aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟ Απόλλων στα ύψη, η Ομόνοια στα Τάρταρα!

Ο Απόλλων στα ύψη, η Ομόνοια στα Τάρταρα!

Στην κυριολεξία, δεν «υπάρχουν ματς έξι βαθμών». Υπάρχουν ματς που ανεβάζουν τον νικητή στα ύψη και σπρώχνουν τον ηττημένο στα Τάρταρα. Στα ύψη χθες ανέβηκε ο Απόλλων που επιβλήθηκε της Ομόνοιας με 2-0, επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από ένα 40ήμερο (η τελευταία φορά ήταν κόντρα στον Εθνικό Άχνας στις 6 Δεκεμβρίου 2021) κι έπιασε την ΑΕΚ στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Οι κυανόλευκοι διαχειρίστηκαν πολύ καλά το ματς, είπαν «ευχαριστώ» στα δώρα που τους έγιναν και ξαναμπήκαν στις ράγες που οδηγούν στον προορισμό. Σε αντίθεση με την Ομόνοια που οπισθοχώρησε επικίνδυνα κι ας έχει ένα ματς περισσότερο από τους προπορευόμενους και τους διώκτες της. Ό,τι χειρότερο για τους φίλους των πρασίνων που δυσκολεύονται να κατανοήσουν πως οι πρωταθλητές της περσινής περιόδου δεν μπορούν να αντιδράσουν αποτελεσματικά. Η διαφορά από την κορυφή αυξήθηκε (στο +9), αλλά πέντε αγώνες (για τους «τριφυλλοφόρους») πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, πρώτιστο ζητούμενο, πλέον, είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη μαθηματική εξασφάλιση θέσης στην πρώτη εξάδα.

Στο φινάλε οι οπαδοί του Απόλλωνα ζήτησαν τον τίτλο, αλλά ο Τσόρνιγκερ προσπάθησε να τους προσγειώσει. «Σε κάθε παιχνίδι τα δίνουμε όλα για να είμαστε πρώτοι στο τέλος του πρωταθλήματος. Δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι, αφού είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις όλες τις ομάδες», είπε ο Γερμανός τεχνικός προσθέτοντας: «Η ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης ήταν τοπ, κλειδί της νίκης συν το ότι έχουμε και έναν πολύ καλό τερματοφύλακα». Στην άλλη όχθη, απογοητευτικό χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο Χένινγκ Μπεργκ σημειώνοντας πως ήταν μία από τις καλύτερες παρουσίες της ομάδας του κόντρα στην ομάδα της Λεμεσού: «Δώσαμε δύο εύκολα γκολ, ο Απόλλων δεν έκανε άλλες μεγάλες φάσεις πέραν από μακρινά σουτ. Εμείς είχαμε τρεις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και άλλες στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν καταφέραμε να σκοράρουμε».

Το ματς στο Τσίρειο δεν έβγαλε… χάιλαϊτς, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν το καθαρό μυαλό να φτάσουν στην επιτυχία. Πέτυχαν την ένατη εντός έδρας νίκη τους επί της Ομόνοιας σε δέκα αγώνες πρωταθλήματος (!), επιβεβαιώνοντας ότι στη Λεμεσό τής έχουν πάρει τον αέρα. Εκεί που έπρεπε, οι παίκτες του Τσόρνιγκερ ήταν καλύτεροι κι επιβραβεύθηκαν. Στο ξεκίνημα είχαν την υπεροχή, κυριάρχησαν και κατάφεραν να προηγηθούν στο 26’ με το αυτογκόλ του Χούμποτσαν μετά εντυπωσιακό σλάλομ του Νταμπό. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους όταν βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο και στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Ντίσκερουντ και Τζιωνή. Στην επανάληψη η ομάδα του Μπεργκ ήταν πιο απειλητική κι έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Γιοβάνοβιτς είπε «όχι» δείχνοντας την κλάση του απέναντι στον Τσέποβιτς στο 61’. Οι συμπαίκτες του άντλησαν δύναμη και δύο λεπτά αργότερα πανηγύρισαν το 2-0. Ήταν δώρο του Λέτσγιακς που πάσαρε χωρίς δύναμη στον Φαμπιάνο και σκόραρε ο Γιάνγκα σε άδειο τέρμα. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης ο Γιοβάνοτς είπε «όχι» ακόμη και σε γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους σε κοντινή προβολή του Ψάλτη στο 90’+3.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ