aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Ντροπή», «πρόκληση», «προσβολή»

«Ντροπή», «πρόκληση», «προσβολή»

«Ντροπή», «Πρόκληση», «προσβολή» είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούν τα ελληνικά αθλητικά Μέσα Ενημέρωσης, μεταδίδοντας το πανό που σήκωσαν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ στο χθεσινό ντέρμπι με την Ομόνοια, με το οποίο αμφισβητούσαν τα ιστορικά γεγονότα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το Sport-fm.gr με τίτλο «Προκλητικό πανό από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ για το Πολυτεχνείο», αναφέρει ότι μερίδα οπαδών της λευκωσιάτικης ομάδας, με ακραίες πολιτικές θέσεις, σήκωσαν πανό με το μήνυμα «Πολυτεχνείο 1973-2017, 44χρόνια ψέματα».

Το gazzetta.gr αναφέρει στο άρθρο με τίτλο «Πανό πρόκληση από οπαδούς του ΑΠΟΕΛ»: «Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ουδέποτε έκρυψαν τα… ακροδεξιά τους αισθήματα και μάλιστα συνήθως φροντίζουν να το δείχνουν και στην εξέδρα. Αυτό έκαναν κι ανήμερα της 44ης επετείου του Πολυτεχνείου». Συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο σημειώνει ότι οι οπαδοί των νικητών του ντέρμπι προκάλεσαν με το πανό που σήκωσαν και υπογραμμίζει:« Το θετικό είναι ότι δεν ζούμε πια στην εποχή που νοσταλγεί η μερίδα οπαδών που σήκωσε αυτό το πανί κι έτσι ακόμη κι αυτοί έχουν το δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα».

Από την πλευρά του το Contra.gr σημειώνει ότι «Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ “συγκρούονται” ιδεολογικά και τη συγκεκριμένη ημέρα που συνέπεσε με το ντέρμπι επέλεξαν να το κάνουν μέσω πανό. Από την πλευρά της η “Θύρα 9” σήκωσε μία σημαία που παρέπεμπε στο έμβλημα της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”, ένα κίτρινο αστέρι δηλαδή σε κόκκινο φόντο».

«Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ σήκωσαν πανό στο ντέρμπι με την Ομόνοια, αμφισβητώντας την γνησιότητα των γεγονότων του Πολυτεχνείου! Πιο συγκεκριμένα, οι οπαδοί των “πορτοκαλί” σήκωσαν πανό στο νότιο πέταλο του ΓΣΠ το οποίο έγραφε επί λέξει: “Πολυτεχνείο 1973-2017. 44 χρόνια ψέματα”, αμφισβητώντας ανοιχτά την γνησιότητα των γεγονότων του Πολυτεχνείου», αναφέρει η ιστοσελίδα Sdna.gr που εκθειάζει τους οπαδούς της Ομόνοιας για το πανό αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς:

«Tην ώρα που οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ σήκωσαν πανό αμφισβητώντας τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, οι οπαδοί της Ομόνοιας επέλεξαν να στείλουν ένα διαφορετικό μήνυμα. Πιο συγκεκριμένα, σήκωσαν ένα πανί το οποίο ήταν αφιερωμένο σε όσους δοκιμάζονται από τις φονικές πλημμύρες στη χώρα μας και το οποίο έγραφε: “Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό. Κουράγιο στις οικογένειες των θυμάτων”».

Σημειώνεται ότι και σε όλες τις αθλητικές ιστοσελίδες κάνουν αναφορά και στο πανό αλληλεγγύης προς τα θύματα της κακοκαιρίας στην Ελλάδα, που σήκωσαν οι οπαδοί της Ομόνοιας. Τέλος, αναφορά γίνεται και στα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του ντέρμπι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ