aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΝεοφυτίδης: «Πρότεινα στους παίκτες ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας να μην αγωνιστούν - Έπρεπε να οριστεί...

Νεοφυτίδης: «Πρότεινα στους παίκτες ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας να μην αγωνιστούν – Έπρεπε να οριστεί 29 Δεκεμβρίου»

Με επιστολή στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών ζητά την αλλαγή της ημερομηνίας συνέχισης του ντέρμπι ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια, ο οποίος ορίστηκε για τις 26 Δεκεμβρίου (Κυριακή), μετά τη διακοπή του στο 17ο λεπτό. Όπως αναφέρεται, η επιστολή στάλθηκε κατόπιν οδηγιών των ποδοσφαιριστών των «αιωνίων», οι οποίοι ζητούν αλλαγή στην ημερομηνία και αναφέρουν ως εναλλακτικές ημέρες για τη συνέχιση του ντέρμπι τις 29 Δεκεμβρίου (Τετάρτη) ή 30 Δεκεμβρίου (Πέμπτη) ή ακόμα και νωρίς την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ημέρα Παρασκευή.

«Η 29η Δεκεμβρίου αποτελεί επιλογή και εναλλακτική ημερομηνία από την ίδια την ΚΟΠ μέσα από τον αρχικό προγραμματισμό που είχε σταλθεί σε όλους στις 15/06/2021. Επαναλαμβάνουμε ότι η θέση των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων είναι ότι δεν επιθυμούν να αγωνιστούν στις 26 Δεκεμβρίου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του ΠΑΣΠ.

To πρωί της Τετάρτης το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών, έδωσε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, για περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος.

Τα όσα ανέφερε ο Σπύρος Νεοφυτίδης

«Μετά από ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ της Ομόνοιας και άλλων ομάδων αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη Τύπου, ώστε να ενημερωθείτε για τις θέσεις του. Δεν θέλουν να διεξαχθεί ο αγώνας στις 26 Δεκεμβρίου. Η τοποθέτηση της αγωνιστικής θα αναγκάσει τους ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα τους διεθνείς να αγωνιστούν σε μια σεζόν χωρίς διακοπή. Υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού και μην ξεχνάμε την επιβάρυνση ψυχικής τους υγείας.

Τους αναγκάζει να βρίσκονται παραμονή Χριστουγέννων σε προπονήσεις, ενώ την ημέρα των Χριστουγέννων θα την περάσουν με την αποστολή στα ξενοδοχεία. Οι διεθνής ποδοσφαιριστές αγωνίζονται απ’ τον Μάιο χωρίς διακοπή και κάποιοι έχουν και Ευρώπη. Αυτό μαζί με τους αγώνες του πρωταθλήματος θα ανεβάσει τον αριθμό αγώνων κοντά στους 55 χωρίς διακοπή. Είναι επιπέδου Ρονάλντο και Μέσι η επιβάρυνση. Αυτούς τους παίκτες είναι που θα καλέσει η Ομοσπονδία να πάνε να αγωνιστούν τον Ιούνιο σε επιπλέον τέσσερις αγώνες χωρίς διακοπές. Διερωτώμαι με ποιες δυνάμεις θα μπορούν κάποιοι παίκτες να πάνε με τρίτη σερί σεζόν χωρίς διακοπή.

Είχαν συμφωνηθεί δυο ημερομηνίες σε περίπτωση αναβολής και ήταν για τις 22 Δεκεμβρίου και τις 29 Δεκεμβρίου. Αφού στις 22 η Ομόνοια έχει παιχνίδι και είναι το εξ αναβολής με την ΑΕΛ, θα έπρεπε βάσει των ημερομηνιών που μας δόθηκαν να οριστεί τον αγώνα στις 29. Αναρωτιόμαστε γιατί η ΚΟΠ μπήκε σε διαπραγμάτευση με τις ομάδες. Δεν θα έπρεπε να συμβεί αυτό γιατί υπήρχε προκαθορισμένη ημερομηνία. Στο τέλος λήφθηκε μια απόφαση κατά τους αθλήματος. Καλούμε την ΚΟΠ να ορίσει τον αγώνα σε άλλη ημερομηνία και γενικότερα η θέση των ποδοσφαιριστών είναι πως δεν θέλουν να αγωνίζονται στις 26».

Τι προτίθεται να κάνει ο Σύνδεσμος εάν δεν αλλάξει απόφαση της ΚΟΠ; «Εγώ αυτό που πρότεινα σαν ΠΑΣΠ στους παίκτες, είναι να μην κατέβουν να αγωνιστούν. Η απόφαση όμως είναι των ποδοσφαιριστών. Επειδή είμαστε στην Κύπρο και γνωρίζουμε τι πιέσεις έχουν γίνει, θα περιμένουμε να δούμε την ανταπόκριση της ΚΟΠ και των ομάδων. Δεν είναι στόχος μας να δημιουργήσουμε προβλήματα, αλλά να τα επιλύσουμε».

Υπάρχει πλήρης συμφωνία μεταξύ των παικτών και των δυο ομάδων; «Ναι υπήρξε. Δεν είναι οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων, αλλά και όλων των ποδοσφαιριστών και των δυο κατηγοριών. Δεν θα πάμε να εκθέσουμε τον οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή. Υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Υπήρχε η λύση. Για ποιο λόγο έγινε αυτό το παζάρεμα αφού η λύση ήταν ξεκάθαρη;

Είμαστε στην Κύπρο, ξέρουμε τι πιέσεις υπάρχουν. Αν μπορούσαμε να κάνουμε απεργία θα κάναμε χθες. Το θέμα εξαρτάται από τους παίκτες, αν θέλουν να την κάνουν. Θα είναι πολύ καυτός ο χειμώνας, θα υπάρχει αντίδραση. Είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα κακής διακυβέρνησης από την Ομοσπονδία. Και το έχει κάνει πολλές φορές η ΚΟΠ».

Ποιοι έχουν προσωπικά συμφέροντα να οριστεί 26/12; «Προφανώς κάποιοι αξιωματούχοι μέσα στην Ομοσπονδία. Είτε ψήφοι για μελλοντικές εκλογές είτε οτιδήποτε άλλο. Αν είχα συγκεκριμένα στοιχεία θα σας έλεγα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ