aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ Αρτυματάς, τζιαι ο Αρτυματάς…

Ο Αρτυματάς, τζιαι ο Αρτυματάς…

TΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το καλοκαίρι, ειδικά τον Ιούνιο και κατά την πρώτη εβδομάδα Ιουλίου, απουσιάζει η δράση. Υπάρχουν όμως μετεγγραφές και κάποιες από αυτές εξελίσσονται σε σίριαλ. Και ξέρετε τι υποστηρίζουν αρκετοί σε τέτοιες περιπτώσεις; Όταν μια μετεγγραφική υπόθεση τραβά σε μάκρος χρόνου, γέρνει προς αρνητική κατάληξη.

Στα εντός συνόρων τεκταινόμενα, λοιπόν, εδώ και εβδομάδες μονοπωλεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ το ζήτημα του Κώστα Αρτυματά, με το φινάλε να χαρακτηρίζεται απρόβλεπτο. Έχει ήδη τραβήξει αρκετά, σε σημείο που άρχισε να κουράζει, ακόμη και τις ομάδες που εκδήλωσαν επίσημο ενδιαφέρον για να εξασφαλίσουν τα δικαιώματά του από τον ΑΠΟΕΛ.

Ο 26χρονος μέσος δείχνει ξεκάθαρα την επιθυμία να αγωνιστεί στην Ανόρθωση. Κάτι καινούριο, έναν φρέσκο αέρα θέλει στην καριέρα του αυτή τη στιγμή και προφανώς μπροστά στο σταυροδρόμι επιλέγει τον δρόμο που οδηγεί προς το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Φέρεται να μην κάνει ούτε στιγμή πίσω, θεωρώντας πως με προπονητή τον Τιμούρ Κετσπάγια αυξάνονται οι πιθανότητες να συνδυάσει μια επιτυχημένη νέα σελίδα στην καριέρα του. «Η καλύτερη πρόταση είναι της ΑΕΚ. Ο παίκτης δυστυχώς δεν επιθυμεί να πάει εκεί. Λέω δυστυχώς γιατί θα επωφεληθεί και ο ΑΠΟΕΛ ένα καλύτερο ποσό από εκείνο που πρόσφερε η Ανόρθωση», ήταν η προ ημερών τοποθέτηση του Πρόδρομου Πετρίδη.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το πώς θα γραφτεί ο «επίλογος». Εκείνο που προκαλεί, ωστόσο, εντύπωση είναι η πελώρια έκταση που πήρε. Σχεδόν καθημερινά πέφτεις σε δημοσιεύματα που αφορούν στο μέλλον του διεθνούς μέσου, θαρρείς και πρόκειται για έναν εκ των σπουδαιότερων παικτών κατά τα τελευταία χρόνια στα κυπριακά γήπεδα. Μιλάμε ασφαλώς για δουλευταρά ποδοσφαιριστή, μαχητικό, πεισματάρη, ο οποίος βρίσκεται σε καλή ποδοσφαιρικά ηλικία. Οι λέξεις κίνδυνος, πίεση και άγχος είναι παντελώς άγνωστες γι’ αυτόν. Οι δε λέξεις αυτοθυσία, φιλότιμο και πάθος αποτελούν σημείο κατατεθέν του. Πλην όμως, δεν περνά στην κατηγορία των top class.

Με εξαίρεση τη σεζόν 2015-16 στον ΑΠΟΕΛ και την προπέρσινη στην Κέρκυρα, ποτέ δεν μονιμοποιήθηκε στο αρχικό σχήμα, καταγράφοντας μέσο όρο περίπου 1.000 λεπτά ανά αγωνιστική περίοδο. Το ευτύχημα για τον Αρτυματά είναι πως αγωνίζεται στην Εθνική μας ομάδα, το παλεύει φιλότιμα, καλύπτοντας έτσι… άδεια αγωνιστικά διαστήματα στον ΑΠΟΕΛ.

Το ζητούμενο για τον παίκτη, λοιπόν, είναι να ξεκαθαρίσει στο μυαλό μια σειρά από σκέψεις. Να ξεκαθαρίσει οριστικά το πού θα αγωνίζεται στη νέα σεζόν. Γιατί όσο το κουβάρι είναι μπερδεμένο το πιθανότερο είναι να παραμείνει κι ο ίδιος μπερδεμένος, να μην βρει την άκρη του νήματος και μοιραία να επηρεαστεί η ποδοσφαιρική σταδιοδρομία του. Το σοβαρό πρόσφατο λάθος στο φιλικό με τη Ρούνταρ ίσως να δεικνύει πολλά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ