aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝίκος Αναστασιάδης: Στηρίζει την Κάρτα Φιλάθλου, θετικός στην τροποποίηση

Νίκος Αναστασιάδης: Στηρίζει την Κάρτα Φιλάθλου, θετικός στην τροποποίηση

Το παρών του στη δεξίωση «Rolex World Sailor of the year 2018», προς τιμήν του Παύλου Κοντίδη και την ανάδειξη του Ολυμπιονίκη μας σε κορυφαίο ιστιοπλόο της Παγκόσμιας Ιστιοπλοίας για τη χρονιά 2018, έδωσε απόψε (19/11) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Η δεξίωση είναι σε εξέλιξη στο εστιατόριο «Bottega Amaro» στη Λευκωσία.

«Με τον κορυφαίο της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας Παύλο Κοντίδη. Συγχαρητήρια για ακόμη μία φορά Παύλο μου, για τις τεράστιες επιτυχίες, οι οποίες αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό, αφού στο πρόσωπό σου αντικατοπτρίζονται αρχές και αξίες που πρέπει να διέπουν κάθε αθλητή, όπως η πίστη, η επιμονή και η συνέπεια», αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό Facebook του ΠτΔ.

Στο πλαίσιο της δεξίωσης, ο κ. Αναστασιάδης με αφορμή την πρόσφατη επιστολή των έξι σωματείων (ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, ΑΕΛ, Νέα Σαλαμίνα, Δόξα και Αλκή) για το θέμα της Κάρτας Φιλάθλου απάντησε πως η Κυβέρνηση στηρίζει το μέτρο και παρουσιάζεται θετικός στην τροποποίηση του Νόμου και στην διαχείριση του Μητρώου Φιλάθλων στα σωματεία. Αυτό, ασχέτως αν είναι κάτι που προέβλεπε και η αρχική πρόταση της Πολιτείας, αλλά απορρίφθηκε από τα σωματεία.

Εάν τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τα Σωματεία ευνοούν μια τέτοια αλλαγή, τότε η Κυβέρνηση θα καταθέσει νομοσχέδιο με τη λεπτομερή πρόταση για τροποποίηση. Σύμφωνα με τον ΠτΔ, θα χρειαστεί να θεσπιστούν και οι αναγκαίες ασφαλιστικές δικλείδες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, όπως και να διασφαλιστεί ότι δεν θα είναι δυνατή η επέμβαση ή η αλλοίωση του Μητρώου Φιλάθλου, στο οποίο θα πρέπει να έχει άμεση πρόσβαση η Αστυνομία, εφόσον παρουσιαστούν φαινόμενα βίας.

Περισσότερα θα μπορούν να λεχθούν αύριο με σιγουριά, έπειτα από την Άτυπη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ, όπου τα Σωματεία θα παραθέσουν τις απόψεις τους για το πολύκροτο θέμα της Κάρτας Φιλάθλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ