Πουρσαϊτίδης: Έφτιαξε ομάδα που τη χάρηκε όλη η Κύπρος

Ήταν δικό του έργο να δέσουν οι ξένοι με τους Κύπριους και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε…

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεύτερος προπονητής της χρονιάς μετά από τον Ντούσαν Κέρκεζ, κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί ο Σάββας Πουρσαϊτίδης που πραγματοποίησε μια καταπληκτική διαδρομή με τη Νέα Σαλαμίνα. Ο βαθμός δυσκολίας που κατά τη γνώμη μου μετρά περισσότερο από κάθε τι άλλο για την ανάδειξη των κορυφαίων προπονητών της σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες ήταν τεράστιος.

Οι «ερυθρόλευκοι» εμφάνισαν στον αγωνιστικό χώρο ένα σύνολο που το χαιρόσουν στο μάτι. Ότι αρκετοί οπαδοί της φέτος απείχαν από το γήπεδο, έχασαν την ευκαιρία να βιώσουν μια εξαιρετική χρονιά. Η Σαλαμίνα με προϋπολογισμό σαφώς λιγότερο, ακόμη και από ομάδες του β’ γκρουπ κατάφερε όχι απλώς να τερματίσει στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά και να επιδείξει χαρίσματα τα οποία πάνε πολλά χρόνια να παρουσιάσει.

Ίσως μάλιστα το μεγαλύτερο παράσημο της να είναι πως η εικόνα της ομάδας τη φετινή χρονιά ήρθε ως επί το πλείστον με αρκετούς νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές και αυτό είναι προς πίστην του τεχνικού της.

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης μπορεί να μην ετοίμασε τους μικρούς για την πρώτη ομάδα με την έννοια πως το ταλέντο είναι έμφυτο, προφανώς όμως τους βοήθησε να ενταχθούν στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας και να είναι ανταγωνιστικοί. Τους βοήθησε επίσης ψυχολογικά, τακτικά αλλά και σωματικά. Ήταν δικό του έργο να δέσουν οι ξένοι με τους Κύπριους και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε.

Η Νέα Σαλαμίνα δεν «έκλεβε» βαθμούς, τους διεκδικούσε. Η ορθοδοξία που είχε μεγάλο μέρος η τακτική προσέγγιση της στους αγώνες αναδείχθηκε πολύ περισσότερο όταν άρχισαν τα ζόρικα παιχνίδια στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία.

Ανέβασε την αξία πολλών παικτών  

Με τα πενιχρά οικονομικά μέσα αλλά με τη μεγάλη ηθική υποστήριξη αρκετών ανθρώπων του συλλόγου, η Νέα Σαλαμίνα έπαιξε όλους τους αντιπάλους της στα ίσα. Κατάφερε να είναι ανταγωνιστική εντός και εκτός έδρας. Παράλληλα αναδείχθηκαν  ποδοσφαιριστές που σήμερα αποτελούν μήλον της Έριδος για πολλούς άλλους συλλόγους.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ