aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΞεκάθαρο το θέμα με την προϊστορία για τη Νέα Σαλαμίνα, αλλά...

Ξεκάθαρο το θέμα με την προϊστορία για τη Νέα Σαλαμίνα, αλλά…

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Η προϊστορίες δεν εξασφαλίζουν βαθμολογικά οφέλη. Ξεκάθαρο αυτό. Υποσυνείδητα ωστόσο, και εφόσον οι νεοφερμένοι κυρίως ποδοσφαιριστές γνωρίζουν για τα αποτελέσματα όλης της προϊστορίας, ή τουλάχιστον αυτής των τελευταίων ετών, λειτουργεί ως επιπλέον κίνητρο για τη νίκη. Για ομάδα η οποία πήρε τον… αέρα κάποιου αντιπάλου της κατά τις προηγούμενες σεζόν, μπαίνει με άλλη ψυχολογία στο γήπεδο.

Έτσι λοιπόν σήμερα (17:00), η Νέα Σαλαμίνα, λόγω της θετικής προϊστορίας απέναντι στην ΑΕΚ, της πολύ καλής εμφάνισης που είχε απέναντι στην Ανόρθωση στο «Αμμόχωστος» την περασμένη αγωνιστική (ισοπαλία 2-2) και γνωρίζοντας πως ο κόσμος της θα είναι ξανά σύμμαχός της, θα αντιμετωπίσει με αρκετά καλή αγωνιστική διάθεση τους κιτρινοπράσινους.

Είναι παιχνίδι το οποίο απαραίτητα χρειάζεται πολλή συγκέντρωση, πάθος και τρέξιμο από τους παίκτες του Σάββα Πουρσαϊτίδη. Η αποστολή των ερυθρόλευκων θα είναι δύσκολη, όμως, είναι ευκαιρία και για τους ποδοσφαιριστές σε ακόμη ένα ματς με υψηλό βαθμό δυσκολίας, να δείξουν τις αντοχές τους, να στείλουν για άλλη μία αγωνιστική ελπιδοφόρα μηνύματα και κυρίως να πάρουν τη νίκη.

Το κέντρο βάρους της προσπάθειας θα πέσει στην άμυνα και ο πρώτος στόχος της Σαλαμίνας είναι να μη δεχθεί γκολ. Εάν καταφέρει να κρατήσει μακριά από την εστία της, τους επιθετικούς της ΑΕΚ, θα είναι ένα σημαντικό βήμα για τον στόχο της, ενώ θα θελήσει να επιτεθεί με υπομονή και με τους πολύ γρήγορους ακραίους φορ της, έχοντας ως στόχο να βρει δίχτυα.

Εκτός αποστολής έμεινε ο Μαουρίσιο Κορντέιρο, ενώ σ’ αυτήν συμπεριλήφθηκε ο Ιβάν Φουστάρ. Αν δεν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, αναμένεται πως ο Πουρσαϊτίδης θα χρησιμοποιήσει τους ίδιους έντεκα με αυτούς που έπαιξαν απέναντι στην Ανόρθωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ