aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΝικητής (και) στις... λασπομαχίες ο Απόλλωνας! (video)

Νικητής (και) στις… λασπομαχίες ο Απόλλωνας! (video)

TOY XΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο Απόλλωνας επανήλθε στις νίκες, αφού μετά το βαρύ 1-5 από τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ και μη έχοντας περιθώριο για νέα αποτυχία, επιβλήθηκε της αξιόμαχης Ένωσης στο «Τάσος Μάρκου» και κέρδισε με 2-0 χάρη σε γκολ των Σκέμπρι – Περέιρα. Έτσι οι κυανόλευκοι της Λεμεσού, θα κοιμηθούν απόψε στο ρετιρέ της βαθμολογίας, περιμένοντας να μάθουν εάν θα… παραδώσουν τα κλειδιά ξανά στην ΑΕΛ την Δευτέρα (10/12) το βράδυ, ή αν θα τους προσπεράσει προσωρινά ο ΑΠΟΕΛ.

Μπήκε φορτσάτα, επιβλήθηκε, πήρε γερό προβάδισμα με 2-0 κι ησύχασε. Αυτός ήταν ο Απόλλωνας στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τους «βυσσινί». Μέσα σε τετράλεπτο  με κεφαλιά του Σκέμπρι (16’) και προβολή του Περέιρα (20’), οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή έκαναν νωρίς το καθήκον τους και στη συνέχεια του πρώτου 45λεπτου, έδωσαν περισσότερη σημασία στην… ηρεμία τους και στη διαφύλαξη του υπέρ τους προβαδίσματος.

Αυτό έδωσε το… δικαίωμα στην ομάδα του Κάριτ Φελκ να αντεπιτεθεί και να χάσει κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά οι Κουμής, Ρασμούσεν, Ουντότζι και Α. Κυριάκου, αστόχησαν στις φάσεις που τούς παρουσιάστηκαν και δεν κατάφεραν να σκοράρουν και να βάλουν την ομάδα τους στο παιχνίδι. Αξίζει να αναφερθεί πως στο 43’ η Ένωση δικαιούτο πέναλτι, όταν ο Μάρκοβιτς έκανε χέρι στην περιοχή μετά από προσπάθεια του Ρασμούσεν.

Στην επανάληψη, πέραν από κάποιες καλές στιγμές που σε αριθμό δεν ξεπερνούσαν τα δάκτυλα του ενός χεριού, είδαμε μόνο νεύρα, δυνατά μαρκαρίσματα, τραυματισμούς, αναγκαστικές αλλαγές, «κοκορομαχίες» και μία αποβολή από πλευράς Ένωσης, όταν ο Κολοκούδιας στο 86’ δέχθηκε πρώτα κίτρινη για διαμαρτυρία και στη συνέχεια έβρισε τον Τράττου αναγκάζοντάς τον να του δείξει απευθείας κόκκινη. Όλα αυτά πέραν του άσχημου αγωνιστικού χώρου ο οποίος δυσκόλεψε πολύ τους παίκτες, λόγω των πολλών σημείων με λάσπη που ακολούθησαν των έντονων βροχοπτώσεων.

ΕΝΠ (Κάριτ Φελκ): Κλάιμαν, Αμπαρτζουμιάν, Μουλαζίμης, Α. Κυριάκου, Μέρτακκας, Κουμής (77′ Κολοκούδιας), Μαϊσουράντζε, Ριέρα, Ουντότζι, Σάρατε, Ρασμούσεν.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Κίσσας, Πέδρο (58′ Στυλιανού), Ρομπέρζ, Χ. Kυριάκου, Σουμά, Σαρδινέρο, Σατσέτι (79′ Ντ. Σπόλιαριτς), Μάρκοβιτς, Σκέμπρι, Περέιρα (69′ Βασιλείου), Φοπαλά.

Σκόρερ: 16′ Σκέμπρι, 20′ Περέιρα.

Κίτρινες: 45′ Κλάιμαν, 70′ Moυλαζίμης / 28′ Μάρκοβιτς, 90′ + 3 Σπόλιαριτς.

Αποβολές: 86′ Κολοκούδιας (απευθείας κόκκινη).

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου.

Α’ βοηθός: Κυριάκος Κυριάκου.

Β’ βοηθός: Ευαγόρας Ευαγόρου.

Τέταρτος: Νικόλας Νεοκλέους.

Παρατηρητής διαιτησίας: Παναγιώτης Γερασίμου.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ