aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Απόλλων πήρε τον αέρα του ΑΠΟΕΛ

Ο Απόλλων πήρε τον αέρα του ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

[email protected]

ACTIVE RADIO «ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ», 17.00-19.00, ΤΗΛ. 22-744744

Νίκες όπως αυτή της περασμένης Πέμπτης κόντρα στον πρωταθλητή των τελευταίων χρόνων ΑΠΟΕΛ αποδεικνύουν ότι ο Απόλλων έχει καλλιεργήσει νοοτροπία νικητή που θα τον βοηθήσει σε κατοπινότερο στάδιο. Ακόμη παραμένει αουτσάιντερ για την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο χτίζει θέληση, δημιουργεί μέταλλο νικητή και μεταλαμπαδεύει και στους επόμενους ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν νοοτροπία πρωταθλητισμού. Άλλωστε με τους πλείστους η διοίκηση έχει ανανεώσει τη συνεργασία της και για τα επόμενα χρόνια.

Αυτό που μένει όμως από το ντέρμπι της Μεγάλης Πέμπτης είναι πως ο Απόλλωνας έχει πάρει για τα καλά τον αέρα των γαλαζοκίτρινων. Έχει αρχίσει να δημιουργεί παράδοση. Ήδη το αήττητο σερί του διευρύνθηκε στους οχτώ αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Από την ήττα που δέχθηκε τον Μάρτιο του 2016 με 1-0 έχει αναμετρηθεί άλλες οχτώ φορές με τον ΑΠΟΕΛ σε όλες τις διοργανώσεις. Κατάφερε στους δύο αγώνες κυπέλλου τον περασμένο Απρίλιο να περάσει στα πέναλτι αφού είχαν προηγηθεί δύο ισοπαλίες, ενώ κέρδισε στο ΓΣΠ το Σούπερ Καπ.

Επίσης στα δύο περσινά παιχνίδια στα πλέι οφ έφερε ισοπαλία στο ΓΣΠ και στο άλλο κέρδισε στην έδρα του. Φέτος έφερε ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς στη Λευκωσία, ενώ κέρδισε τα άλλα δύο στην έδρα του. Είναι δε χαρακτηριστικό πως στις δύο ισοπαλίες στο ΓΣΠ ισοφαρίστηκε στο πέμπτο (!) των καθυστερήσεων. Αυτά λοιπόν τα αποτελέσματα φανερώνουν την εξαιρετική δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Επιστρέφοντας στο προχθεσινό παιχνίδι εκείνο που μπορούμε να πούμε για τους ηττημένους είναι πως απουσίαζε επιθετικό πλάνο. Η αλήθεια είναι πως οι δύο ακραίοι επιθετικοί Γιαννιώτας και Βάντερ δεν είχαν το μυαλό τους στο παιχνίδι. Σε αρκετές περιπτώσεις μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις αλλά προτιμούσαν να πέφτουν στο έδαφος διεκδικώντας φάουλ. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Έδιναν την ευκαιρία στην άμυνα του Απόλλωνα να επιστρέφει και να στήνεται και πλέον ήταν δύσκολα τα πράγματα.

Η είσοδος του Μπαράλ αντί του Βάντερ βοήθησε να φτιάξει σοβαρές ευκαιρίες στην εστία του Βάλε. Αν δεν υπήρχε τόσος πολύς εκνευρισμός και βιασύνη στις ενέργειές τους, ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό (Σημ. Δε θέλω με τίποτα να παραγνωρίσω τις ευκαιρίες του Απόλλωνα, κυρίως των Παπουλή, Σέρτζιο και Μαγκλίτσα).

Το πόσο πολύ αγχωμένος ήταν ο ΑΠΟΕΛ φάνηκε και από την τελευταία αλλαγή, του Γιαμπερέ στην επίθεση. Συνεχίζει να έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο αλλά φαίνεται να στοιχίζει πολύ περισσότερο η απουσία του Εφραίμ. Ο Κάνιας δεν μπορεί να δώσει όσα ο Βινίσιους και ο Μπερτόλιο έχει μπόλικη ενέργεια, όχι όμως και ουσία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ