aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΝτέρμπι Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ για την κούπα

Ντέρμπι Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ για την κούπα

Σε ρυθμούς τελικού Κυπέλλου Νέων U-21, του δεύτερου στην ιστορία της διοργάνωσης.

Το ραντεβού του τελικού είναι προγραμματισμένο σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Αραδίππου και το τρόπαιο θα διεκδικήσουν οι ομάδες της Ανόρθωσης και του ΑΠΟΕΛ.

Ο τελικός θα αρχίσει στις 16:30 με ελεύθερη είσοδο για τους φιλάθλους.

Στον πρώτο τελικό το τρόπαιο κατέκτησε ο Απόλλωνας που νίκησε στον τελικό με 3-1 το ΘΟΪ Λακατάμιας.

Για να φτάσει στον φετινό τελικό η Ανόρθωση απέκλεισε τις ακόλουθες ομάδες:

*Στην προκριματική φάση την Καρμιώτισσα Πολεμιδιών εκτός έδρας με 6-1 από τέρματα που πέτυχαν οι Ραφάελ (6’), Θεοκλή (55’, 80’), Καλλένος (59’), Χατζηπασχάλης (61’), Π. Κωνσταντίνου (70’)

*Στην προημιτελική φάση αγωνίστηκε στην έδρα της με αντίπαλο την Ομόνοια και την απέκλεισε με 1-0 από γκολ του Θεόφιλου Θεοκλή στο 6ο λεπτό.

*Στην ημιτελική φάση απέκλεισε εκτός έδρας την Πάφο με 2-1 από τέρματα που πέτυχαν οι Στυλιανός Καλλένος (53’) και Πλούταρχος Αλωνεύτης (59’).

Σε τρεις αγώνες πέτυχε εννέα τέρματα και δέχτηκε δύο. Πρώτος σκόρερ ο Θεόφιλος Θεοκλή με τρία τέρματα.

Το ΑΠΟΕΛ στη διαδρομή για τον τελικό απέκλεισε τις ακόλουθες ομάδες:

*Στην προκριματική φάση απέκλεισε εκτός έδρας την ΑΕΚ με 4-0 από τέρματα που σημείωσαν οι Δημήτρης Χαραλάμπους (5’), αυτογκόλ (16’), Μιχάλης Χαραλάμπους (68’) και Βασίλης Παπαφώτης (85’).

*Στην προημιτελική φάση απέκλεισε στο Παραλίμνι την τοπική Ένωση με 3-1 με τέρματα που πέτυχαν οι Δημήτρης Χαραλάμπους (21’, 88’) και Ραφαήλ Αναστασίου (80’).

*Στην ημιτελική φάση απέκλεισε στην έδρα του με 4-1 το ΘΟΪ Λακατάμιας από τέρματα που σημείωσαν οι Δημήτρης Χαραλάμπους (44’), Χρίστος Χαραλάμπους (45’), Χρίστος Καλλής (49’) και Μιχάλης Παπακωνσταντίνου (76’).

Οι «γαλαζοκίτρινοι» στη διαδρομή για τον τελικό πέτυχαν έντεκα τέρματα και δέχτηκαν δύο. Πρώτος σκόρερ ο Δημήτρης Χαραλάμπους με τέσσερα τέρματα.

Φέτος στο Πρωτάθλημα
Στη διάρκεια του φετινού Πρωταθλήματος Νέων Α’ Κατηγορίας οι δύο ομάδες συναντήθηκαν άλλες δύο φορές.

Στον πρώτο γύρο και συγκεκριμένα στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής το ΑΠΟΕΛ νίκησε εκτός έδρας με 2-0 από τέρματα που πέτυχαν οι Γιώργος Χριστοδούλου (3’) και Βασίλης Παπαφώτης (48’).

Στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου που έγινε στη Λευκωσία (21η αγωνιστική) με γκολ του Γιώργου Χριστοδούλου στο 36’ το ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 1-0.

Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Δημήτρης Σολωμού με βοηθούς διαιτητές τους Στέφανο Αναστασίου και Κώστα Κωνσταντίνου. Τέταρτος διαιτητής ο Κωνσταντίνος Φελλάς.

Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Παναγιώτης Γερασίμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ