλεοπτικής μετάδοσης. Κατά τη διάρκεια επεισοδίων «έφαγε» ένα κάθισμα στο κεφάλι και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Υποβλήθηκε σε μικροεπέμβαση κατά την οποία χρειάστηκε πάνω από 15 ράμματα.

Ο εφιάλτης της βίας στα γήπεδα ξαναγυρίζει! Αυτή η γάγγραινα για τον αθλητισμό μας επιστρέφει και (σχεδόν) οι πάντες πιάστηκαν απροετοίμαστοι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα πηγάζει από το γεγονός ότι η πλειονότητα των συμμετεχόντων και των εμπλεκομένων, αρνούνται να δουν κατάφατσα την πραγματικότητα. Εδώ και μερικά χρόνια, σε όλο το φάσμα του αθλητισμού μας, τα κρούσματα βίας στους αγωνιστικούς χώρους ήταν ελάχιστα έως ανύπαρκτα, λόγω της εφαρμογής της Κάρτας Φιλάθλου. Τα επεισόδια επανεμφανίστηκαν με την επιστροφή των λεγόμενων οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα, αλλά κανένας δεν τολμά να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Ουσιαστικά αρνούνται να παραδεχθούν ότι τα κεφάλια (ξανα)ανοίγουν όταν αποφάσισαν να επιστρέψουν οι φανατικοί και (πιο) φωνακλάδες που για χρόνια αρνούνταν να πάνε στο γήπεδο επειδή ήταν… αντίθετοι με την Κάρτα Φιλάθλου.

Προχθές στο «Ελευθερία», πέραν από τον τραυματισμό του Ανδρέα Κακουλλή η Αστυνομία ανέβηκε στην εξέδρα των οπαδών του ΑΠΟΕΛ, υπήρξε πετροπόλεμος και εκτός γηπέδου, όπου τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός. Όπως αποκάλυψε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, ένας αγώνας Σούπερ Καπ ανάμεσα στην Ομόνοια και τον ΑΠΟΕΛ δεν αξιολογήθηκε ως υψηλού κινδύνου! Γεγονός που χλευάζεται και αποτελεί σημείο αναφοράς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Οι ομάδες που συμμετείχαν στο Σούπερ Καπ έσπευσαν να καταδικάσουν τα επεισόδια, αλλά έμειναν μέχρι εκεί… Η Ομόνοια καταδίκασε τον τραυματισμό του Ανδρέα Κακουλλή «με όλη τη δύναμη της ψυχής μας» σημειώνοντας ότι «τέτοιες ενέργειες, από όπου και αν προέρχονται δεν έχουν καμία θέση στα γήπεδα». «Οποιαδήποτε μορφή βίας δεν έχει θέση στον αθλητισμό», ήταν η αναφορά του ΑΠΟΕΛ για τα επεισόδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι «δυστυχώς δεν υπάρχει κλειστό κύκλωμα στο “Ελευθερία”». Για τις έρευνες θα παρθεί υλικό από τις κάμερες της τηλεοπτικής μετάδοσης. Τα επεισόδια καταδίκασε και η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου, καλώντας την Αστυνομία και τις διοικήσεις των αθλητικών οργανισμών και σωματείων να αναλάβουν τις ευθύνες τους για δημιουργία ασφαλών χώρων εργασίας σε αθλητικούς χώρους. Ένα από τα πρώτα μέτρα αντίδρασης της ΕΑΚ είναι ότι στους αγώνες της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA δεν θα υπάρχει δημοσιογραφικό σχόλιο στα πρώτα δύο λεπτά της μετάδοσης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ