aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ ΑΠΟΕΛ με «φονιά» τον Τάαμαρι γκρέμισε τον Απόλλωνα! (vid)

Ο ΑΠΟΕΛ με «φονιά» τον Τάαμαρι γκρέμισε τον Απόλλωνα! (vid)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο ΑΠΟΕΛ σαν σε ταινία σε επαναληπτική προβολή (για όσους θυμούνται τη νίκη του στο Τσίρειο στον β’ γύρο με 2-1), κέρδισε πάλι με ανατροπή τον Απόλλωνα στη Λεμεσό, αυτή τη φορά με 3-1 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ (25ης). Έτσι, γκρέμισε τους κυανόλευκους από την κορυφή της βαθμολογίας κι έγινε αυτός κάτοχός της με διαφορά ενός βαθμού από την ομάδα του Λιμανιού (54 έναντι 53).

Πολύ μεγάλη η σημασία της νίκης των γαλαζοκίτρινων, οι οποίοι έπειτα από τις ισοπαλίες με Νέα Σαλαμίνα (1-1) και ΑΕΚ (0-0) επέστρεψαν με τον καλύτερο δυναμικό τρόπο στις επιτυχίες, ισχυροποίησαν τον πλεονέκτημά τους σε περίπτωση πιθανής ισοβαθμίας και κυρίως, γεμίζουν τα στήθη των παικτών του Πάολο Τραμετσάνι με ηθικό.

Από την άλλη, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή σε άλλο ένα ματς απέναντι στον βασικό ανταγωνιστή της προβλημάτισε, καθότι ενώ ήταν μπροστά στο σκορ, έμοιαζε ανήμπορη να υπερασπιστεί το προβάδισμά της κι οι παίκτες… έπαθαν μπλακ άουτ με αποτέλεσμα να τιμωρηθούν από το πάθος, τη θέληση και την επιθετική θέληση του αντιπάλου που ήταν μεγαλύτερη για τη νίκη.

Πάθος, εντάσεις, αρκετά φάουλ, αψιμαχίες, χρήση της κίτρινης κάρτες πέντε (!) φορές και καθόλου κλασικές ευκαιρίες. Αυτά είχε το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι. Βάσει ευκαιριών, οι δύο ομάδες μοιάζει σαν να διοργάνωσαν συσσίτιο και να σέρβιραν κρύα σούπα στον κόσμο που πήγε στο Τσίρειο για να δει το ματς, αλλά και σε όσους προτίμησαν την τηλεόραση. Υπήρχε διάθεση έως έναν βαθμό, αλλά και αρκετά μαρκαρίσματα από τους παίκτες και των δύο μονομάχων, τα οποία μαζί με αρκετά τα λάθη και βιαστικές μπαλιές οδήγησαν στην αδυναμία δημιουργίας φάσεων. Από πλευράς απόδοσης μπορεί να αναφερθεί πως ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος καθότι είχε έξι τελικές έναντι καμίας του ΑΠΟΕΛ, αλλά η υπεροχή του ήταν ανούσια!

Η ηρεμία και από τις δύο ομάδες δεν υπήρχε ούτε στην επανάληψη. Μόνο που αυτή τη φορά οι μεν και οι δε βρήκαν τον δρόμο προς τα δίκτυα. Το σκορ ευτύχησε να ανοίξει ο Απόλλωνας με έξυπνο σουτ του Σελάγια εντός περιοχής στο 48’, αλλά η χαρά των κυανόλευκων διήρκησε 17 λεπτά μόνο, καθότι ο Νατέλ με πέναλτι στο 65’ ισοφάρισε σε 1-1. Την παράβαση έκανε ο Ρομπέρζ στον Τάαμαρι ένα λεπτό προηγουμένως και ορθώς δόθηκε από τον Νικολάου. Το γκολ της ισοφάρισες ανέβασε πολύ την ψυχολογία των παικτών του Πάολο Τραμετσάνι, και τρία λεπτά αργότερα, ο ΑΠΟΕΛ έφερε τα κάτω-πάνω με τον Τάαμαρι που ήταν σε εξαιρετική φόρμα. Ο Ιορδανός έφυγε στην αντεπίθεση μετά από αναξιοποίητο, με φοβερή ντρίπλα έσπασε… τη μέση του Βασιλείου και ευστοχώντας με σουτ εντός περιοχής έκανε το 2-1 για την ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι δεν εφησύχασαν σε καμία περίπτωση και κτύπησαν τον Απόλλωνα στα τρωτά του σημεία που ήταν το βραχυκύκλωμα μετά από το 1-1 και το 2-1, επιφύλαξαν και κερασάκι στην τούρτα για τον κόσμο τους. Στο 78’ ο Σόουζα έπειτα από επιμονή του Τάαμαρι και ασίστ, με σουτ εντός περιοχής έκανε το 3-1 για τους γαλαζοκίτρινους που ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, με την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή για τρίτη φορά στην φετινή σεζόν να δέχεται ήττα από τον ΑΠΟΕΛ και μάλιστα με ανατροπή όπως και στο ντέρμπι του β’ γύρου.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Βασιλείου, Χ. Κυριάκου (62′ Μάρκοβιτς), Σατσέτι, Σαρδινέρο, Σκέμπρι (72′ Φοπαλά), Παπουλής, Σελάγια.

ΑΠΟΕΛ (Πάολο Τραμετσάνι): Ρόμο, Γιάκολις, Καρλάο, Μερκής, Ιωάννου, Κάζου, Tάαμαρι (90′ + Moράις), Γκέντσογλου, Σόουζα, Νατέλ (82′ Βιντιγκάλ), Μπέζιακ (87′ Αλωνεύτης).

Σκόρερ: 48′ Σελάγια / 65′ πεν. Νατέλ, 68′ Τάαμαρι, 78′ Σόουζα.

Κίτρινες: 26′ Σατσέτι (3η), 30′ Σκέμπρι, 34′ Βασιλείου, 54′ Ζοάο Πέδρο, 72′ Σαρδινέρο / 19′ Μερκής, 54′ Νατέλ.

Αποβολές: 90′ + 1 Ιωάννου (δεύτερη κίτρινη).

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου.

Α’ βοηθός: Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Β’ βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου.

Τέταρτος: Ιωάννης Αναστασίου.

Παρατηρητής: Παναγιώτης Γερασίμου.



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ