aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΝίκη μέσα στο Τσίρειο για την Ομόνοια, με λατινικό... άρωμα! (pics)

Νίκη μέσα στο Τσίρειο για την Ομόνοια, με λατινικό… άρωμα! (pics)

Δυνατό φιλικό τεστ έδωσαν Ομόνοια και ΑΕΛ στο Τσίρειο στάδιο με τους πράσινους να κερδίζουν με 2-0 (40′ Ράσο αυτ., 81′ Μίκου). H Oμόνοια σκόρπισε χαμόγελα σκόρπισε στους φίλους της αφού έδειξε να είναι στο μεγαλύτερο μέρος καλύτερη απέναντι στην πιο έτοιμη αγωνιστικά ΑΕΛ, σε ένα ματς στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν από τον Μπεργκ περισσότερο ποδοσφαιριστές που θα έχουν θέση βασικού στο νέο πρωτάθλημα.

Για την ΑΕΛ, το παιχνίδι ήταν κάτι σαν πρόβα τζενεράλε, καθώς και η Λεμεσιανή ομάδα, εξαιρουμένων 2-3 «πινελιών», παρατάχθηκε με ενδεκάδα πρωταθλήματος. Για άλλη μία φορά, έλειψε από την ΑΕΛ η αναποτελεσματικότητα, αφού δεν κατάφερε να τελειώσει έστω μία φορά τις φάσεις που τις παρουσιάστηκαν.

Στο πρώτο μέρος, υπήρχε καλή αγωνιστική διάθεση και από τις δύο ομάδες. Η Ομόνοια άρχισε καλύτερα και είχε τον έλεγχο μέχρι τα πρώτα 10-15 λεπτά, αλλά ακολούθως η ΑΕΛ ήταν καλύτερη για περισσότερο από ένα εικοσάλεπτο και πιο επικίνδυνη στις φάσεις της. Οι πράσινοι ήταν αυτοί που ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ, με αυτογκόλ του Ράσο στο 40’ έπειτα από ένα γύρισμα του Ορτέγα και το υπέρ τους 1-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Ομόνοια ήταν αρκετά καλύτερη από την ΑΕΛ και βελτιωμένη συγκριτικά με το πρώτο μέρος. Οι γαλαζοκίτρινοι του Ντούσαν Κέρκεζ, εξαιρουμένου ενός δεκαλέπτου με 2-3 καλές φάσεις, δεν είχαν να επιδείξουν κάτι ιδιαίτερο, ενώ οι πράσινοι του Χένινγκ Μπεργκ, φρόντισαν στο 81’ και «καθάρισαν» τη νίκη. Μπορούσαν να το κάνουν νωρίτερα, εάν στο 57΄ο Βοζίνια δεν απέκρουε πέναλτι του Γκόμεθ.

Ο Φέντορ Μίκου στο ανεπίσημο ντεμπούτο του (αντικατέστησε τον Ορτέγα στο 79’), δύο λεπτά αφότου μπήκε στο ματς έκανε το 2-0 με σουτ από 35 μέτρα κι αυτό ήταν και το αποτέλεσμα. Ο 34χρονος Βενεζουελάνος αξιοποίησε λάθος στη μεσαία γραμμή της ΑΕΛ, είδε εκτός εστίας τον Βοζίνια και επιχείρησε με τη μία εύστοχο σουτ λίγο πιο κάτω από το κέντρο.

Ομόνοια και ΑΕΛ συνεχίζουν την προετοιμασία τους ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων τους, ενώ η ομάδα της Λεμεσού αγωνίστηκε ήδη σε δύο επίσημα ματς στο Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στον Άρη Θεσσαλονίκης, ενώ σε κυπριακό έδαφος, προηγήθηκαν και δύο φιλικά με Δόξα και Άχνα. Από την άλλη, οι πράσινοι έδωσαν άλλο ένα δυνατό φιλικό με την Ανόρθωση προ ημερών και αύριο ακολουθεί άλλο, αυτή τη φορά με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος» (19:30). Ο Χένινγκ Μπεργκ θα δώσει χρόνο συμμετοχής στους παίκτες που δεν αγωνίστηκαν ή έπαιξαν ελάχιστα στο τεστ με την ΑΕΛ.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Ν. Τεϊσέιρα (75′ Χ. Κυριάκου), Γκοντάλ, Ράσο, Α. Τεϊσέιρα, Αβραάμ (86′ Γουίλερ), Γκαζαριάν (68′ Τόρες), Γκαθτανιάγα, Αντάμοβιτς, Αγκάνοβιτς (79′ Γερολέμου), Χουράδο (68′ Ιβάν Κάρλος).

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Ουζόχο, Περέιρα (72′ Μαυρίας), Λούφτνερ, Λανγκ, Λέτσγιακς (72′ Μανρίκε), Τζ. Γκόμεθ, Κούσουλος, Έζρα, Ορτέγα (79′ Μίκου), Μποτεάκ (86′ Κακουλλής), Τιάγκο.

Σκόρερ: 40′ Ράσο (αυτ.), 81′ Μίκου.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη αναμέτρησης!

4′ Πολύ καλό σουτ από τον Αγκάνοβιτς, απομάκρυνε εντυπωσιακά ο Ουζόχο.

10′ Προβολή του Έζρα ύστερα από γύρισμα του Λέτσγιακς, η μπάλα πέρασε ψηλά έξω.

15′ Απόκρουση σε κόρνερ από τον Ουζόχο μετά από σουτ του Αβραάμ.

29′ Σουτ του Ορτέγα από το ύψος της περιοχής, απέκρουσε ο Boζίνια.

38′ O Γκόμεθ μετά από γύρισμα του Περέιρα, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

40′ Γκολ για την Ομόνοια! Άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Ράσο η ομάδα της Λευκωσίας, μετά από γύρισμα του Ορτέγα.

45′ Τέλος ημιχρόνου, ΑΕΛ – Ομόνοια 0-1.

46′ Άρχισε το δεύτερο ημίχρονο.

50′ Kεφαλιά από τον Έζρα μετά από κόρνερ του Τιάγκο και άστοχη έξοδο του Βοζίνια, αλλά η μπάλα κατέληξε έξω.

54′ Μακρινό σουτ από τον Μποτεάκ, η μπάλα ψηλά έξω.

56′ Ο Βοζίνια ανέτρεψε τον Μποτεάκ μετά από μακρινή μπαλιά του Γκόμεθ και δόθηκε πέναλτι.

57′ Ο Βοζίνια απέκρουσε σε κόρνερ του πέναλτι που εκτέλεσε ο Γκόμεθ.

58′ Ο Γκαθτανιάγα δοκίμασε με καλό σουτ από μακριά να απειλήσει, αλλά ο Ουζόχο έπεσε στη γωνία κι απέκρουσε.

60′ Εκ νέου απειλή από πλευράς ΑΕΛ, με τον Ουζόχο να πραγματοποιεί εξαιρετική απόκρουση σε σουτ του Χουράδο.

66′ Απευθείας φάουλ από τον Γκόμεθ, η μπάλα μόλις έξω.

68′ Τόρες και Ιβάν Κάρλος μπήκαν στη θέση των Χουράδο και Γκαζαριάν.

72′ Μαυρίας και Μανρίκε αντί Περέιρα και Λέτσγιακς.

73′ Ο Μαυρίας βρέθηκε απέναντι από τον Βοζίνια στην αντεπίθεση αλλά πρόλαβε ο Αγκάνοβιτς κι απομάκρυνε την τελευταία στιγμή.

75′ Ο Χ. Κυριάκου στη θέση του Ν. Τεϊσέιρα.

76′ Διαγώνιο σουτ από τον Τόρες, απομάκρυνε ο Ουζόχο.

79′ Ανεπίσημο ντεμπούτο για τον Μίκου, αντικατέστησε τον Ορτέγα.

79′ Ο Γερολέμου στη θέση του Αγκάνοβιτς.

81′ Γκολ για την Ομόνοια! Ο Μίκου με την πρώτη του επαφή στη μπάλα θα κάνει το 2-0 καθώς με μακρινό σουτ νικάει τον Βοζίνια. Ο Βενεζουελάνος αξιοποίησε λάθος στη μεσαία γραμμή της ΑΕΛ, είδε εκτός εστίας τον Βοζίνια και επιχείρησε εύστοχο σουτ από μακρινή απόσταση, λίγο πιο κάτω από το κέντρο.

83′ Μεγάλη φάση για την ΑΕΛ με τον Τόρες, ο οποίος εξ επαφής έκανε το πλασέ, αλλά ο Ουζόχο απέκρουσε.

86′ Ο Γουίλερ στη θέση του Αβραάμ.

86′ Κακουλλής αντί Μποτεάκ.

90′ Τέλος αγώνα, ΑΕΛ – Ομόνοια 0-2.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ