aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝέα Σαλαμίνα: Μία φορά κάθε δέκα χρόνια!

Νέα Σαλαμίνα: Μία φορά κάθε δέκα χρόνια!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Τάσος Κίσσας πλησιάζει τα 32 χρόνια και κοιτάζοντας πίσω του έχει να λέει για καριέρα δεύτερου τερματοφύλακα. Τον τελευταίο μήνα, όμως, βιώνει κάτι που δεν έχει συνηθίσει: αποτελεί τον εκλεκτό του προπονητή της Νέας Σαλαμίνας, Σάββα Πουρσαϊτίδη, για τη θέση κάτω από τα δοκάρια, παρά το γεγονός ότι ο Ρόμπερτ Βεσελόφσκι έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του εδώ και μερικές εβδομάδες.

Έτσι, φτάνοντας τις πέντε συνεχόμενες βασικές συμμετοχές σε ματς πρωταθλήματος, χρειάζεται άλλη μία για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του, που κατέγραψε πριν από δέκα χρόνια, όταν αγωνιζόταν ακόμα στον ΑΠΟΕΛ.

Ήταν η περίοδος 2009-10. Ο Διονύσης Χιώτης υπέστη τραυματισμό, που τον άφησε εκτός δράσης για περίπου 1,5 μήνα. Έτσι, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε στο γήπεδο τον 21χρονο τότε Κίσσα. Υπερασπίστηκε την εστία των γαλαζοκίτρινων για έξι σερί ματς πρωταθλήματος, ενώ ενδιαμέσως το έπραξε και σε τρία παιχνίδια κυπέλλου. Σύνολο, εννιά συνεχόμενα παιχνίδια βασικός. Σε εκείνη την αγωνιστική περίοδο είχε 12 συμμετοχές συνολικά, οκτώ στο πρωτάθλημα, τρεις στο κύπελλο και μία στο Σούπερ Καπ, κάτι που αποτελεί επίδοση καριέρας.

Επομένως, κατ’ αρχάς αν ο Πουρσαϊτίδης του δώσει φανέλα βασικού στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στο «Αμμόχωστος», ο Κύπριος κίπερ θα ισοφαρίσει το ατομικό σερί του ως βασικός αναφορικά με τα ματς πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα, αν ο Ελλαδίτης προπονητής συνεχίσει να τον προτιμά για υπερασπιστή των δικτύων της Νέας Σαλαμίνας, ο Κίσσας θα συντρίψει την επίδοσή του και ταυτοχρόνως θα βγάλει την πρώτη του σεζόν ως πρώτος τερματοφύλακας σε ηλικία 32 ετών!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ