aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟ Μπαμπίκα το πήρε πάνω του και τιμώρησε τις αδυναμίες της Ανόρθωσης

Ο Μπαμπίκα το πήρε πάνω του και τιμώρησε τις αδυναμίες της Ανόρθωσης

Με μεγάλο πρωταγωνιστική τον Σάβι Μπαμπίκα, που πέτυχε το δεύτερο γκολ μετά από εξαιρετική ενέργεια και δημιούργησε το πρώτο (που πέτυχε ο Καζού), ο Άρης πέτυχε σπουδαίο «διπλό» επί της Ανόρθωσης (2-0), στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο επιθετικός από την Γκαμπόν έφθασε τα 4 γκολ και είναι εκ των κορυφαίων σκόρερ του Άρη. Η ομάδα της Λεμεσού επανήλθε στις επιτυχίες μετά την ισοπαλία με την Πάφος FC, διατήρησε το αήττητο για 7 αγώνες (5 νίκες, 2 ισοπαλίες) και μάλιστα μείωσε τη διαφορά από την κορυφή μόλις στους δύο βαθμούς.

Η Ανόρθωση, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την έδρα της και να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες μετά το «διπλό» επί της ΑΕΛ. Παρουσίασε κυρίως αμυντικές αδυναμίες, που είναι εμφανείς από την αρχή της σεζόν, δέχθηκε δύο εύκολα γκολ και την ίδια ώρα ήταν άστοχη σε ξεκάθαρες ευκαιρίες. Την ίδια ώρα, δεχόμενη την έκτη φετινή ήττα της, έχασε κι άλλο έδαφος μένοντας στους 17 βαθμούς και ακόμη πιο μακριά από τις ομάδες που προπορεύονται.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, ήταν ισορροπημένο στο μεγαλύτερο διάστημά του, με τον Άρη να είναι ουσιαστικός και την Ανόρθωση να μην μπορεί να αξιοποιήσει το καλό διάστημα της και κυρίως τις ευκαιρίες της. Ο Καζού τιμώρησε την κακή αμυντική λειτουργία της αντιπάλου ομάδα και αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την ενέργεια και μεταβίβαση του Μπαμπίκα, ανοίγοντας το σκορ (29’). Προηγήθηκαν τρεις καλές στιγμές για τη γηπεδούχο ομάδα με τους Χαρογιάν (6’, 26’) και Σάμπο (27’).

Η Ανόρθωση πλησίασε την ισοφάριση με τον Γουαρίς (41’), αλλά η κεφαλιά ψαράκι από ευνοϊκή θέση ήταν άστοχη. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γκολ για τον Άρη (Μπαμπίκα 48’), το οποίο του έδωσε σημαντικό προβάδισμα και παράλληλα επηρέασε όπως φάνηκε αισθητά την Ανόρθωση. Ο Ουάρντα απείλησε στο 59’ με ωραίο γυριστό σουτ, αλλά ο Βανά Άλβες του είπε «όχι». Ο Άρης, με σωστή διαχείριση του υπέρ του προβαδίσματος, κράτησε την Ανόρθωση μακριά από την εστία του και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη.

Διαβάστε επίσης 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ