aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣΝίκη ψυχολογίας πριν τις μάχες με τους Σλοβένους

Νίκη ψυχολογίας πριν τις μάχες με τους Σλοβένους

Με την καλύτερη ψυχολογία πάει στις μάχες με την Ach Volley Λουμπλιάνα για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς – Λιγκ η Ομόνοια. Πέντε ημέρες πριν από την πρώτη μάχη με τους Σλοβένους κέρδισε την αξιόμαχη Αναγέννηση Δερύνειας με 3-0 σετ και ντούμπλαρε τις νίκες της στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών.

Η Αναγέννηση που διαθέτει πολύ καλές μονάδες και δεν ήταν τυχαία η νίκη της επί της Ανόρθωσης στην πρεμιέρα πάλεψε τον αγώνα στα δυο πρώτα σετ.

Με ζωντάνια μπήκαν οι δυο ομάδες στο πρώτο σετ με συνέπεια να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία, έστω και εάν η Ομόνοια κατάφερε χάρις το μπλοκ και τις καλές άμυνες να προηγηθεί με 13-10.

Η Αναγέννηση μπήκε πολύ καλά στον αγώνα δείχνοντας ότι ο διαγώνιος  Φιλίπας και ο κεντρικός Μεντούριτς αποτελούν πολύ καλές προσθήκες. Οι κυπελλοπρωταθλητές ξέφυγαν 16-12, αλλά η ομάδα του κ. Μέλκα κτυπώντας με τον Σέρβο Φιλίπας, αλλά και ένα λάθος του Α. Πετρακκίδη μείωσε σε 17-16.

Το κρεσέντο της Αναγέννησης συνεχίστηκε αφού κατάφερε με τρεις συνεχόμενους πόντους του Ελευθερίου (το ένα μπλοκ) να προηγηθεί με 20-21. Οι «πράσινοι» της Λευκωσίας όμως με όπλο την εμπειρία τους στα τελευταία στάδια του σετ πήραν κεφάλι και κέρδισαν με 25-22 και προηγήθηκαν με 1-0 στα σετ.

Σταθερά καλύτερη η Ομόνοια

Η Ομόνοια ήταν πολύ καλύτερη στα αρχικά στάδια του δεύτερου σετ  και με την άνοδο του αρχηγού Σωτήρη Πετρακκίδη προηγήθηκε με 09-05. Η Αναγέννηση επηρεάστηκε από κάποια λαθάκια επιθετικά. Η ομάδα του Σάββα Σάββα παρά το γεγονός ότι δεν διατηρούσε σταθερή απόδοση διατηρούσε τα ηνία του αγώνα και προηγήθηκε με 19-13.

Παρά την προσπάθεια της Αναγέννησης και τις αλλαγές του κ. Μέλκα η Ομόνοια τέλειωσε το σετ με 25-20 και πήρε προβάδισμα δυο σετ.

Πανομοιότυπο με το πρώτο ήταν το τρίτο σετ αφού οι δυο ομάδες ξεκίνησαν ισοδύναμα με εναλλαγές στην πρωτοπορία στο σκορ (σ.σ. ξεχώρισε ιδιαίτερα ο διαγώνιος  Φιλίπας της Αναγέννησης που τέλειωσε πολλές φάσεις). Στη συνέχεια όμως η Ομόνοια με δύναμη στο μπλοκ (σ.σ. ξεχώρισε ο Αλεξίου) προηγήθηκε με 12-08 και στη συνέχεια με 16-10 αφού βρήκε λύσεις και από τον Αποστόλου.

Οι κυπελλοπρωταθλητές έλεγξαν πλήρως τον αγώνα και αφού σταμάτησαν τον Σέρβο διαγώνιο της Αναγέννησης προηγήθηκαν με 22-12 για να κερδίσουν το σετ με 25-13 και τον αγώνα με 3-0 σετ.

Ομόνοια (Σ. Σάββα):Α. Πετρακκίδης, Σ. Πετρακκίδης, Ροντρίγκο, Αποστόλου, Λαμπ, Αλεξίου Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου

Aναγέννηση Δ. (Γ. Μέλκας): Μεντούριτς, Αχιλλέως, Ελευθερίου, Ντας, Τόφιας, Φιλίπας – Λίμπερο:Πέτρου. Αλλαγές: Θεοδούλου, Χ. Χρυσοστόμου, Ι. Σωτηρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ