aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΝεοφυτίδης: «Επιλεκτικά δάνεια της ΚΟΠ σε ομάδες, καθαρή αλλοίωση του πρωταθλήματος»

Νεοφυτίδης: «Επιλεκτικά δάνεια της ΚΟΠ σε ομάδες, καθαρή αλλοίωση του πρωταθλήματος»

Για αλλοίωση του πρωταθλήματος εξαιτίας επιλεκτικών δανείων της ΚΟΠ σε ορισμένες ομάδες, έκανε λόγο ο Σπύρος Νεοφυτίδης. Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, μιλώντας στον Super Sport FM, τόνισε πως τα ίδια τα σωματεία θα έπρεπε να αιτηθούν ορισμό ανεξάρτητης εταιρείας για να ελέγξει τα οικονομικά της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Έχουμε κάποιες σοβαρές πληροφορίες πως “έφυγαν” τεράστια κεφάλια σε διάφορες ομάδες για να ξεπεράσουν δυσκολίες. Θα έπρεπε να μπει μία ανεξάρτητη εταιρεία για να ελέγξει τα οικονομικά της Ομοσπονδίας, αυτό θα έπρεπε να το αιτηθούν τα Σωματεία. Έχουμε μάθει ότι δόθηκαν δανεικά σε διάφορες ομάδες της A’ Κατηγορίας. Δεν ξέρω εάν έχει δικαίωμα η Ομοσπονδία να κάνει τον τραπεζίτη και να δανείζει σε ομάδες. Δεν ξέρω πόσο δίκαιο είναι να δανείζεται ο ένας ένα ποσό και ο άλλος να μην παίρνει κάποιο ποσό.

Αν μιλάμε για τεράστια ποσά όπως διαφαίνεται από όσα γνωρίζουμε, υπάρχει παρέμβαση στο πρωτάθλημα. Φαίνεται πως κάτι δεν πάει καλά στα οικονομικά της Ομοσπονδίας. Έπρεπε να ελεγχθούν τα οικονομικά από ανεξάρτητη ελεγκτική αρχή και αυτό να ζητηθεί στη Γενική Συνέλευση.

Με αυτόν τον τρόπο που παρέχεται βοήθεια σε επιλεγμένες ομάδες, γίνεται “καθαρή” αλλοίωση του πρωταθλήματος, γεγονός είναι πως δόθηκε βοήθεια σε αρκετές ομάδες. Στο τέλος της ημέρας, εάν δόθηκαν δανεικά σε κάποιους ηγέτες ή προέδρους ομάδων που εγκατέλειψαν το “καράβι”, τι ευθύνες “κουβαλάει” ένα σωματείο για να επιβαρυνθεί αυτό το δάνειο; Ποιο είναι το ρίσκο να πάρεις αυτά τα λεφτά; Τα Σωματεία πρέπει να νοιάζονται γι’ αυτά τα δεδομένα. Ποιος αποφασίζει να δοθούν αυτά τα λεφτά και με ποιον τρόπο παίρνουν τις αποφάσεις;».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ