Θουκυδίδης: Το προφίλ του νέου προπονητή, ο Κίνγκσλεϊ και ο Λαμπό

Για την επόμενη μέρα στη Νέα Σαλαμίνα μετά την αποχώρηση του Σάββα Πουρσαϊτίδη από τον πάγκο της ομάδας μίλησε ο πρόεδρος των ερυθρόλευκων. Σε δηλώσεις του στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» ο Θουκής Θουκυδίδης παραδέχθηκε ότι η απόφαση του Σάββα Πουρσαϊτίδη τον αιφνιδίασε.

«Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι μια προσωπική απόφαση του κ. Πουρσαϊτίδη. Μίλησα το πρωί μαζί του, είναι μία απόφαση που πρέπει να τη σεβαστούμε, να την αποδεχθούμε και να δούμε και εμείς ως Νέα Σαλαμίνα πως θα προχωρήσουμε», ενώ για τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή την απόφαση, είπε:

«Μου είπε και όπως έγραψε ότι έδωσε στη Νέα Σαλαμίνα ότι μπορούσε ή αν θέλετε ότι αυτή την στιγμή θα έπρεπε να αποχωρήσει. Εντάξει, όπως είπα πρέπει να αποδεχθούμε την απόφαση του Σάββα και να προχωρήσουμε. Ο Σάββας δεν ήθελε να μπούμε σε συζητήσεις για νέο συμβόλαιο. Να μην το ψάχνουμε, πρέπει να την αποδεχθούμε. Θέλω προσωπικά και εκ μέρους του δ.σ. να ευχαριστήσουμε τον Σάββα για την προσφορά του στη Νέα Σαλαμίνα. Ήρθε σε μία δύσκολη περίοδο στη Νέα Σαλαμίνα πριν 2,5 χρόνια, έδωσε τον καλύτερο του εαυτό. Είχαμε πολύ καλή αγωνιστική παρουσία με κορύφωση την περσινή σεζόν που ήρθαμε στην 5η θέση και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Και φέτος η σεζόν ήταν πολύ καλή ανεξάρτητα αν πήγαμε στο δεύτερο γκρουπ. Εγώ και το δ.σ. θεωρούμε πετυχημένη την παρουσία του Σάββα στη Νέα Σαλαμίνα και τον ευχαριστούμε και δημόσια. Και ποιος ξέρει, γιατί όχι να συναντηθούν ξανά οι δρόμοι μας. Είναι ένας νέος άνθρωπος, φιλόδοξος, πολύ καλός προπονητής και είμαι σίγουρος ότι θ’ αφήσει το στίγμα του όπου πάει στο χώρο του ποδοσφαίρου».

Το προφίλ του νέου προπονητή ποιο θα είναι; Κύπριο που ξέρει την πραγματικότητα ή θα πάτε στην αγορά του εξωτερικού; «Είναι κάτι που δεν μπορώ να απαντήσω αυτή την στιγμή. Θα δούμε την κυπριακή αγορά, δεν ξέρω πόσες επιλογές υπάρχουν στην κυπριακή ομάδα αυτή την στιγμή. Θα το ψάξουμε το θέμα. Ούτως ή άλλως εμείς από βδομάδας θα βλέπαμε το θέμα του προπονητή με προτεραιότητα στον Σάββα Πουρσαϊτίδη. Με αυτή την εξέλιξη τη σημερινή αντιλαμβάνεστε θα δει ο τεχνικός διευθυντής τις επιλογές που υπάρχουν. Αν θα είναι Κύπριος ή ξένος δεν μπορώ να το απαντήσω αυτή την στιγμή. Υπάρχουν άλλοι πιο ειδικοί από εμένα να ψάξουν το θέμα και να φέρουν προτάσεις στο δ.σ. για να παρθεί απόφαση».

Προχωρήσατε σε επέκταση συνεργασίας με τον Τάσο Κίσσα… «Η παρουσία του Κίσσα ήταν πολύ θετική. Δεν είναι έκπληξη η συνεργασία μας. Εκτός από εξαιρετικός τερματοφύλακας, είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος, ήσυχος, σωστός επαγγελματίας, άρα εφόσον πληροί τα κριτήρια γιατί να μην προχωρούσαμε σε ανανέωση μαζί του».

Είναι έτοιμη η διοίκηση για τον προγραμματισμό; «Ασφαλώς και είμαστε έτοιμοι. Η απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος πάρθηκε την περασμένη Παρασκευή. Προτεραιότητα μας ήταν να ολοκληρώσουμε τις οικονομικές εκκρεμότητες και το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Αν είμαι σωστός υπάρχουν ακόμα δύο περιπτώσεις που δεν είναι μεγάλες σε αριθμό. Έχουμε όλη την καλή διάθεση να κλείσουμε και αυτές τις περιπτώσεις και από εκεί και πέρα η ομάδα προγραμματισμού θα αναλάβει δράση. Περίπου το μπάτζετ το γνωρίζουν και θα δούμε πως θα κινηθούμε τη σεζόν που μπαίνει. Δεν θα είναι εύκολη αντιλαμβάνεστε να δούμε πως θα ξεκινήσει. Με φιλάθλους, χωρίς φιλάθλους, περιορισμένους φιλάθλους κ.τ.λ. και θα δούμε πως θα προχωρήσουμε πάρα πέρα λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ενδεχόμενα».

Πάντως κάποιοι ποδοσφαιριστές για παράδειγμα ο Λαμπό και ο Κίνγκσλεϊ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο αν θα είναι και του χρόνου στην ομάδα: «Το θέμα είναι και οικονομικό και άλλα. Με τον Λαμπό έχουμε οικονομική διαφορά. Αν κάνει αποδεχτή την πρότασή μας θα συνεχίσει, εμείς τον θέλουμε. Με τον Κίνγκσλεϊ η τελευταία συνομιλία που είχαμε νιώθω ότι δεν έχει αποφασίσει και ο ίδιος αν θέλει να συνεχίσει το ποδόσφαιρο. Πριν φύγει από την Κύπρο είπαμε να βρεθούμε να κουβεντιάσουμε. Υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν κατασταλάξει αν θα συνεχίσουν στην Κύπρο ή όχι. Έχουν οικογένεια στο εξωτερικό που στερήθηκαν το τελευταίο διάστημα. Πρέπει να δώσουμε χρόνο, να εκτιμήσουμε τα δεδομένα και να πράξουμε».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ