aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Τεράστιες ζημιές, ενιαίες αποφάσεις και για τις 12 ομάδες»

«Τεράστιες ζημιές, ενιαίες αποφάσεις και για τις 12 ομάδες»

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα διακοπεί το β΄ γκρουπ και να συνεχιστεί το α΄ γκρουπ. Πρέπει να είναι τα ίδια δεδομένα για τις 12 ομάδες» μ’ αυτή την δήλωση του ο Θουκής Θουκιδίδης ξεκαθάρισε τη θέση της Νέας Σαλαμίνας σχετικά με τη συνέχιση του πρωταθλήματος.

Ο ισχυρός άνδρας των ερυθρολεύκων, μιλώντας στον Super Sport (104.0) υπογράμμισε ότι τα σωματεία πρέπει να βρουν λύσεις και να ακολουθήσουν κοινή γραμμή, ενώ υποστήριξε πως το σωστό είναι να παρθούν οριστικές αποφάσεις.

Αρχικά και για τη τηλεδιάσκεψη που έγινε τη Τρίτη είπε: «Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν η συνέχιση του πρωταθλήματος, όμως αυτό εξαρτάται από την Κυβέρνηση, η οποία δεν ξέρουμε πότε θα δώσει άδεια για να επαναρχίσουν οι προπονήσεις και μετά το πρωτάθλημα. Αν στις 13 Απριλίου, η κατάσταση δεν αλλάξει, θα δοθεί παράταση στα μέτρα. Τα πράγματα είναι ρευστά».

Δόθηκε κάποιο χρονοδιάγραμμα; «Το χρονοδιάγραμμα είναι, αν όλα πάνε καλά και το πρωτάθλημα θα μπορούσε να επαναρχίσει τον Μάιο και να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο. Η UEFA έχει ρόλο και λόγο σε αυτή την κατάσταση. Η ΚΟΠ είναι σε επαφή μαζί τους και πιστεύω στο τέλος θα πρέπει να ληφθούν κοινές αποφάσεις. Δεν μπορώ να φανταστώ να επαναρχίσει το πρωτάθλημα τον Μάιο και τον Ιούνιο και στην Αγγλία και την Ιταλία που είναι πιο δύσκολη η κατάσταση, να μην διεξαχθούν οι αγώνες. Τα πράγματα είναι κρίσιμα. Είναι δύσκολες οι στιγμές. Αυτό που προέχει είναι η υγεία. Είμαστε συγκοινωνούντα δοχεία. Στο τέλος της ημέρας ίσως έχουμε κοινές αποφάσεις».

Για το β΄ γκρουπ: «Είναι ένα ενιαίο πρωτάθλημα. Τώρα έχουμε δύο γκρουπ. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα διακοπεί το β΄ γκρουπ και να συνεχιστεί το α΄. Ότι ήθελε προκύψει, αλλά θα πρέπει να είναι τα ίδια δεδομένα και για τις 12 ομάδες. Πρέπει να είναι ενιαίες οι αποφάσεις και για τις 12 ομάδες. Αν αγωνιστούμε τα πράγματα είναι απλά. Αν δεν αγωνιστούμε χρειάζονται άλλες αποφάσεις και άλλες σκέψεις. Δεν είμαστε προφήτες».

Για το οικονομικό και το αν θα ανασταλούν οι χορηγίες και τα τηλεοπτικά: «Μιλάμε για τεράστιες ζημιές στο ποδόσφαιρο και αυτό μας έχει αγγίξει και εμάς. Όλοι αναγνωρίζουν τις οικονομικές δυσκολίες. Κάποιοι χορηγοί μας είπαν ότι θα ανασταλούν οι πληρωμές. Αναμένουμε πριν κλείσει ο μήνας να ληφθούν αποφάσεις για τα τηλεοπτικά, δεν έχουμε ενημέρωση. Αν θα πληρώσουν και πόσα θα πληρώσουμε για να βοηθηθούν και οι ποδοσφαιριστές που έχουν και αυτοί, τις δικές τους υποχρεώσεις. Πρέπει μέχρι τη Δευτέρα ή την Τρίτη να έχουμε αποφάσεις».

Για τη θέση των σωματείων: «Να υπάρξει μείωση στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών ή να μην πληρωθούν καθόλου το διάστημα που είναι στο σπίτι; Τα σωματεία πρέπει να κουβεντιάσουμε και να βρούμε λύσεις για να μπορούν να ανταποκριθούν. Θα πρέπει να αναμένουμε να υπάρξει συμφωνία με τον ΠΑΣΠ και να υλοποιήσουμε κάποιες πληρωμές με το τέλος του μηνός. Πρέπει να δείξουμε κατανόηση. Υπάρχει πρόβλημα. Σε άλλες χώρες έχουν δεχθεί μειώσεις. Αναπόφευκτα, πρέπει να δούμε πως θα βάλουμε νερό στο κρασί μας για να πληρώσουμε αυτά που μπορούμε. Θα μπει ένα όριο. Είναι λογικό. Δεν είναι απλά τα πράγματα. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε τις λύσεις».

Για το αν θα πρέπει να ληφθούν οριστικές αποφάσεις στην τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής: «Το σωστό είναι να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, αφού την Τετάρτη θα μπει ο νέος μήνας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ