aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ ΑΠΟΕΛ αρνείται να χάσει, ο Άρης έδωσε εκ νέου διαπιστευτήρια

Ο ΑΠΟΕΛ αρνείται να χάσει, ο Άρης έδωσε εκ νέου διαπιστευτήρια

Ο ΑΠΟΕΛ αρνείται να χάσει. Χθες, στο ντέρμπι με τον Άρη που τα είχε όλα, ο Βινίσιους ήταν ο «από μηχανής Θεός» ισοφαρίζοντας στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων το γκολ του Μπαμπίκα (44’), χαρίζοντας τον ένα βαθμό στην ομάδα του. Η ομάδα της Λευκωσίας διατήρησε το αήττητο για ενδέκατο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, δείγμα της σταθερότητας στα αποτελέσματά της. Ωστόσο, το ισόπαλο αποτέλεσμα δεν άφησε ικανοποιημένο τον ΑΠΟΕΛ που ήθελε μόνο τη νίκη και όπως εξελίχθηκε το ματς, με την ισοφάριση να έρχεται στην τελευταία φάση του αγώνα. Ούτε ο Άρης, ασφαλώς, έμεινε ικανοποιημένος. Το «Χ» στο ΓΣΠ το δέχθηκαν με ικανοποίηση οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν στόχο τον τίτλο, αλλά και την παρουσία τους στην εξάδα. Η ομάδα της Λεμεσού με το χθεσινό αποτέλεσμα έχασε την πρωτοπορία, την οποία ανέλαβε πλέον ο Απόλλων, με την ΑΕΚ να αγωνίζεται σήμερα με την Ανόρθωση. Οι γαλαζοκίτρινοι με τον βαθμό έπιασαν την Ομόνοια στην έκτη θέση, της οποίας υπερτερούν.

Το ντέρμπι στο ΓΣΠ τα είχε όλα εκτός από νικητή. Δύναμη, πάθος, ένταση, δύο γκολ, πολλές ευκαιρίες κυρίως από πλευράς ΑΠΟΕΛ και παράπονα για τη διαιτησία του Κυριάκου Χριστοδούλου. Στο 75’ υπήρξε έντονη λογομαχία ανάμεσα στους δύο προπονητές, ενώ ακολούθως ο Λιάσος Λουκά δέχθηκε αντικείμενο από την εξέδρα και βρέθηκε στο έδαφος.

Ο Άρης με τη χθεσινή παρουσία του, έδωσε εκ νέου διαπιστευτήρια των δυνατοτήτων δικαιολογώντας και την παρουσία του στα ψηλά. Διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμα που έδωσε ο Μπαμπίκα στο 44’, πλην της τελευταίας φάσης στο παιχνίδι, με τον ΑΠΟΕΛ να του κάνει τη ζημιά από στατική φάση. Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ για άλλο ένα παιχνίδι ήταν αρκετά καλό, αλλά ήταν αναποτελεσματικό κάτι που του στοίχισε.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε δύο περιπτώσεις με πρωταγωνιστή τον Κβιλιτάια. Αρχικά στο 48’, σε μαρκάρισμα του Ρονκάλια και στο 70’ για τράβηγμα της φανέλας από τον Μπρόρσον. Ο διαιτητής Χριστοδούλου, αλλά και ο Πορτογάλος VARίστας είχαν αντίθετη άποψη.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, ο ΑΠΟΕΛ ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια. Ιδιαίτερα στο πρώτο 20λεπτο και σ’ όλο το δεύτερο ημίχρονο. Με μπόλικη διάθεση και ένταση, οι παίκτες του Αυγουστή έψαξαν το γκολ με κορυφαίες στιγμές στο πρώτο 45λπετο αυτές των Νατέλ (11’), Σόουζα (12’) και Εντονγκαλά (36’). Ο Άρης είχε μια καλή με τον Στεπίνσκι (24’) και την αμέσως επόμενη τη μετουσίωσε σε γκολ με τον Μπαμπίκα (44’). Στην επανάληψη, ο ΑΠΟΕΛ πίεσε και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, με τον Άρη να αμύνεται σθεναρά. Είχε ξεκάθαρο στόχο τη διατήρηση του υπέρ του προβαδίσματος και σπάνια προσπαθούσε να βάλει δύσκολα στην αντίπαλη άμυνα. Η αστοχία των επιθετικών της γηπεδούχου ομάδας σε συνδυασμό με την καλή παρουσία του Βάνα Άλβες, με κορυφαίες ευκαιρίες των Μάγκλιτσα (75’) και Οκρασβίλι (84’), δεν της επέτρεψαν να φθάσει στο γκολ πριν της τελευταίας φάσης με τον Βινίσιους (90’+6).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ