«Ο Παπαϊωάννου μένει και ψάχνει προπονητή. Περιμένουμε δύο απαντήσεις…»

Παρελθόν αποτελεί ο Σάββας Πουρσαϊτίδης από τη Νέα Σαλαμίνα, καθώς ο Ελλαδίτης τεχνικός αποφάσισε να μην συνεχίσει στην ομάδα της Αμμοχώστου. Ο εκπρόσωπος Τύπου των ερυθρολεύκων, Δημήτρης Λάζος, παραχώρησε δηλώσεις (ΣΠΟΡ FM 95.0) για αυτή την εξέλιξη αλλά και το νέο προπονητή. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις προσθαφαιρέσεις που θα προκύψουν.

Διαβάστε επίσης: Δεν ανανεώνει ο Πουρσαϊτίδης, αποχαιρέτησε τη Νέα Σαλαμίνα!

Αναλυτικά:

Για το τέλος της συνεργασίας με τον Πουρσαϊτίδη: «Έχει επικοινωνήσει από το πρωί ο Πουρσαϊτίδης και συζητήσαμε κάποια θέματα, είπαμε φιλικό αντίο. Χαίρει εκτίμησης από το σωματείο, έχει προσφέρει πολλά από τον Οκτώβριο του 2017. Η αγωνιστική παρουσία της ομάδας τότε δεν ήταν καλή, δεν ήμασταν σε καλή βαθμολογική θέση. Έχει καταφέρει να αντιστρέψει το κλίμα από την πρώτη σεζόν. Πέρσι φτιάξαμε μια ανταγωνιστική ομάδα, όπως και φέτος. Μπορούσε να κάνει τη ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Έγινε ξανά προσπάθεια, ήμασταν στον στόχο και φέτος για την πρώτη εξάδα. Αν αναλογιστεί κανείς αυτά τα 2.5 χρόνια, αλίμονο να μην λέμε ότι υπήρχε μια καλή ομάδα. Θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους προπονητές της Νέας Σαλαμίνας. Παλαιότερα αλλάζαμε πολύ συχνά προπονητές, και ο Πουρσαϊτίδης ήταν στην ομάδα για 2.5 χρόνια. Είμαστε χαρούμενοι που ολοκληρώνει τον κύκλο του με θετικό πρόσημο. Είμαστε φίλοι, του ευχόμαστε ότι καλύτερο. Τον στηρίξαμε στα δύσκολα. Πρέπει να μάθουμε να χτίζουμε πάνω σε ανθρώπους για να τους αφήσουμε να βγάλουν τη δουλειά τους. Απέδειξαν, ο Πουρσαϊτίδης και οι συνεργάτες του, πως έκαναν πολύ καλή δουλειά στη Νέα Σαλαμίνα».

Για τους λόγους που αποχώρησε: «Νιώθει ότι ο κύκλος του τη δεδομένη στιγμή ολοκληρώθηκε. Δεν πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε τους λόγους. Έχουμε μάθει να εκτιμάμε στη Νέα Σαλαμίνα, και ο Πουρσαϊτίδης έχει δώσει και έχει πάρει πάρα πολλά».

Για τον Μάκη Παπαϊωάννου και το τεχνικό τιμ: «Συνεχίζει ο Μάκης Παπαϊωάννου, υπάρχει προφορική συμφωνία. Θα γίνουν αναβαθμίσεις σε όλο το φάσμα της ομάδας. Υπάρχει πλάνο να ενισχυθεί περεταίρω. Ο Παπαϊωάννου θα στήσει ένα προφίλ για τον νέο προπονητή, ώστε να αρχίσει άμεσα το ψάξιμο. Μέσα στις επόμενες μέρες θα το δουλέψει και θα δούμε τις επιλογές μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε από’ κει που τελειώσαμε».

Για τις μειώσεις των μισθών: «Έχουν μπει προτεραιότητες. Πρώτη, ήταν να κλείσουν οι εκκρεμότητες της σεζόν 2019-20. Σχεδόν ολοκληρώθηκε αυτή η διαδικασία, αναμένουμε μόνο δύο απαντήσεις από ποδοσφαιριστές. Με τα νέα δεδομένα, η δεύτερη διαδικασία είναι να ετοιμάσει το οικονομικό γραφείο τον προϋπολογισμό και να αρχίσει η διαδικασία εξεύρεσης προπονητή και παικτών. Θα δώσουμε προτεραιότητα στο υφιστάμενο ρόστερ, να δει ο καινούργιος προπονητής ποιους θέλει να κρατήσει και έπειτα τις ανάγκες που θα προκύψουν. Ο προϋπολογισμός δυστυχώς θα είναι μειωμένος, σαν πισωγύρισμα, όμως δεν λέει κάτι αυτό, πως δεν θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Επεξεργάζεται ο Παπαϊωάννου να γίνουν λιγότερες μετεγγραφές αλλά ποιοτικότερες».

Για το αν έφτασε πρόταση για ποδοσφαιριστή της Νέας Σαλαμίνας: «Αυτή τη στιγμή που μιλάνε, όχι δεν έχουμε τέτοια πρόταση. Υπάρχει κοστολόγηση των ποδοσφαιριστών μας, θα αξιολογηθεί όποια πρόταση φτάσει στο γραφείο μας».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ