aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΟ ΑΠΟΕΛ τα πιο πολλά κερδισμένα φάουλ ανά αγώνα στον κόσμο – Ο Άρης κάνει...

Ο ΑΠΟΕΛ τα πιο πολλά κερδισμένα φάουλ ανά αγώνα στον κόσμο – Ο Άρης κάνει τα περισσότερα

Δύο αντίθετες παγκόσμιες πρωτιές μοιράζονται ΑΠΟΕΛ και Άρης. Mεγάλη έρευνα του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Ποδοσφαίρου (CIES) ανάμεσα σε 52 εγχώρια πρωταθλήματα ανά τον κόσμο, παρουσιάζει τις ομάδες που υποπίπτουν στα περισσότερα φάουλ ανά αγώνα, αλλά κι αυτές που κερδίζουν τα περισσότερα.

Και στις δύο λίστες φιγουράρουν δύο κυπριακές ομάδες. Ο ΑΠΟΕΛ συγκεκριμένα, με 18.6 κερδίζει κατά μέσο όρο περισσότερα φάουλ ανά αγώνα από κάθε άλλη ομάδα στον κόσμο. Ο Άρης από την άλλη, με 18.2 (όσα έχει και η Βίλαφρανκέσε) υποπίπτει στα περισσότερα.

Όσον αφορά τα πρωταθλήματα, τα περισσότερα φάουλ ανά αγώνα σφυρίζονται στη Σερβία (30.3) και την Πορτογαλία (30.2). Είναι γεγονός ωστόσο, αν και στην έρευνα δεν αναγράφεται ακριβής αριθμός, αναφορικά με το κυπριακό πρωτάθλημα, πως επίσης σφυρίζονται αρκετά φάουλ σε κάθε αγώνα, που δικαιολογεί εν μέρει τις δύο πρωτιές.

Πάφος FC (14.7) και Απόλλων (14.7) συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα αναφορικά με τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ στην Α’ Κατηγορία της Κύπρου, ενώ ακολουθούν ΑΕΚ (14.6), Δόξα και Νέα Σαλαμίνα (13.8). Από την άλλη, Ολυμπιακός (15.1), Καρμιώτισσα και Παραλίμνι (14.6) είναι οι ομάδες που υποπίπτουν στα περισσότερα φάουλ, μετά τον Άρη.

Τα φάουλ ανά αγώνα (Κατά)

1

Τα φάουλ ανά αγώνα (Υπέρ)

2

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ